Zvanična Facebook strana knjige
Ciganske Karte u novom svetlu - Vesna Balaban & Žel El --- cena 15 evra

Narudžbine na tel +381 60 397 4 777 ili na mail forum@zvezdavodilja.com


Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: Astralna putovanja  (Pročitano 27460 puta)
Zvoncica
Administrator
*****

Karma +113/-2
Van mreže Van mreže

Poruke: 176« poslato: 17. Септембар 2008. 01:53:51 »

"Postoje izvesni aspekti astralne dimenzije i procesa projekcije koji su vrlo komplikovani. Mnogo toga je pogrešno shvaćeno i može biti vrlo zbunjujuće. Ove serije članaka trebalo bi da bace malo svetla na subjekt, i nadam se objasne o čemu je rec. Teorije i zaključci u ovoj raspravi su mahom rezultat mojih sopstvenih AP iskustava. Cilj ove rasprave je da poveća razumevanje i omogući nove, lakše i efektivnije tehnike za projekciju. Ideje, teorije i tehnike koje se ovde razmatraju su uvek promenljive i predmet su izmena tj. menjaju se kad god neka nova otkrića bace malo svetla na ovu temu.

ŠTA JE ASTRALNA DIMENZIJA?

Astralna dimenzija je najbliža fizičkoj. Ona čini svet velikom misaonom mrežom koja hvata i zadržava sve misli. Njene sadržaje stvorila je kolektivna svest zamaljske misli. Ona sadrži sve misli, sećanja, fantazije i snove svake žive stvari na zemlji. U njoj zakoni privlačnosti čine da se ovaj okean misli slaže u slojevima ili bazenima. Ovi bazeni misli često se zovu i astralna prostranstva, astralni svetovi ili astralna podprostranstva ili astralna carstva.

Astralna dimenzija je sačinjena od astralne materije, a dobar izraz je i misao. Izuzetno je osetljiva na misli i može biti pretvorena u bilo koji oblik tj. formu. Ove tvorevine mogu biti tako stvarne, kao u fizičkom svetu.

Najbolji način da se objasni misaona materija je da poredimo astralnu materiju i neizložen, brzi foto - film. Kad je film izložen svetlu, fokusiranom pomoću kamerinih sočiva, savšena slika stvarnosti trenutno se oslikava na filmu zahvaljući hemijskoj reakciji. Kada je astralna materija izložena mislima, fokusiranim misaonim sočivima, savršena slika stvarnosti trenutno se formira na astralnoj materiji reakcijom astralne materije na misao. Kvalitet i stvarnost bilo koje kreacije u astralnoj dimenziji zavisi u velikoj meri od snage misli u toku izrade te kreacije.


SNOVI

Evo kako podsvesni um stvara snove: dok se projektuje u astralnu dimenziju tokom spavanja, on može da stvori bilo koji scenario koji želi. Ovo je način na koji podsvest rešava probleme i komunicira sa svešću. Podsvest stvara seriju složenih misli i scenarija i projektuje ih u misaonu materiju astralne dimenzije, gde one postaju čvrste tj. poštojane. Svest tada proživljava i oseća ove serije u stanju sna. Kao što filmski projektor (svest) projektuje film na platno (astralna dimenzija).

OBLICI MISLI

Svaki novi predmet u stvarnom svetu kroz neko vreme povezuje se i sa astralnom dimenzijom. Predstavljanje misaonog oblika nove stvari prvo se ostvaruje u najnižem delu astralne dimenzije, vrlo blizu fizičkog sveta, a postaje sve trajnije s vremenom. Što više pažnje obraćamo na objekat, to se i on mnogo brže učvršćuje. Dalje od fizičkog sveta i duboko u astralnom svetu pronadjeno je manje takvih objekata iz fizičkog sveta. Fizički predmeti moraju da se »toče« u astralnu dimenziju dugo vremena pre nego što dobiju misaoni oblik.

Da li ste ikada pokušali da se krećete u tudjoj kući u mraku? Nalećete na svašta, zar ne? Ali ako upoznate ovo okruženje, mentalna slika okoline formira se u mozgu i možete da se nekako snalazite. Što više vremena provodite u toj kući, to je mentalna slika jača. Tako se i stvari vezuju i rastu u drugim dimenzijama kao misaoni oblici. Stvaranje misaonih oblika u astralu, takodje može da radi i u obrnutom smeru. Ako je fizički predmet bio oko nas dugo vremena, on će biti dobro vezan za astral. Ako predmet uništimo ili sklonimo, njegov misaoni oblik ostaje i dalje. Tako možete na primer u astralu da nadjete nameštaj oko sebe koji nemate, pomešan sa onim koji je tu. Ovo je izazvano slabljenjem misaonih oblika starih stvari, koje su pripadale starim podstanarima i slično, koje su tu u mislima iako su prošle godine odkada su stvarno nestale.

Stari misaoni oblici ne prate njihove fizičke dvojnike okolo kada se ovi pomere. Novi misaoni oblik počinje da raste dok stari polako propada. Što je neka stvar duže na jednom mestu, to je i misaoni oblik jači. To isto se odnosi i na zgrade, konstrukcije, reljef terena i slično. Možete se projektovati u park i videti kuću, most, potok ili brdo npr. za koje ste sigurni da nije tu. Sve to je nekada davno tu i bilo. Što više u astralu idete to su misaoni oblici stariji, ili vam izgleda da ste dalje u prošlosti.

Brzina rasta misaonih oblika zavisi uveliko od pažnje koja je posvećena tom objektu. Na primer, poznata slika obožavana i vidjena od strane miliona imaće jači misaoni oblik od neke obične slike, koju je videlo par ljudi. Broj misaonih oblika koji nalazite u astralu zavisi i od blizine fizičke dimenzije. Ako ste vrlo blizu, kao u projekciji realnog vremena (ril-tajm projekciji) ili u AP-i, vrlo malo misaonih oblika ćete videti, čak često nijedan. U AP realnog vremena, vi niste potpuno u astralnoj dimenziji, ali postojite u astralnom obliku u zoni izmedju astralne i fizičke dimenzije.


ASTRALNI POGLED

U fizičkom telu mi imamo 220 stepeni gledanja, npr. možemo videti samo ispred sebe, ali ne iza, iznad ili ispod u isto vreme. U astralnom telu, imamo 360 stepeni gledanja, i možemo videti sve okolo u isto vreme. Ovo je sferičan pogled. Tokom projekcije, navika nas tera da se usredsredimo na jednu stranu, tamo gde osećamo da je prednji deo. Pogled iza, iznad, ispod, levo i desno još je tu, ali on nemože da se poveze sa mozgom u isto vreme. To je protiv dugogodišnje navike mozga da gleda napred. Sferni pogled je kao neko veliko oko koje može da vidi u svim pravcima u isto vreme!

U astralnoom telu mi nemamo nikakve fizičke organe kao npr. oči. Mi smo nefizička tačka svesti koja plovi svemirom. Takodje, na nas ne utiče gravitacija ili bilo koji drugi zakoni fizike. U ovom stanju nema gore, dole, levo ili desno - to je samo stara duga navika naše svesti.

Važno je da razumete sferni pogled, ako želite da operisete u astralu. To se posebno odnosi na AP blizu fizičke dimenzije. Sferni pogled često će vaš navesti da pomislite da ste u nekoj dimenziji "u ogledalu" ili da ste izvrnuta kopija stvarnosti. To znači da će npr. vaša kuća biti izvrnuta, recimo na zadnju stranu. Ovo je rezultat gubljenja vaše prirodne tačke gledišta tokom projekcije.

Na nekim mestima tokom projekcije postaćete dezorjentisani i zauzećete drugačije gledište na primer obrnućete se naglavačke bez razmišljanja. To će obrnuti vaše prirodno levo i desno. To neće puno smetati vašoj svesti.

Pošto nemate fizičko telo u astralu, nemorate da se okrećete ili da se uopšte mrdate da biste videli iza sebe. Treba samo da promenite svoje gledište na zadnji deo. Kada ovo uradite bez kretanja, izazvaćete efekat ogledala - tj. kao kad gledate u ogledalo da biste videli pozadi.

Donji dijagram ilustruje ovu promenu gledišta bez okretanja - obratite pažnju - levo i desno se ne menjaju:

 

Desno/Desno

(A)<<<<<<<-------------/-------------->>>>>>>(B)

Levo/Levo

Ako gledište A postaje gledište B bez okretanja, onda levo i desno nisu zamenjeni. Podsvest koristi kreativnost da ispravi pogled tako sto ga izvrće u celini ili deo njega. Tako je lakše za svest da prihvati tu orjentaciju nego da se suočava sa izvrtanjem. Sličan efekat možemo postići ako pokušamo da stojimo na glavi i razaberemo levu i desnu stranu stvari. Ovo izaziva malu pometnju u vašem osećaju za levo i desno, npr. morate svesno da izračunate koja je leva a koja desna strana s tim da ste u izvrnutoj poziciji. Mala zbunjenost je sve što je potrebno da bi smo prevarili podsvest kako bi ona stvorila nešto, sto nam je lakše da prihvatimo.
Vaš mozak ne može da poveže ovo izvrtanje i tako vam daje novu perspektivu prema onome sto on misli da je levo i desno u nekom trenutku. Kada jednom svesno primetite ovu anomaliju kasno je da je izvrnete. Mozak ne može da prihvati svesnu izmenu levog i desnog.

Ako razumete sferni pogled misli, i desi vam se da se izvrnete u toku projekcije, to više nije problem. Slobodno računajte s tim i radite normalno, bolje nego da mislite da gubite vreme u nekom ogledalu, npr. ako ste planirali da radite nešto u astralu, vi to i možete. Sve što treba da uradite je da ispišete koordinate levog i desnog, na primer, na vašoj zgradi, i da zanemarite vaš prirodni osećaj za levo i desno u potpunosti.

Sve što vidite u astralu je direktno vezano za um. Prosta je stvar za podsvest da izokreće celinu ili deo vaše svesti tokom AP.


SNAGA STVARALAČKE VIZUALIZACIJE

Podsvest ima veću moć vizualizacije od svesti. To je kao da poredite super - raćunar sa dečijim digitronom. U astralnoj dimenziji tokom svake svesne projekcije ili lucidnog sna, kada je svest budna, ova razlika može da stvori veliku zabunu. Podsvest lagano kljuca ispod površine tokom svake projekcije. Sva ta stvaralačka moć jedva čeka da izadje i da stvara, i upravo to će uraditi ako dobije šansu. Razlika u stvaralačkim moćima, kombinovana sa dugogodišnjom navikom normalnog prednjeg pogleda tj. pogleda u napred a ne sfernog pogleda, uzrok je tzv. efekta "Alisa u zemlji čuda". Da objasnim...

Spojte sve ovo:
1. Neverovatnu stvaralacku moć podsvesti,

2. Slabost svesti u stvaralačkim moćima,

3. Osetljivost astralne materije na misao,

4. Sferni pogled,

5. Leva i desna izvrtanja,

i eto vam totalne zbrke.


EFEKAT ALISE U ZEMLJI ČUDA

Vaše astralno telo se projektuje i vi gledate svoju sobu. Sve izgleda normalno ali odjednom primećujete da su vrata na pogrešnom zidu. Dok gledate okolo, vi ste već videli vrata sa zadnjim pogledom, i tako zbunili vaše prirodno levo i desno. Mozak to ne može da poveze, jer je vaš prednji pogled na mesto nameštaja i slika ili prozora u redu; samo je zadnji pogled izvrnut. Ovo vara podsvest u stvaranju vrata gde ona misli da bi trebalo da budu. Kada gledate u vrata ona se čine stvarna, iako znate da su na pogrešnom mestu. Kada se jednom stvore neće nestati, jer bi to takodje bilo neprihvatljivo za vašu svest, tj. nije normalno da vrata nestaju pred vašim očima, odnosno vi nemate tu naviku.

Kada se okrenete tamo gde bi vrata trebalo da stoje, ona ce obično tamo i biti. Sada imate dvoje ili više vrata umesto jednih. Ako krenete pravim vratima trebalo bi da naidjete na ostatak kuće, kao sto je normalno. Ali ako podjete lažnim vratima, um zna da su ona lažna i neće da prihvati to da ona vode u deo kuće koji bi trebalo da je iza njih. Stoga, ako ih otvorite, naći ćete nešto drugo. To je najčesce prolaz ili put koji nemate u kući, koji vodi u druge delove kuće koje takodje nemate.

Znači ako nastavite ovim putem, uci ćete u "Zemlju čuda", gde je sve moguće, ali nije bas uverljivo. Ono što u stvari radite jeste da ulazite u astral. Kada podsvest počne da stvara slike, ona to radi stalno. U ovoj oluji slika, podsvest upada u dublje delove astrala, i na ovom mestu stvarnost se gubi, i vi nestajete u astralnoj dimenziji.

Ima mnogo načina "Alisa" efekta, a gore spomenuti je samo jedna varijacija. Mnogi projektori primetili su da nekad tokom projekcije gube kontrolu. Stvari se pojavljuju i nestaju i sve postaje malo čudno. Ovo je izazvano velikom stvaralašću podsvesnog uma, koja je isplivala na površinu i postala aktivna. Podsvest pravi i uništava stvari, i odnosi nas u druga područija astrala i sve čini težim za projektore.

Da biste izbegli problem, koncentrisite se na ono što radite dok se projektujete i ne dopustite da vam misli lutaju. Problem izvrtanja može da se ublaži ako se koncentrišete na prednji pogled tokom projekcije. Ako se okrećete, pratite sobu pogledom i nedajte da vam pogledi lete. Astral nije dobro mesto za odmaranje ako imate ozbiljne planove.

Stvaralačka snaga podsvesti može medjutim biti i korisna. To je izuzetno koristan alat ako znate da ga koristite. Da bi to naučili, vidite tekst u trećem delu, pod naslovom "Projekcija virtuelne realnosti", gde će biti izneti načini da stvorite svoje sopstveno astralno carstvo.


TOPLJENJE RUKU

Kada se projektujete blizu fizičkog sveta, vi nemate telo kao takvo. Ali um to ne može da prihvati, i zato uspostavlja misaoni oblik, sazdan od eterične materije. Ako pokušate da gledate u svoje telo, recimo svoje ruke, videćete da se one tope veoma brzo. One izgledaju bledo i čudno, i za par sekundi vaši prsti počinju da se tope kao led nad bakljom. Oni su se skratili u blede okrajke, a ostatak vaših ruku i šake, topi se takodje. Efekat topljenja, čini se da se desava samo kada vi namerno pokušavate da posmatrate deo tela ili da svesno stvorite nešto.

Namerno posmatranje astralnog tela vrši se svesnim umom koji ima slabe stvaralčke moći, ne može da zadrži slozene oblike dugo vremena i to je ono sto izaziva efekat topljenja. Ako se desi da primetite delove svog tela u prolazu, ovaj efekat neće se ispoljiti.


STVARANJE PREDMETA - MISAONIH OBLIKA

Vi možete upotrebiti vašu svest da stvarate objekte tokom projekcije. Trajanje ovih misaonih oblika (predmeta) zavisi uveliko od vaših moći i sposobnisti zamišljanja ili vizualizacije. Takodje, zavisi i od toga koliko vremena i napora uložite u stvaranje.

 

Isti onaj efekat topljenja dogadja se sa svakom kreacijom koja je načinjena u astralnoj dimenziji. Ako stvorite npr. mač, on će se pojaviti u vašoj ruci dok ga zamišljate, a onda će se istopiti kao i ruka. Ako se dobro koncentrisete, držaćete ga u formi ali ako vaša koncentracija popusti, isto će biti i sa mačem. Ovo se dogadja i sa bilo kojom zamišljenom stvari i u stvarnom svetu. To je teško, i vi morate da se koncentrišete vrlo dobro da biste održali misao u očima vašeg uma. Kada popusti vaša koncentracija, isto se dešava i sa misaonom kreacijom. Ovo ilustruje veliku razliku izmedju svesti i podsvesti, kada je u pitanju stvaralačka moć.

Da biste napravili trajni misaoni predmet, morate prevariti podsvest da ga ona napravi za vaš. O tome će biti više reči u narednom delu teksta.


KAKO SE DOGADJA AP?

Tokom sna, energija tela -poznata kao eterično telo, se puni. Ono pulsira, kako bi sakupilo energiju. Energija tela može, normalno, da se popunjava tokom proširenog stanja, tokom sna. Jednom proširene, čakre ukapavaju energiju, u obliku eterične materije, u eterično telo. Tokom ovog procesa punjenja, astralno telo se odvaja i odlazi u astralnu dimenziju gde može da stvara i iskušava snove.

Ako je ovo odvajanje uradjeno svesno, ili ako ga postanete svesni, možete preuzeti odredjenu kontrolu nad njim. To onda postaje takozvana Astralna projekcija - AP, lucidni san - LS ili vantelesno iskustvo-VTI. Glavne razlike izmedju AP,VTI i LS su sledeće:

VTI

VTI (vantelesno iskustvo) je projekcija u realnom vremenu, blizu fizičkog sveta. Ovo je često rezultat iskustava na ivici smrti (IBS). Na primer kao kada je osoba izbacena iz svog tela pod uticajem neke traume, npr. saobraćajne nesreće, operacije, srčanog udara, porodjaja i sl. VTI-ovci su svesni stvari koje se dogadjaju u pravom svetu, i u pravom vremenu; kao sto su npr. razgovori, i neki drugi obližnji dogadjaji u okolini njihovog fizičkog tela. U mnogim slučajevima ovi dogadjaji i razgovori su potpuno tačno prepričani od strane osoba koje su imale VTI, posle njihovog povratka u telo.

Napomena: VTI je razlicit od LS i AP, jer je on u realnom vremenu, i objektivnom aspektu. Ovo je izazvano astralnim telom koje sadrži velike kolicine eterične materije, koja ga drži blizu fizičkog sveta.

Postoje dva glavna uzroka pravom vremenu u VTI:

1. Fizičko telo osobe je blizu smrti, ili bar misli da jeste, što rezultira time da se velika količina eterične materije kanališe u astralno telo, u cilju pripreme za proces smrti.

2. Osoba ima aktivne čakre koje rade istu stvar - kanališu eteričnu materiju u astralno telo. Imati aktivne čakre može biti rezultat treninga ili prosto prirodna nadarenost.

Napomena: Možete se projektovati svesno, i imati VTI u realnom vremenu ako su čakre prikupile dovoljno energije. U VTI stvarnost je objektivna (realna), a vreme je normalno (realno vreme).

Tehnički rečeno, kada se projektujete u fizički svet u realnom vremenu, kao u VTI, vi ste u stvari u medjuzoni izmedju fizičke i astralne dimenzije. Ako astralno telo - AT sadrži dovoljno eterične materije (EM), ono može da postoji samo nijansu izvan stvarnosti. To znači da je projekcija u realnom vremenu tako blizu fizičkoj dimenziji da ju je tesko razlikovati od nje.

Napomena: Proverio sam ovo mnogo puta, projektujući se u realnom vremenu tokom dana i tražeći u svojoj okolini neke nesrećne slučajeve, incidente i slično, potvrdjujuci istinitost mojih otkrića kasnije.

Postoje jake prirodne prepreke za svesnu, vremenski realnu projekciju, VTI u fizičkom svetu. Količina EM koja je kanalisana u telu je jedna od njih. Ona ograničava trajanje bilo koje vremenski objektivne projekcije na stepen savršenosti čakri i njihove kontrole.


ASTRALNA PROJEKCIJA

To je kada je AT projektovano u astralnu dimenziju, gde su stvari potpuno drugcije nego u našem svetu. Vreme je poremeceno i prosireno, npr. sat u astralnoj dimenziji može biti kao pet minuta u nasoj dimenziji, u zavisnosti od toga u kom se delu astrala nalazite. Stvarnost je tecna i promenljiva.

LUCIDNI SNOVI

To je kada osoba postane potpuno svesna onoga što sanja. Osoba ili preuzima neku svesnu kontrolu nad tokom dogadjaja, ili pretvara iskustvo u AP. LS je više sličan astralnoj projekciji negoli vantelesnom iskustvu, jer su i u njemu vreme i stvarnost poremeceni.


ASTRALNA PROJEKCIJA ILI LUCIDNI SAN?

Mnogi astralni projektori se uspavaju pre nego što naprave svestan izlaz iz svog tela, i vraćaju se u budnost u astralu. Vi postajete svesni pošto se izvrši odvajanje od fizičkog tela i obično se već nalazite u astralu. Ako propustite svestan izlaz iz fizičkog tela, vi tehnički rečeno imate lucidni san, a ne astralnu projekciju - AP imate onda kada ste svesni odvajanja od samog početka.

Sva tri tipa projekcije su usko povezana, npr. svima je slično odvajanje AT od fizičkog i iskušavanje stvarnosti van tela.


preuzeto sa www.prosvetljenje.net
« Poslednja izmena: 17. Септембар 2008. 14:39:37 Zvoncica » Sačuvana

Zvoncica
Administrator
*****

Karma +113/-2
Van mreže Van mreže

Poruke: 176« Odgovor #1 poslato: 17. Септембар 2008. 02:17:39 »

OTPOČINJANJE

Pošto je fizičko telo zaspalo, astralno telo se uvek projektuje u fizički svet. Kada se energija tela jednom proširi, AT slobodno pluta i lebdi iznad fizičkog tela, ali samo tokom uticaja energetskog polja. Tokom tog uticaja, poznatog kao aktivni domet niti, AT se drži blizu fizičkog sveta, kao i pod uticajem polja eterične materije.

Tokom svesne astralne projekcije može vam se činiti kao da se projektujete pravo u astralnu dimenziju. Ali tu uvek postoji posredna faza na početku, kada postojite kao astralna forma blizu fizičke dimenzije. Objektivno vreme kao karakter bilo koje projekcije, može biti propusteno ukoliko prespavamo momenat projekcije. Prostor oko tela, u dometu aktivnosti je EM i u ovom polju astralno telo je u realnom vremenu i blizu fizičke dimenzije.

 

ETERIČNA MATERIJA

 

Eterična materija je ono od čega se sastoji životna sila, koju stvaraju sva živa bica prosto zato sto su živa. To je supstanca izmedju fizičke i astralne materije, delom fizička a delom astralna. Etericna materija ima u stvarnosti svoju tezinu. To je veoma preradjena supstanca, izmedju mase i energije i slična je svom grubom rodjaku - ektoplazmi.

Radjeno je puno naučnih radova u vezi sa ovom temom. Ljudi na samrti u bolnicama stavljani su u krevete sa preciznim vagama i bili su povezani na EEG i EKG (elektroencefalograf i elektrokardiograf). U svim slučajevima, tačno u momentu smrti, primećen je iznenadan gubitak težine u iznosu od 20 do 70 grama. EM se prenosi u astralno telo u momentu fizičke smrti. Ovo je slično kao kod transfera EM u astralno telo tokom vantelesnog iskustva, kada telo misli da je mrtvo. Iznenadan, velik transfer eterične materije je početak procesa umiranja.


EKTOPLAZMA

Ektoplazma je isto tako dobro proučavana. Medijumi materijalizatori smešteni su na precizne vage i zamoljeni da materijalizuju ektoplazmu na drugu vagu. Primećeno je da ovi medijumi gube tačno onoliko težine koliko ima materijalizovane ektoplazme. Kada je medijum apsorbovao ektoplazmu nazad, proces je bio obrnut. Ektoplazma je rezultat rada čakri. Čakre pretvaraju deo fizičke mase u drugu supstancu - ektoplazmu.

MEDJUDIMENZIONALNA MANIFESTACIJA

Da bi bilo koja nefizička tvorevina, kao na primer astralno telo, funkcionisala u realnom vremenu i blizu fizičke dimenzije ona mora da sadrži eteričnu materiju. Bez eterične materije nefizički entiteti isčezavaju odmah u svoju dimenziju porekla. Eteričnu materiju održavaju samo živi stanovnici fizičkog sveta.


PROTOK ENERGIJE

Čuvena Srebrna nit više je od obične veze izmedju dva tela. To je prava "pupčana vrpca", koja prenosi informacije i energiju izmedju fizičkog i drugih svetova. Neki je projektori vide, ali većina ne. Nekada je vide da izlazi iz pupka a nekad iz čela. Područje odakle se vidi nit može da zavisi od aktivnosti čakri. Koja čakra je najaktivnija i najjača ta ima kontrolu nad podzemnim telima tj. nefizičkim telima. Takodje je važna kreativna sposobnost podsvesti, i sistem verovanja. Srebrna nit će se pojaviti tamo gde vi verujete da će biti - ljubaznost podsvesti.

 

Kada jednom AT udje u astralnu dimenziju, ono mora imati dobru zalihu astralne energije iz čakri, kako bi jace medjudejstvovalo sa tom dimenzijom. Čista astralna memorija zavisi uveliko od raspoložive količine energije. Kako je astralna dimenzija prirodna domovina AT, ono neće isčeznuti ako mu nedostaje energija. Kao i u stvarnom svetu, ako osoba nije jela i spavala nekoliko dana ona neće otići u drugu dimenziju. Jednostavno će oslabiti i neće jako da medjudejstvuje sa fizičkim svetom.

Bitno je sledeće: Astralni um mora imati dovoljno energije da bi oformio jaka, živopisna sećanja. Ova astralna sećanja moraju da budu dovoljno jaka da bi ostavila traga u mozgu, tako da ih se fizički um može setiti kada se probudi. Na primer ako niste spavali nekoliko dana bićete umorni, i vaši odnosi sa stvarnoscu biće slabi i nesigurni. Ako u ovom stanju pogledate neki film, kasnije ćete ga se slabo sećati. Posle dužeg vremena, sećaćete se samo nekih delova i vaša sećanja na njega biće nejasna i zamrljana. Ako medjutim pogledate film kada ste dobro odmoreni, sveži i puni energije, onda je drugačije. Zapažate sve u filmu i uživate u tome. Vaše sećanje na njega ostaće kristalno jasno.

Ovo je slično kao što se dogadja posle niskoenergetskog astralnog putovanja. AT ima manjak energije i zato nema dovoljno jasne utiske sa putovanja. To izaziva neuspeh u prizivanju sećanja prilikom povratka u telo. Kao što sam već pomenuo, moraju postojati jaka i živa sećanja ako je trag ostavljen u mozgu i iskustvo zapamćeno.


UPOTREBA ČAKRI

Potpuno usavršavanje čakri i učenje njihovog kontrolisanja može potrajati i nekoliko godina, u zavisnosti od prirodnih sposobnosti. Ovo vaš neće, medjutim, sprečiti da ih upotrebite na osnovni način; da pojačate vaša VTI i LS, u vrlo ranom stadijumu učenja. Povećavanje energije i stimulisanje čakri vrlo je laka veština. Ova povećana energija automatski ce uteći u vaše AT.

Ako naučite da povećavate energiju i kontrolišete protok snage kroz čakre, priroda vaših snova tj. lucidnih snova će se promeniti. To će postati živa i nezaboravna iskustva. Ovo vam na neki način daje drugi život, pun bogatih iskustava u kojima možete uživati, učiti i rasti.


VIŠI NIVOI I NJIHOVE MEDJUZONE - BAFER ZONE

Najčesce prihvaćena imena za sedam poznatih nivoa postojanja, od najnižeg od najvišeg su: Fizički, Astralni, Mentalni, Budički, Atmički, Anupadaka i Adi. Ovi viši nivoi su po strukturi slični astralnoj dimenziji, ali su na mnogo većem nivou svesti i razdvojeni su od Astralne dimenzije. Izmedju različitih nivoa postoje medjupodručija ili na engleskom - bafer zone nekada prozvani i nize pod-dimenzije.

Dobra analogija za razne dimenzije i njihove medjudimenzije je zemaljska atmosfera: ako bi vazduh u zemljinoj atmosferi bio astralna dimenzija, stratosfera bi bila medjuzona a svemirski vakuum bio bi mentalna dimenzija. Možete leteti vazduhom u avionu tj. astralnom telu. Vrlo snazan mlaznjak omogucava vam da dospete u stratosferu, ali treba vam i svemirski brod, tj. mentalno telo, da biste putovali kroz svemir. Ovo objasnjava zasto su potrebna razlicita tela da bi se putovalo u različite nivoe postojanja. Astralno telo može uci u medjuzone ili podnivoe, tj. poddimenzije onih dimenzija koje se nalaze iznad i ispod astralne dimenzije, ako sadrži odredjen tip energije (npr. da bi postojalo u medjuzoni izmedju fizičke i astralne dimenzije u realnom vremenu, astralno telo mora da sadrži etericnu energiju). A da bi postojalo u medjuzoni izmedju astralne i mentalne dimenzije mora da sadrži mentalnu energiju.


PROJEKCIJE VIŠIH NIVOA

Sa dovoljno kontrole nad čakrama, može se proizvesti energija za više nivoe. Proizvodnja odredjenog tipa energije dovesce svest na taj odredjeni nivo, i snabdeće energijom odgovarajuće telo. Ovo je obično postignuto svesnom meditacijom ili usavršenom veštinom proizvodnje energije u čakrama. Svest tada može iskusiti taj nivo postojanja. Ako je dovoljno energije na raspolaganju, a kondicija je u redu, onaj koji meditira može da projektuje odredjeno telo direktno u njegovu dimenziju - maticu.

U zavisnosti od veštine i prirodnih sposobnosti operatora, ako je više telo snabdeveno energijom i tako projektovano, obično je to slučaj i sa nizim. AT sadrži sa sobom sva druga tela i može, tokom projekcije, da projektuje mentalno telo u mentalnu dimenziju, i tako dalje. Ovo nekad rezultuje razlicitim vrstama sećanja iz jedne projekcije. Glavno pravilo je, koje god telo sadrži više energije, ono će imati najjača sećanja. Ova dominantna sećanja su ona koja ce biti vraćena u fizičko telo posle budjenja.

Svesno projektovanje u više dimenzije zahteva visok nivo umeća. Potrebno je da budete profesionalac u dizanju svesti i kontroli čakri, ali i to je dostižno. Do sada ja sam se projektovao u astralnu, mentalnu, budičku i atmičku dimenziju. Obično se veruje da je za čoveka moguće da se projektuje samo u astralnu, mentalnu i budičku dimenziju, a da su visi nivoi, anupadaka i adi nedostupni za ljude.

Ove dimenzije su imenovane i opisane, tako da je neko sigurno bio tamo, jer bi one u protivnom bile nepoznate. Ako shvatite pravu prirodu uma, shvatićete da granice ne postoje.

Takodje, rečeno je da nikad neće biti probijena zvučna barijera.

Napomena: Ove dimenzije nemaju naznake na kojima piše npr. "Dobrodošli u Astralnu dimenziju!" ili "Mentalna dimenzija, čuvaj razum!". Zato ću opisati više nivoe na kojima sam bio koristeći ova prihvaćena imena.


ASTRALNA DIMENZIJA

Ovo je čudan svet, kao Alisa u zemlji čuda. Sve izgleda stvarno ali je u stvari tečno i promenljivo. Bilo šta i bilo ko može se naći u toj dimenziji, od osnovnih, prostih nivoa punih erotske energije do predivnih, bezbrižnih mesta punih duhovne ravnoteže. Tu je vreme poremećeno i prosireno. Sat vremena u astralu je kao pet minuta u fizičkom svetu. U poredjenju sa fizičkim svetom, astral ima mnogo više vibracije. Slično je kao kad puštate video kasetu dvadeset puta brže nego obično, iako ovo nije jasno kad ste tamo.

Kretanje izmedju astralnih snova bazena je obično pogodjen ili promasen posao za većinu projektora. Treba mnogo iskustva da bi se napravilo planirano astralno putovanje u odredjene stvarnosti. Postoji ogroman broj realnosti, dimenzija, snova i bazena snova u ovoj dimenziji. Kao sto sam pomenuo i ranije, one se razmeštaju prirodno u bazene povezanih misli. Tokom sna, ili u lucidnom snu, podsvest stvara posebno za vaš vašu sopstvenu scenu snova. Kada postanete svesni tokom sna, možete i preuzeti kontrolu nad njim. Kontrolu ćete preuzeti od vaše moćne podsvesti. Bez njenog moćnog uticaja, vaše sopstveno carstvo ce se promeniti. Krenućete u druge simpatične delove astrala i stvarnost u kojoj se nalazite pomesaće se sa drugim stvarnostima u zauzeti druge aspekte.

 

U svesnoj projekciji u astral, možete krenuti u bilo koji njen deo i možete putovati u različite stvarnosti, druge bazene snova, ili u neke mešavine. Postoje različite tehnike za ovo, ali sve su povezane sa nekom vrstom dezorjentacije podsvesti, s ciljem da se ona prevari u odvodjenju vaše svesti u astralnu dimenziju. Neki projektori gledaju u svoje ruke kako se one tope. Drugi se okreću, i zamenjuju levo i desno. Sve ove metode dezorjentišu um i varaju podsvest u kretanju ka drugim delovima astrala.

Vrlo je teško opisati kako da se kreće izmedju nivoa - vi to stvarno morate da naučite, da to pokušavate i da grešite.


PROJEKCIJA VIRTUELNE REALNOSTI

Evo jednog prostog metoda, koji sam ja usavršio, kako da stvorite svoje lično carstvo: nabavite poster neke prijatne scene, nešto svetlo i sunčano. Što veće - to bolje ali i standarni poster biće dovoljan. Obesite ga u sobu u kojoj ćete se projektovati, ili u neku drugu sobu u blizini. Nabavite malu lampicu i namestite je tako da je poster osvetljen kada je glavno svetlo ugašeno, mala sporedna lampa biće dovoljna. Stavite svetlo ispod ili iznad tako da se svetlo širi iznad postera, dajući mu difuzni efekat iluminacije, nešto kao filmsko platno.

Kako ulazite u svoje carstvo: kada se projektujete, idite ka posteru, ali nek vam um bude prazan. Ne mislite na ono što radite - prosto se krećite ka njemu. Kako mu se približavate, vaš podsvesni um biće prevaren u stvaranju astralnog carstva, koje je slično posteru. Samo se krećite ka posteru i udjite u njega. To je kao koračanje u novi svet. Sve u ovom svetu biće kao i na posteru. Izgledaće sve kao normalni trodimenzionalni svet, prava kopija nezavisna od stvarnosti.

Da bi ste sebi prilagodili ovaj svet: ubacujte ili unosite male stvari i ljude koje želite da vidite u njemu kad ste unutra. Ali nemojte samo zalepiti celu sliku na poster - rasecite željeni objekat ili osobu. Pokušajte da izaberete slike koje se otprilike uklapaju i poster po svojoj veličini. Ako isećete malu sliku nekoga, živog ili mrtvog, podsvest će stvoriti misaoni oblik te osobe i ona će biti u vašem carstvu i čekace vaš. Ovo može biti lep način da se komunicira sa pokojnicima.


DUHOVNA KOMUNIKACIJA

(Imam teoriju) Podsvest stvara misaoni oblik osobe. Ovaj oblik tj. školjka, može biti rezultat savrsenog, detaljnog sećanja vaše svesti. Ali, ako postoji ljubav izmedju projektora i ove zamišljene osobe, duh ove osobe (pod uslovom da je preminula) biće uvučen u scenario i iskoristiće ovu priliku da komunicira sa projektorom, stvarajući sliku svog tela.

AKAŠA - HRONIKA SEĆANJA

Ovo je nadjeno u medjuzoni izmedju astralnog i mentalnog sveta, delom je astralno a delom mentalno, ali se u principu proteže svim nivoima. To su zabeleske svakog sećanja ili dogadjaja koji se ikada dogodio, kao velika, beskrajna mentalna istorijska knjiga slika. Akaša takodje sadrži i neke mogućnosti koje proističu iz prošlih dogadjaja, akcija ili misli. To je kao gledanje u budućnost. Da biste napravili bilo kakvo osećanje akaše, veština vidovitosti biće vam sigurno od velike pomoći.

Ako se nadjete u akaši, videćete one dogadjaje koji su okruženi sa najviše energije. Ratove i katastrofe je najlakše videti zbog ovoga. Energija koja okružuje ove dogajdaje, čini da su oni ispred drugih, i da se najlakše vide. Ako pogledate u budućnost, u podrucije verovatnoce, videćete zbunjujucu oluju simbolizma pomešanog sa stvarnošću. Simbolizam je prvenstveno rezultat sistema verovanja glavnih religija u fizičkom svetu. Milioni ljudi verovali su hiljadama godina u neku vrstu proročanstva. Ili u Bibliju ili u Nostradamusove centurije. Ova stara proročanstva prepuna su simbolizama. Simbolizam utiče na način na koji ljudi misle i sanjaju o budućnosti. Simbolizam se manifestuje u akaši kao simbolično predstavljanje budućih dogadjaja. Simbolizam je od velike pomoći i on čini "čitanje knjige" laksim.

 

Možete koristiti simbolizam akaše kao indeks. Npr. izraz "Psi rata" predstavlja rat. Kosač je univerzalni simbol smrti i unistenja. Tako, ako vas zanima ovaj način gledanja budućnosti, udjite u indeks RAT, i trazite buduće ili prošle ratove. Korisno je i imati znanja o nekim oblastima istorije, geografije, religioznog simbolizma, o tekućim svetskim liderima, i rukovodiocima drzava.

Na primer, u viziji budućnosti koju sam ovde naveo: Da sam znao KO je bila čuvena osoba koju sam video da rukovodi gomilom, i da sam prepoznao zemlju mogao sam da napravim jednu viziju budućnosti, umesto da naučim lekciju posle tog dogadjaja. Uleteo sam u stanje akaše. Tamo sam bio ophrvan gomilom simbola. Našao sam se u četiri dimenzije odjednom. Moja svest ovo nije baš u potpunosti razumela. Video sam ratove, kugu, propast, zemljotrese, erupcije vulkana, avionske nesreće, ubistva i slično, i to je delovalo veoma zbunjujuće i deprimirajuće.

Video sam jedno parče simbolizma koje sam uspeo da povežem. Kosač je držao pse rata koji su imali crvene oči i robovske uzice. Ova zla figura sa licem lobanje držala ih je, noseći srp. Dok sam gledao, on je oslobodio ove pse simbolizujući dolazak rata.

Ušavsi u ovu scenu, bio sam tu i lebdeo nad njom, i mogao sam da osetim sunčeve zrake i da omirišem grad ispod mene. Video sam čoveka na uzdignutom mestu, ispod dva velika mača.

On je držao govor hiljadama ljudi. Jedan od mačeva pretvorio se u hrišćanski mač krstaša. Čovek je bio Sadam Husein, scena se odrzavala u Bagdadu na spomeniku neznanom junaku. Ovo sam video šest meseci pre nego što je počeo rat u zalivu. Nisam shvatio ko je Sadam Husein ni gde se sve to odigravalo, dok nisam video preko televizije.

Gledanje Akaše je kao kad listate beskonačan mentalni fotoalbum. Vi ste bombardovani sa užasnim nizom prizora i zvukova prošlosti, sadašnjosti i verovatnim budućnostima. Vi morate da izaberete neku od ovih misli, da se ulijete u nju i da udjete u istu. Tada ćete živeti u tom secanju kao da ste stvarno tamo, gledajući šta se dogadja.

Konsultaciju sa akašom, možete izvesti sami ako imate veštinu, ali se u principu izvodi uz pomoć usavrsenih bića sa viših nivoa postojanja. To nam dodje kao neka vrsta telepatskog vodiča. Ogromna količina informacija vam je prosledjena i izabrano sećanje u prošlosti ili budućnosti predstavljeno vam je preko telepatske veze sa »bibliotekarom«.

Neki ljudi tvrde da su ušli u akašu i da su tamo videli nešto nalik na biblioteku sa knjigama. Prošlost, sadašnjost i budućnost se čuvaju kao tekst u tim knjigama. Neki ljudi tvrde da su čak pročitali sećanje pa onda ušli u njega i iskusili taj dogadjaj.

Sve ove tvrdnje su u skladu sa akašom. To su ture koje vode »bibliotekari«, pa se onda čini da je hronika akaše nešto što vam je poznato ili lako za upotrebu i lako se prihvata.MENTALNA DIMENZIJA


Ovo je spektakularna dimenzija! Presijavajuće reke zvukova okružene obalama od duge pulsirajućeg svetla. Misli se pojavljuju kao kaleidoskopske mešavine svetla i zvuka. Vi šetate preko polja ideja pod divnim kristalnim nebom inspiracija. Ako udjete u ovaj svet nemojte pokušavati da ga shvatite, inače lako možete poludeti, jer je ona van moći shvatanja običnog ljudskog uma. Jednostavno ga prihvatite i uživajte!

Ja verujem da je to ona dimenzija koju su vikinzi zvali "Duginim mostom". Zaista se čini kao da šetate dugom u nekom svetu gde stanuju sami bogovi.

Čudno je postojati ovde. Oslobodite decu da se igraju sa vama u ovoj čudnoj zemlji. Sve se čini kao da je stvarno. Vreme je još više poremećeno nego u astralu i stvarnost je kaleidoskopska.


BUDIČKA DIMENZIJA


Ovo je topao, apstraktan svet pun mira i beskonačne ljubavi. Ovo je dimenzija čiste beline. Ovde nema drugog osećanja od osećanja koje je potpuno prožeto čistom belinom. U ovoj dimenziji vi vrlo brzo napuštate svest i svoju individualnost. Ne možete dugo da razmisljate, ali to vam nije ni potrebno. Tu postoji neodoljiva potreba za tišinom i mirom. To je kao da ste u toplom, čistom komadu pamuka. U ovom svetu vi postajete deo CELINE, a prestajete da budete pojedinac tj, individua. Takodje prestajete da budete muško ili žensko. Vi se vraćate u majčinu utrobu. Okruženi ste, upijeni i povezani beskrajnom ljubavlju, toplinom, razumevanjem,opraštanjem i pokajanjem.

Vreme ovde konačno gubi svako značenje. Ako jednom udjete u taj svet nikada, nikada nećete poželeti da ga napustite i nećete to ni moći sve dok vaš vaše telo ne povuče nazad. Ovo je mesto gde se duša isceljuje i odmara.ATMIČKA DIMENZIJA

Ova dimenzija se čini kao neki duhovni svet. Ovde duhovi čekaju one koje su voleli u fizičkoj dimenziji, tokom boravka na Zemlji. Ovo je mesto okupljanja. Tu se duše sjedinjuju.

Svetlost u ovoj dimenziji je čista, svetlosrebrna, svetlija od bljeska kovanja metala. Toliko je svetlo da se čini da je nemoguće da se gleda u njega, ali to je vrlo nežno svetlo, meko i smirujuće. To je svetlost božanske ljubavi. Ljudi se ovde pojavljuju kao i u fizičkoj dimenziji, ali u svom najboljem svetlu. Oni zrače ushićenošću, zapaljeni najsvetlijom ljubavlju, srećom i radošću. Atmosfera je vitalna i električna i u isto vreme izrazito duhovna. Ovde možete osetiti prisustvo boga kao opipljive, sveprožimajuće sile.

Komunikacija ovde odigrava se preko telepatije visokih nivoa vrlo živo i realno. Ona ostavlja govor i misao za mrtve. Vreme je iskazivo. Stvarnost je stvarnija od normalne stvarnosti. U poredjenju s ovim, fizički svet je nejasan, umoran san, pun polumrtvih ljudi.

Ušao sam u tu dimenziju samo četiri puta u životu. Svaki put iz duboke meditacije svesti, sa široko otvorenim i potpuno funkcionalnim svim svojim čakrama. Postojala je takodje i vrlo velika aktivnost krunske čakre. Osećaj je bio sličan kao kad hiljadu prstiju vibrira, i duboko masira ceo vrh moje glave iznad kose.

Tokom te četiri projekcije, nivo moje energije podigao se do neverovatnih visina, noseći moj duh i moju svest sa mnom. U prelazu u ovo iskustvo, čuo sam zvuk jedne duge, čiste muzičke note kako me polako uzdiže. Osetio sam tu notu u kori mog bića, u mom srcu kako me zove i odvlači me.

Usredsredio sam se na tu notu. Svom snagom i energijom koju posedujem koncentrisao sam se na nju i projektovao sam se direktno u tu dimenziju. Bilo je to kao tesko koracanje u drugi svet. Jos sam svestan fizičkog tela tokom ovog VTI.

Gledao sam oko sebe u cudu, svetlo je bilo tako srebrno i svetlo da je duboko u mojoj dusi uticalo na to da mogu da osetim njegov isceljujuci dodir. Ispred mene bio je moj davno umrli sin. On je imao samo osam godina kad me je napustio, a izgledao je kao kada sam ga poslednji put video. On je zracio srecom, a oči su mu bile svetle i sjajne. Zagrlio sam ga sav presrecan sto ga vidim. Pogledao sam iza njega i video sam gomilu ljudi koja me ceka. Sve su to bili prijatelji i rodjači koje sam voleo i koji su umrli tokom mog života. Bilo je i puno ljudi koje nisam poznavao. Osecao sam kao da ih sve poznajem odnekud i osetio sam da ih volim. Oni su me pozdravljali veseleci se i skacuci. Bilo je mnogo suza radosnica, ljubljenja i grljenja.

 

Gledajuci iza njih video sam da se nalazimo u nekom prirodnom amfiteatru. Zemlja je meka stena a stotinjak metara od nas uzdize se u krivinu. Na vrhu te krivine su andjeli. Oni izgledaju isto onako kako ih je Mikelandjelo naslikao. Izuzetno su lepi, sa ogromnim belim perjanim krilima, zlatne kose i kože boje alabastera. Oni su duvali u velike horne i muzika je poticala od njih.

Izlazeci iz gužve dosao sam do otvora. Gledao sam s poštovanjem ove andjele i mahao im. Note su počele da nestaju kako sam ovo uradio i andjeli su počeli da spuštaju svoje horne. Zastao sam na trenutak i pogledao oko sebe. Onda je sve počelo da svetluca, i ja sam se vratio u svoje telo. Plakao sam. Nisam želeo da se više ikada vratim tamo...


SMRT

Kada konačno napustite svoje telo, ja verujem da će se desiti sledeće: Projektovaćete se u pravom vremenu prvih nekoliko dana, blizu fizičkog sveta sve dok vam se ne potroši zaliha eterične materije. Onda ćete proči kroz drugu smrt i ući u astralnu dimenziju. Tamo, ćete se otarasiti svih vaših zelja - svega što ste ikada zeleli u obilju. Ovo je rezultat potpune upotrebe podsvesnog uma tj. njene stvaralačke moći. Ovde ćete moći da zadovoljite sve svoje potrebe sve dok ne vidite da su one ustvari iluzije.

Tada ćete iz astralnog, preći u mentalno telo i ući u mentalnu dimenziju. Tu ćete videti svoj prošli život, iskusićete svaku misao koju ste ikada imali i svaki dogadjaj koji vas je pratio. Tu će vaša sećanja i dogadjaji biti pridodati hronici Akaše, koja je snimljeno iskustvo celog ljudskog postojanja u fizičkoj dimenziji.

Napustajući svoje mentalno telo, ulazite u budičku dimenziju. Tu ostajete da iskusite isceljenje, odmor, kajanje, oprostaj i razumevanje samoga sebe. U ovom svetu, vaše rane biće zalečene, a duša ce biti negovana ljubavlju. Duh će vam postati ponovo savršen.

Onda ulazite u budičku i atmičku dimenziju. Tu ćete čekati one koje volite, i sresti one koji vole vas. Onda, jednom, otići ćete na više nivoe postojanja gde će vam biti otkrivena tajna života.


preuzeto sa www.prosvetljenje.net
« Poslednja izmena: 17. Септембар 2008. 14:38:45 Zvoncica » Sačuvana

anand
Gost
« Odgovor #2 poslato: 17. Септембар 2008. 02:28:36 »

--------------------------------------------------------------------------------

Sem vidljivog, fizičkog tijela, čovjek posjeduje još neka suptilnija tijela: astralno, mentalno i kauzalno.
Fizičko tijelo se sastoji iz pet elemenata: zemlja (kosti, tetive, mišići...), voda (krv, mokraća, pljuvačka, suze...), vatra (svi metabolički procesi sagorijevanja), vazduh (svi gasovi, disanje...) i eter (prostor u kojem se sve ovo odvija, bilo na nivou kosmosa bilo na nivou našeg tijela). Ovih pet elememata grade kako mikrokosmos, naše tijelo, tako i makrokosmos.

Astralno tijelo je suptilniji sloj fizičkog tijela. Ono je nešto kao sjenka ili negativ fizičkog tijela. Poput suptilne svjetlosti je, nalik na oblak. Mentalne i emotivne funkcije svakog bića utemeljene su u ovom tijelu. U njemu se nalazimo kada sanjamo ili za vrijeme podsvjesnog stanja svijesti. Na primjer, spavamo duboko i opušteno, u udobnom krevetu. Počinjemo da sanjamo i u snu se nalazimo na moru – plivamo, sunčamo se, uživamo... Pitanje je: ko je na moru, a ko se nalazi u krevetu? Činjenica je da onaj na moru zna mnogo više o svemu nego onaj na krevetu. Astralno tijelo ima ista osjećanja, isti intelekt i isto pamćenje kao i cjelokupno biće. Ono je sastavljeno od želja i od karmi. Unutrašnje, istinsko Sopstvo, ne ostaje sa fizičkim već ide sa astralnim tijelom. Sva osjećanja, misli, želje, žudnje...nalaze se u astralnom tijelu, astralne su prirode. Samo fizičko tijelo umire, ali ono suptilno, u astralnom obliku, ide, nastavlja dalje. Znači, poslije smrti fizičkog tijela, astralno tijelo nosi sa sobom sva sjećanja, sva iskustva, sve utiske, akcije i reakcije (riječju karme) koji su prikupljeni za vrijeme boravka u fizičkom tijelu. Sva ta iskustva unutar našeg bića ostaju u vidu vibracija. Vibracije su te koje poput vjetra nose čamac. Isključivo od toga u kom smjeru duva vjetar naše karme , zavisi kuda će naše biće ploviti kroz astral, hoće li ka svijetlu ili će u tamu. Jer kada se duša oslobodi fizičkog tijela koje je gravitiralo svojoj matici – Zemlji, tada isti gravitacioni princip koji omogućuje da se istovrsnosti privlače i sjedinjuju čini da svijetle, osvijetljene i prosvijetljene duše odlaze ka svijetlu, u astralne svjetove ispunjene svijetlom, toplinom, harmonijom, ljubavlju, a tamne, odnosno pomračene i mračne putuju u tamne svjetove. Kako ovo shvatiti?
Svaka pojedina duša kroz cio univerzum odaje od sebe vibraciju uvijek iste frekvencije (kao što svaka radio-stanica uvijek ima istu frekvenciju, pa se može lako naći). Ne vibrira samo duša, svaka misao je takođe vibracija kojoj je ta duša izvorište. I ko kakve misli, emocije, osjećaje gaji, kakav život vodi, u takav astralni svijet i odlazi.

Treće je mentalno tijelo. Njegov domet je beskrajan. Um i misli mogu u trenu dosegnuti bilo koje mjesto. Zato je vrlo teško kontrolisati misli. U filozofiji Vedante ima jedna izreka: Čitav svijet postoji u tvom umu. U umu svakog pojedinca postoje bezbrojni nivoi i svjetovi. Svaka misao, svaki osjećaj i svaka ideja stvaraju svijet za sebe. Steći kontrolu nad svojom sudbinom možemo samo ako kontrolišemo svoje misli (a koliko je to značajno, može se viđeti i u objašnjenju astralnog tijela).

Na kraju, imamo kauzalno tijelo. Ono je nešto suptilno od najsuptilnijeg. To je tijelo u kojem je aktuelna sudbina sakrivena. Na tom nivou svijesti leže svi razlozi naše sreće i nesreće. Naše kauzalno tijelo radi već sada, sakuplja karme i priprema astralno tijelo za sljedeći život. Kao što ptica prvo gradi gnijezdo pa onda snese jaje, tako i mi prvo gradimo karmu, iz nje proističe aktuelna sudbina, pa onda novo rođenje. Zbog toga svako djelo treba da bude pozitivno.
Sačuvana
Zvoncica
Administrator
*****

Karma +113/-2
Van mreže Van mreže

Poruke: 176« Odgovor #3 poslato: 17. Септембар 2008. 02:37:59 »

VEŽBANJE PROJEKCIJE

Da biste postigli svesnu AP, postoje četiri glavna pravila:

1. Opustite svoje telo 100% dok ste budni.

2. Koncentrišite se 100% na ono što radite.

3. Imajte dovoljno energije na raspolaganju.

4. Vršite pritisak na svoje AT da se odvoji.

Zajedno, ova četri pravila pokreću VTI.

Ispod su vežbe kojima ćete naučiti kako da opustite svoje telo, da se koncentrisete, očistite um, podignete nivo energije, stimulisete čakre i udjete u stanje transa.


SMIRIVANJE UMA, OPUŠTANJE

Morate naučiti vežbe opuštanja i vladati njima. Evo jedne proste:

Sedite ili lezite, opustite se. Počnite od stopala, naprezite ih i opustajte. Idite tako ka glavi sve dok se ne budete osećali skroz opušteno. Uradite ovo nekoliko puta, ali budite uvereni da su vam mišići opušteni.

Napomena: Duboko fizičko opuštanje je ključ za dolazak u stanje transa, tj. duboko opuštanje izaziva stanje transa. Kada jednom udjete u trans, projekcija je relativno laka.


RAZMIŠLJANJE

Dok meditirate, verovatno ćete biti izlozeni ogromnom broju sećanja koja naviru sa površine uma, a ponašaju se kao neki veliki Memoari. Nose sećanja, poruke, nerešene probleme, podsećanja itd. Ti Memoari su stalno aktivni, nikad se ne odmaraju - misli, misli, misli jedna za drugom, a sve privlače vašu pažnju.

Pre nego što probate da očistite svoj um sa vežbama disanja koje su objašnjene dole, pametno bi bilo da se suočite sa ovim mislima sa površine na taj način što ćete ih razmatrati tj. misliti o njima - razmišljati. Sedite udobno, uradite vežbe opuštanja i mislite, ništa više - samo mislite. Nadjite najjaču misao u umu i ispitajte je, pokušajte da je rešite ili razumete.

Primetite reč "MISLITE". Razmišljanje ne uključuje čisćenje uma ili zamišljanje. Ono zahteva da MISLITE, duboko i savršeno, o nečemu, da bi ste dobili veće razumevanje o toj stvari i njenoj prirodi kao i njenoj vezi sa vama.


MEDITACIJA SVESNOG DISANJA

Ovo je prost oblik meditacije. On će očistiti vaš um i koncentrisati vašu svest.

Sedite ili lezite, zatvorite oči, uradite vežbu opuštanja i očistite um. Dišite duboko i polako i obratite pažnju na dah koji ulazi i izlazi iz tela. Osetite kako on ulazi i kako izlazi. Svu pažnju usmerite na pluća i na proces disanja. Prosta akcija biće dovoljna da okupira vaš um. Polako odguravajte nepoželjne misli kad god se pojave jer vas mogu omesti.

Svesno disanje omogućava vam da mislite mnogo dublje i zaposljava vaš um.

 

POVRŠINSKE MISLI

 

Zvuci su veoma ometajući i oni proizvode površinske misli. Truba na kolima navešće nas da se pitamo "Šta se to dogadja? Ko je to?" a otvaranje vrata "Ko je ušao ili izašao?". Površinski um je veoma radoznao po pitanju dogadjaja koji nas okružuju. On želi da zna sve i želi da vaš obavesti o svakoj i najmanjoj stvari koja se dogadja oko vas. Nateraće vaš da se probudite, otvorite oči i pogledate oko sebe.

Ne dozvolite da se ovo desi. Upotrebite ove misli koje odvraćaju pažnju kao pomoć u treniranju. Kada naučite da ih ignorisete, vaša moć koncentracije će rasti. Zaustavite ove misli čim se pojave, tj. pre nego sto ne prerastu u nešto jače.

Na primer:

"Ko je to? Šta se dogadja?" nek postane "Ko je t....."

"Ko ulazi?Ko izlazi?" nek postane "Ko ul....."

Vežbom ove odvraćajuce misli, postaće sve kraće i kraće dok ne dobijete:

»Ko...?........?:......?« ili »K.....?«

i konačno:

»........?...........?«

Mnogi ljudi kažu da ne mogu da očiste svoj, um jer ih lako ometaju bilo koji zvuci oko njih koji su deo svakodnevnice. Ne koristite muziku da biste ih se otarasili, već koristite njih za trening. To je kao dizanje težine, ako trenirate sa metlom vaša snaga se neće uvećati. Da biste se usavršili, potreban je teži rad.

Polako ali sigurno vladaćete sposobnošću da očistite svoj um. Kada to naučite, imaćete vredan i važan mentalni alat. Moći ćete 100% da se koncentrišete na zadatak i isključite se od svega drugog.

Ponekad i ja meditiram u stanju transa, uspešno, u sobi punoj bučne, male dece. NIŠTA ne može da omete moju koncentraciju.


KONCENTRACIJA

Morate naučiti da se koncentrišete na ono što radite u potpunosti. Nedostatak koncentracije je obično najveći krivac za bezuspešnu projekciju. On utiče na sve aspekte projekcije, tj. na vežbe opuštanja, i na stanje transa.

Da biste proverili svoju moć koncentracije sedite i opustite se. Zatvorite oči i očistite svoj um od svih misli. Dišite polako i duboko i brojite svaki udisaj na kraju izdisaja. Dišite potpuno odvojeno od brojanja koliko god možete. Proverite koliko dugo možete tako. Budite iskreni prema sebi, svaki put vaš um će pokušati da započne brojanje iz početka.

Dobro vam ide ako možete da izdržite desetak udisaja. Ali ipak deset komada nije dovoljno. Nemojte da vas ovo brine, jer možete to da popravite vežbama koje su date napred u tekstu.

 

VEŽBA KONCENTRACIJE (1)

 

Gledanje u jednu tačku: Izaberite jedno mesto na zidu i buljite u njega. Nemojte se fokusirati na njega, samo buljite nežno u njega. Očistite svoj um od svih misli i na silu ga držite da bude prazan. Koncentrišite se potpuno na disanje dok ovo radite. Kada osetite da se misao bliži, odmah je potisnite - ne dajte joj da se dovrši! Radite to koliko god možete, nekoliko puta dnevno.

VEŽBA KONCENTRACIJE (2)

Energetsko disanje: Sedite i opustite se. Zatvorite oči i očistite um. Uradite vežbu svesnog disanja pa zamislite da je vazduh koji udišete živo obojena energija, vaša omiljena boja. Zamislite da je vazduh koji izdisete siv i pun otrova. Ovo je vežba čišćenja. Ona stimuliše vaše čakre da absorbuju energiju kad udisete i da se otarase negativne energije kad izdišete vazduh.

Napomena: Trudite se da se ne naprežete fizički kada ovo radite, jer ovo je sve mentalno. U početku možda ćete imati osećaj da treba da sabijete um u malu lopticu da biste odvratili misli, ali videćete da nije tako - već potpuno obrnuto. Kada se naviknete na to, čišćenje uma je veoma opuštajuće.


STANJE TRANSA

Kada ste dosli do nivoa na kome ste potpuno opušteni i mentalno smireni, osetićete da vam telo postaje vrlo teško. To je glavni pokazatelj da su talasi vašeg mozga promenjeni sa Beta nivoa na Alfa nivo. Stanje transa je rezultat duboke fizičke i mentalne opuštenosti. Tu nema ničeg uvrnutog i natprirodnog. To samo znači da je vaše telo upalo u san dok je vaš um ostao sasvim budan.


KAKO UĆI U TRANS?

Uradite vežbe opuštanja i očistite um svesnim disanjem. Zamislite da se spuštate merdevinama u mraku. Nemojte da prikazujete sebi merdevine, samo osećajte to. Na izdisaju, osetite kako se spuštate korak ili dva sa vašim "zamišljenim" rukama. Na udisaju, osetite da stojite na merdevinama. Ono što je potrebno je efekat mentalnog propadanja u vašem umu. To menja nivo talasne aktivnosti mozga od budnog nivoa Beta do nivoa spavanja Alfa ili čak i nivoa dubokog spavanja - Teta. Onda kada vaši moždani talasi postignu Alfa nivo, tada ste u transu. Nastavite to da radite dok god bude potrebno. Vreme koje vam je potrebno da udjete u trans varira u zavisnosti od vašeg iskustva u opuštanju i smirivanju uma.

Napomena: Kada jednom dobijete osećaj tezine, prestanite sa vežbom mentalnog propadanja.

Ako ne volite merdevine, zamislite da ste u liftu, zamislite kao da propadate pri izdisaju, a mirujete pri udisaju. Ili zamislite da ste pero, pa zamislite da plovite pri izdisaju a mirujete kad udišete. Kao što sam pomenuo ranije, potrebna vam je vežba mentalnog propadanja da biste smanjili nivo moždane aktivnosti. Ovaj efekat propadanja kada se kombinuje sa dubokim opuštanjem i mentalnom smirenošću, učiniće da udjete u stanje transa. Budite slobodni u biranju scenarija koji vam odgovara, kako biste što bolje osetili ovaj proces.

Trans osećamo otprilike ovako: Sve postaje tiho, i osećate se kao da ste u mnogo većoj prostoriji. Postoji neznatan osećaj brujanja u vašem telu. Sve izgleda drugačije. Izgleda pomalo kao da stavljate kutiju na glavu u mraku, a možete da osećate kako se atmosfera menja. Kao da sve postaje pomućeno ili zamagljeno. Svaki oštri zvuk dok ste u transu izgleda kao fizički udarac u solarni pleksus.


DUBOKI TRANS


Nivo transa koji postižete zavisi uveliko od vaše opuštenosti, umeća koncentracije i snage volje. Da biste ušli u dublji trans, npr. Teta nivo i dublje, morate da se koncentrišete mnogo jače i mnogo duže, sa senzacijom mentalnog propadanja i svesnim disanjem. Prvi nivo transa, kada na primer postajete teški, sasvim je dovoljan za projekciju. Ja iskreno savetujem da ne ulazite u dublji trans od svetlosnog, dok ne budete imali dosta iskustva sa transom.

Kako možete da kažete da ste ušli u duboki trans? Postoje četiri vrlo primetna simptoma:

1. Neprijatan osećaj hladnoće koji vas ne tera da drhtite, praćen gubitkom toplote.

2. Mentalno, osećaćete se vrlo čudno, i sve ce vam izgledati strašno spooooooro. Vaš proces razmisljanja će se jako usporiti kao da ste dobili injekciju protiv bolova.

3. Osećaćete nepovezanost sebe i svog tela, jak osećaj proticanja, i sve će izgledati daleko.

4. Potpuna fizička paraliza.

Napomena: Ove četiri stvari sve zajedno, uvode vaš u stanje transa.

 

Nemojte da pomešate blede osećaje proticanja sa transom, npr. kada se vaše astralno telo oslobadja. Ili blagi gubitak toplote od dugog sedenja ili blaga paraliza, npr. tezina za duboki trans. Osećanje dubokog transa je vrlo neprijatno i nepogresivo zaključujemo sta je u pitanju.

Vrlo je teško ući u stanje dubokog transa, jer vam je potrebna savršena opuštenost, koncentracija, iskustvo iz transa plus mnogo, mnogo volje i mentalne energije. U nju nećete slučajno upasti.

Ako ste zabrinuti u vezi dubokog transa zapamtite:

Možete izaći iz njega u BILO koje vreme. Usredsredite svu svoju volju da biste pomerili prste. Kada pomerite prst ili dva, savijte ruke, mrdnite glavom, npr. reanimirajte svoje telo; ustanite se u prošetajte par minuta. Padanje u dubok trans ne bi trebalo da se dešava u ovim vežbama.

Video sam puno ljudi u meditativnim grupama, na primer udju u svetlosni trans i ne mogu da se pomere iz njega,ili pobegnu sa vilama. Obično, neki ljudi će ih odgovarati od toga ili će im masirati zglobove, da bi ih vratili u stvarnost. To je nepotrebno i to je rezultat slabog treninga. Neki ljudi misle da ne mogu da se vrate pa i ne pokušavaju dovoljno. To je i dobar način da se skrene pažnja grupe.

Napomena: Vaš um je izuzetno jak, i raspolaze nepoznatim mogućnostima. Možete uraditi ma šta, jer jednostavno nema granica ako ste dobro uvežbani i motivisani.

 

EKSPANZIJA TELESNE ENERGIJE


 

U nekim trenucima transa osetićete blagu paralizu. To prati takodje i pojava vibracija. Možete se osetiti velikim i otečenim. Paraliza, vibracije i osećaj veličine su simptomi širenja energije tela, i oslobadjanja astralnog tela. To je takodje i deo svakog normalnog spavanja. Energetsko telo se skuplja i širi da bi sakupilo energiju. Tokom ovoga astralno telo se oslobadja i polako odvaja od fizičkog tela.

UPOZNAVANJE TRANSA

Mnogi ljudi upropaste svoju astralnu projekciju samo jer nisu navikli na stanje transa. Oni misle da je to samo otškrinut prozor u astral. To nije tačno. Ako ostanete mentalno i fizički smireni kada ulazite u stanje transa, možete ostati u njemu i po nekoliko sati. Ja obično provedem nekoliko sati u stanju transa tokom meditacije.

Ako kada udjete u trans mislite »Da, ja sam u transu, uspeo sam!!! Požui i izadji pre nego što prestane!«, onda ste sigurno uprskali! Trans će se završiti čim dodje do najmanjeg uzbudjenja, npr. slamanja opuštenosti ili mentalnog mira.

Dobro je provesti neko vreme u transu, samo se navikavati pre nego što probate da se projektujete. Opustite se, ostanite mirni, fokusirajte se na svesno disanje i održavajte trans. On se neće prekinuti sve dok vi to ne poželite. Naviknite se na osećaj.

Kada možete ovo komotno da obavite, uradite dizanje energije i stimulaciju čakri, kao što je pokazano u vežbama ispod, tokom transa.

Napomena:

1. Vi ne morate da budete u transu da bi ste naučili rad sa čakrama i energijom, samo se to bolje radi u transu.

2. Vežbe transa mogu se raditi u ležećem položaju, ali je najbolje u udobnoj fotelji.

Vaše AT će se osloboditi u transu, pa probajte da podižete vaše noge i ruke. Za to upotrebite ruke, kao što je pokazano u sledećem odeljku. Fokusirajte vašu svest u ruku, i polako je izdižite iz tela. Možete osetiti malo peckanje. Dignite vašu astralnu ruku gore i pogledajte je, zatvorenih očiju ali ne mrdajte misiće. U ovom stanju trebalo bi da vidite vašu ruku kroz zatvorene kapke, ali ne brinite ako vam ne uspe iz prve.

Podizanje ruke je dobra vežba za projekciju. Kasnije ćete upotrebiti vašu astralnu ruku da izvedete AT iz fizičkog.


TAKTIČNO ZAMIŠLJANJE

To je percepcija osećaja lokalizovane telesne svesti.

Vaše ruke vrlo su tesno povezane sa telesnom svesću. One su svesne svakog dela vašeg tela. Imaginarne ruke samo su produžetak telesne svesti. Kada se od vas trazi da osetite svest u nekom delu tela pertvarajte se da će vaše prave ruke dotaći to mesto. Onda upotrebite svesnost, jer ona zamišlja da su vaše imaginarne ruke tamo.

Držite oči zatvorene i držite ruke tako da su vam okrenute ka licu, tj. ispred lica ili ka stopalima. Osetite gde su one pa zatim pokusajte da ih VIDITE kroz zatvorene oči. Ukrštajte zglobove, polako ih pomerajte, okrećite dlanove, otvarajte i zatvarajte prste. Pažljivo gledajte, kao da pokušavate da gledate u mraku, koncentrišite se, i videćete senke koje se kreću u očima vašeg uma bas onako kako se i stvarno kreću.

Zatvorite oči i dodirnite vrh nosa sa kažiprstom. Videćete da možete precizno dotaći bilo koji deo tela koji hoćete zatvorenih očiju. Probajte, stavite svoje ruke na različite delove tela. Vi znate u svakom trenu gde su vam ruke jer ih možete osetiti. Ako posmatrate šta se dešava u umu dok ovo radite primetićete da vi postajete svesni onog dela tela koji ćete dotaći, istog momenta kada se za to i odlučite.

Idite ovako po celom telu, naviknite se na osećaj svesti koji se pojavljuje u različitim delovima tela.

Ono što se dogadja jeste sledeće: Deo vašeg uma se prabacuje na drugu funkciju i osvetljava deo tela koji ćete dotaci, kako bi vaš, tj. vašu ruku tačno vodio do željenog mesta. Jedan deo vaše svesti je odvojen na odgovarajuće mesto i ponaša se kao vodič vašoj ruci.

Sposobnost da ovako prebacujete energiju svog tela u druge delove tela je presudna u energetskom radu i tom metodu projekcije.

Napomena: Vi ne morate da zamišljate ove ruke tj. da zamisljate da ih vidite. To je sve u osećaju, a ne u zamišljanju. Vi samo morate da se pretvarate da ih osećate kako rade nešto, kao da ponovo slušate neko sećanje u umu.


preuzeto sa www.prosvetljenje.net
« Poslednja izmena: 17. Септембар 2008. 14:37:52 Zvoncica » Sačuvana

Zvoncica
Administrator
*****

Karma +113/-2
Van mreže Van mreže

Poruke: 176« Odgovor #4 poslato: 17. Септембар 2008. 02:48:19 »

 OSNOVE RADA SA ENERGIJOM

GLAVNE ČAKRE

 

Glavne čakre su:

1. Osnovna čakra (izmedju anusa i genitalija) - važna,

2. Splin čakra (malo ispod želuca),

3. Solarni pleksus čakra (iznad zeluca),

4. Srčana čakra (u centru grudi) - važna,

5. Grlena čakra (u osnovi grla),

6. Čeona čakra (u sred čela),

7. Krunska čakra (celo teme iznad kose) - važna.

Sve one su velicine šake, osim krunske čakre, koja je mnogo veća.


ŠTA SU ČAKRE?

To su nefizički organi i oni pretvaraju sirovu (Kundalini) energiju u upotrebljivije oblike energije različitih vrsta. Čakre same za sebe ne sadrže nikakvu energiju. Sirova energija povlači se iz planete uz pomoć minornih čakri u nogama i rukama, i uvodi se u osnovni sistem čakri.

Kundalini energija je u suštini čista misaona energija koja drži univerzum na okupu. Polje energije života može biti bolje sprovedeno kada imamo fokusiranu, stvaralačku volju. Ta energija može biti uvučena u ljudsko telo i pretvorena pomoću čakri u mnogo korisnije oblike energije.

Čakre su prikacene na spinalnu žicu i nervni sistem preko odredjenih žlezda i nervnih ganglija. Sistem čakri je veoma složen. Postoje 3 glavne, 4 velike i preko 300 malih čakri u ljudskom telu. Takodje, postoji i nekoliko nefizičkih čakri koje se nalaze van tela. Detaljna mapa sistema čakri i njihovih veza korištena je hiljadama godina u istočnom misticizmu i medicini, npr. akupunkturi. Sistem čakri je povezan sa svakom psihičkom sposobnošću, bez izuzetka. Koja god psihička sposobnost da je u pitanju, metod usavršavanja ili terminologija koja se koristi da je opiše, sve se radi na isti način, kroz stimulaciju čakri. Nemoguće je pokazati neku psihicku sposobnost bez prethodne stimulacije čakri.

Mnogi ljudi će odbiti ovo gore navedeno, tvrdeći kako nikad nisu radili ništa sa energijom ili čakrama pa ipak imaju psihičke sposobnosti. Postoje mnogi načini da se usavršite, ali oni svi direktno ili indirektno stimulišu sistem čakri. I ne zaboravimo prirodne sposobnosti. Mnogi ljudi su rodjeni sa prirodno aktivnim čakrama, pa su im zbog toga jake psihičke sposobnosti.

Medijumi (posrednici) su ljudi koji pokazuju psihičke sposobnosti kada su pomognuti nekim nefizičkim, duhovnim entitetom. Taj entitet direktno stimulise čakre medijuma, tako što se stapa sa njima, pa izaziva razne psihičke sposobnosti - kanalisanje, lečenje, pravljenje ektoplazme... da bi se pokazao preko medijuma. Zato se i zovu posrednici, kanali tj. medijumi, jer predstavljaju pasivno vozilo kojim duhovni entitet može da komunicira sa fizičkim svetom.

Vama ne treba duhovna energija da biste usavršili i koristili psihicke sposobnosti. Ako naučite da kontrolisete vaše čakre i energiju, možete sami da radite te stvari, bez mešanja duhovnog entiteta, i bez rizika.


PODIZANJE ENERGIJE

Sedite ili lezite, uradite vežbe opuštanja, očistite um svesnim disanjem.Svest fokusirajte na stopala. Upotrebite ruke da biste izvukli energiju iz stopala, kroz noge do osnovne čakre. Zamislite da zahvatate energiju i provlačite je kroz telo. Slično kao kad ste koristili ruke u svesnom disanju i obojenom disanju, provlačeći energiju i vazduh kroz pluća.

Napomena: Pokušajte da zamislite da su vam ruke u nogama i unutar tela dok ovo radite.

Koristite svesno disanje kao pomoć u dizanju energije. Unosite energiju u sebe kad udisete a držite je u mestu kad izdišete. Radite ovo povlačenje energije u osnovnu čakru bar nekoliko minuta. Možete ali ne morate da osetite nešto dok ovo radite. Čak i ako ništa ne osetite, ipak uvlačite neku energiju u sebe ovom vežbom. Količina energije koja je unesena u telo će se povećavati sa usavršavanjem čakri pomoću vežbi.

Od stopala, preko nogu do osnove je prirodni put energije koja teče kroz vas. Ova energija će stimulisati čakre, pa će one proizvoditi iz ove osnovne energije razne druge oblike energije. Ta pretvorena energija će posle uteći u vaše astralno telo, i povećati mu količinu energije. Sa vežbanjem, stvarno ćete osetiti ovu energiju kako protice kroz vas.

 

STIMULACIJA ČAKRI

 

Otvaranje čakre: Za ovo koristite vaše imaginarne ruke. Zamislite da kidate perecu na mestu gde se nalazi čakra kada to od vaš neko trazi. Nista nemojte da "vizualizirate", samo osetite da to radite, kao što ste to radili u životu - bez da gledate šta radite.

Čakre su nefizički centri, pa vam zato treba nefizički centar da biste ih stimulisali. To postižete usredsredjivanjem svesti na mesto gde se ona nalazi, i koristenjem uma za manipulaciju time. Potreban vam je lokalizovan, mentalni efekat otvaranja u čakri kako biste je stimulisali; ovaj raskidajući čin otvaranja imaginarnim rukama vam to pruža. Pomeranjem tačke svesti na mesto čakre, i izazivanjem mentalnog efekta otvaranja, vi direktno stimulišete čakru.

Napomena: Uradite vežbe podizanja energije pre stimulacije. Koristite svesno disanje da potpomognete ruke u povlačenju energije - udah je uvlačenje energije, a izdah zadržavanje, zajedno sa svim vežbama stimulacije navedenim ispod.

1. OSNOVNA čakra :Podignite energiju osnovne čakre. Koristite ruke da je otvorite. Uvucite energiju u osnovnu čakru. Ponovite ovo sedam puta.

2. SPLIN čakra: Povlačite energiju iz stopala, kroz osnovnu čakru, pa dalje do splin čakre. Onda otvorite Splin čakru. Ponovite to tri puta, počevsi od stopala.

3. Čakra SOLARNOG PLEKSUSA: povlačite energiju iz stopala, kroz osnovnu i splin čakru, pa dalje do Solarni pleksus čakre, pa je otvorite. Ponovite ovo tri puta, počevsi od stopala.

 

4. SRČANA čakra: Provlačite energiju kroz prethodne čakre, sve do srčane, pa je onda otvorite. Ponovite tri puta počevsi od stopala.

5. GRLENA čakra: Provlačite kroz sve prethodne, otvorite grlenu, i ponovite tri puta od stopala.

 

6. ČEONA čakra: Kao kod prethodnih - provucite energiju kroz prethodne čakre, otvorite čeonu, pa sve to tri puta ponovite od stopala.

7. KRUNSKA čakra: Provucite energiju do krunske čakre kao u prethodnim vežbama, pa otvorite čakru. Ova čakra je mnogo veća od drugih (celo teme glave nad kosom). Zamislite da imate mnogo veću perecu ili kiflu na vrhu glave, i otvarate je imaginarnim rukama kao da sečete svoj skalp. Ponovite ovo dvaput od stopala.

Napomena: Dajte sve od sebe da ne naprežete mišiće tokom ovoga. Možete medjutim osetiti neko naprezanje, osećaj koji nije mišićne prirode, dok stimulišete čakre. To su neke nervne ganglije koje reaguju na stimulaciju čakri. Ova pojava je normalna.

Osnovna ili korenska čakra je glavna i najvažnije je nju stimulisati. Ova čakra je prolaz za kundalini energiju. Ako ova čakra nije dovoljno otvorena, energija ne može ući ni u druge. Predlažem vam da najviše pažnje i dobru koncentraciju posvetite osnovnoj čakri, bar dok počinjete sa vežbama.

Napomena: Kada sam ja prvi put počeo da podižem energiju i usavršavam čakre, pre mnogo godina, ništa nisam osećao nekoliko meseci. Mnogi ljudi su mi rekli da su osetili nešto kada su prvi put probali. Neki ljudi imaju prirodni dar i veću aktivnost čakri od drugih. Nedostatak bilo koje senzacije neće vas sprečiti da stimulišete i usavršavate čakre, čak iako kao ja niste ništa osetili prvi put. Ja nisam imao nikakvu prirodnu aktivnost čakri niti neke velike psihičke sposobnosti pre nego što sam počeo sa energetskim radom.

 

STANITE I PROVERITE

 

Proverite svoje mišice, da nema neke napetosti u njima tokom dizanja energije i stimulisanja čakri, i ponovo se opuštajte ako je potrebno. Vaši mišići će prirodno pokušati da odgovore na protok energije. Zapamtite, to je sve mentalno, a vaše telo ostaje potpuno smireno i opušteno.

 

OSEĆAJI


 

Osećaji u vašim čakrama mogu varirati, u zavisnosti od stepena aktivacije - vaša koncentracija, prirodna sposobnost ili umeće opuštanja mogu uticati na to. Oni mogu varirati od osećaja nežne topline, lokalizovanog pritiska, nežnog pulsiranja itd. Što su osećaji potresa jači to je i čakra aktivnija. Ako stavite ruku na čakru dok je ona aktivna, možete zaista osetiti pulsiranje. Neke od čakri kada su aktivne mogu izazvati čudne lokalizovane osećaje:

Osnovna čakra: možete osetiti blagu toplinu ili zujanje, kao da ste dugo vozili bicikl. Kada radi dobro, osetićete nežno ili jako kucanje na mestu čakre.

Solarni pleksus: može nekad da izazove nastanak daha, ali to vremenom prolazi.

Srčana čakra: Ona je zaslužna za neka osećanja koja umeju da budu jaka i zastrašujuća. Kada je jako aktivirana osetićete nekad kao da vam srce radi u nekom neverovatnom režimu. To je jak osećaj. Pokušajte da ignorišete ovo kad vam se dogodi, jer vam ne može nauditi. Ne pojačava se aktivnost srca, već čakre. Znam da je lakše reći - ignoriši, nego to učiniti, ali vežbom se sve može postići. Ovaj osećaj je mnogo jači u ranim stadijumima učenja. Mislim da je to zbog manjka energije koji dolazi u čakru. To liči na brzo pumpanje ali bez dovoljno vazduha. Kada je srčana čakra potpuno operativna, osećamo je ovako: Stavite jednu ruku na grudi,tako da vrhovi prstiju budu na sred grudi iznad čakre. Lupajte prstima po grudima, u skladu sa srcem. Ubrzavajte to lupkanje dok god to prsti mogu da izdrže.

Napomena: Vaši otkucaji srca se ne ubrzavaju. Ako vežete srce za osciloskop, videćete da se njegovi otkucaji ne ubrzavaju.

Grlena čakra: Kao da imate neku gomilu osećanja u grlu.

Krunska čakra: Kada je potpuno aktivna, osećaćete kao da vaš nežno masira hiljadu toplih, mekih prstiju unutar vrha glave, iznad kose, pa se taj osećaj proširuje na čelo. Osećaj je razlog za Budistički izraz »Hiljadu lotosovih latica«.

Napomena: Možete osetiti jake promene u nekim čakrama a ništa u drugim. Koncentrišite se tada na one koje najmanje osećate, pa ćete tako uravnotežiti protok energije kroz sistem čakri.

Ako nemate ravnotežu tokom projekcije, neaktivne čakre mogu oboriti projekciju. Zato, što pre je moguće aktivirajte neaktivne čakre.


ZATVARANJE ČAKRI

Posle svakog rada sa čakrama, vrlo je bitno zatvoriti ih, osim ako ne nameravate da ih koristite (kao npr. tokom projekcije).

Zatvaranje je posebno važno ako osećate veliku aktivnost u čakri. Ako ostavite čakre otvorene, polako ćete gubiti energiju iz njih. To može da izazove zamor ili čak zdravstvene probleme. To može u nekom slučaju da privuče neočekivanu pažnju nekih nepoželjnih astralnih entiteta. Da biste ih zatvorili, prosto obrnite proceduru sve dok osećaj ne prestane. Osetite kako vaše mentalne ruke zatvaraju čakru i odvode energiju dole. Što više aktivnosti osećate to morate potrošiti više vremena da bi ste naučili da ih zatvorite. Ako ipak nešto osećate posle zatvaranja, neka fizička aktivnost ili obedovanje će vam pomoći da ih zatvorite.


PSIHIČKE SPOSOBNOSTI

Pre pocetka rada sa čakrama, možda ćete osetiti da psihicke sposobnosti u vama rastu. Ovo je prirodni rezultat stimulacije čakri. U sledećim delovima, o složenijem radu sa čakrama, pokazaću vam kako da usavršite upotrebu nekih ovakvih sposobnosti i kako da podignete kundalini energiju.


VEŽBANJE

Malo opuštanja, svesnog disanja, koncentracije i izvodjenja vežbi mentalnih ruku, trebalo bi da se izvode svakog dana. Ove vežbe mogu biti uradjene bilo kad i bilo gde, samo im treba posvetiti par minuta.

KOLIKO DUGO JE POTREBNO?

Mnogi ljudi su me pitali: Koliko je potrebno da se nauči projektovanje? A moj odgovor je: S obzirom na to da svako ima različite prirodne sposobnosti i veštine, trajace koliko god bude i trebalo. Dobijao sam pisma od ljudi koji su pokušavali razne metode po nekoliko godina a sve bez rezultata, medjutim izašli su prvi put čim su probali ovu tehniku. Drugi ljudi bez imalo opuštajućih veština i moći koncentracije, pokušavali su po nekoliko meseci pre nego što su prvi put izašli.

preuzeto sa www.prosvetljenje.net
« Poslednja izmena: 17. Септембар 2008. 14:37:07 Zvoncica » Sačuvana

Zvoncica
Administrator
*****

Karma +113/-2
Van mreže Van mreže

Poruke: 176« Odgovor #5 poslato: 17. Септембар 2008. 03:39:20 »

Čakre i njihove korespondencije

U indijskoj i tibetanskoj kulturi čakre (čakra na sanskritu doslovno znači točak) predstavljaju vitalne energetske centre. Čakre bismo mogli nazvati organima energetskog tela. One povezuju različite nivoe našeg energetskog tela sa fizičkim telom, ali i sa svetom koji nas okružuje i čitavim univerzumom.

Postoji 7 glavnih i 88 000 sporednih čakri. Ovih glavnih sedam čakri su ključne za naše fizičko postojanje. Svaka od njih  je simbolički opisana sistemom svojih korespondencija. Ovih sedam čakri je smešteno duž Hara linije u našem energetskom telu i one su direktno povezane sa energetskim kanalima, prvenstveno sa Šušumnom - centralnim energetskim kanalom koji se proteže od korena kičme do temena. One su simbolički predstavljene lotosovim cvetovima čije latice predstavljaju nadije - energetske kanale, kroz koje energija (Ki, Prana)  ulazi u čakre, i kroz koje se zatim raspoređuje po našem fizičkom i eteričnom telu. Broj tih latica varira od 2 do 1000, u zavisnosti od toga o kojoj čakri je reč. Osim ovih glavnih sedam, još četrdesetak čakri ima izuzetno veliki značaj: one koje se nalaze u blizini kičme, na zadnjem delu vrata, na dlanovima i tabanima, kao i neke druge koje imaju ulogu u drugim dimenzijama našeg postojanja poput  8. čakre - Zvezde duše, zatim Zvezde zemlje (uslovno rečeno - nulte čakre), ili Hrit Padme, ili „svetog srca” koja se nalazi između pleksusa solarisa i srčane čakre i koja prema Vedskim učenjima predstavlja sedište duše.

Kod većine ljudi, čakre mogu da procesuiraju samo ograničenu količinu energije. Pomoću Reikija i drugih isceliteljskih i spiritualnih praksi moguće je poboljšati i izbalansirati rad ovih energetskih centara. Održavanje pravilnog rada čakri, odnosno balansiranog protoka energije kroz njih je preduslov pravilnog funcionisanja bića na fizičkom, mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou.

 
KORENSKA ČAKRA— Muladhara.— „koren, osnova, podrška”

• Lokacija: Koren kičme, perineum, između anusa i genitalija
• Boja: Cvena / Crna
• Zvuk: Lam
• Element/princip: Zemlja
●  Radnja/stanje: Imati
• Životinjski simboli: Bik, slon, vo
• Čulo: Miris
• Ukus: Slatko
●  Hrana: Meso, proteini
• Fizički aspekti: Adrenalna žlezda, bubrezi, testisi, debelo crevo, rektum,  perineum, pubična kost, stopala,  noge, kosti, kičmeni stub
• Spriritualni aspekti: Stabilnost, sigurnost, utemeljensot, hrabrost, preživljavanje i borba za život. Upravlja energijom oslobađanja. Smatra se da od nje polazi Kundalini.
• Poremećaji: Gojaznost, hemoroidi, zatvor, išijas, poremećaji prostate, nestabilnost, depresija, žalost, inertnost, tromost, sebičnost, zavisnost od drugih ljudi itd.
• Nedostatak energije: Nedostatak samopoštovanja, odugovlačenje, slab seksualni nagon, osećaj nesigurnosti, glava je uvek u oblacima itd.
• Energetska ravnoteža: Uzemljenost, samokontrola. Može da se manifestuje kao izibilje. Bezgranična energija.
• Prekomerna energija: Egoizam, sebičnost, potrreba za dominacijom, seksualnost je fokusirana na genitalno.
• Kristali: Crveni i crni kristali i kamenje: Crni Turmalin, Granat, Obsidijan, Crveni Jaspis, Onzx, Hematit, Dimni kvarc, Heliotrop (Bloodstone), Rubim, Crveni Ahat.
• Eterična ulja: Pačuli, Mirišljava smola (Mira), Tamjan, Sandalovina, Galbanum, Kedrovina, Benzoin, Anđelika, sva korenska ulja.
• 4 latice

 
SAKRALNA ČAKRA—Svadisthana (Svadištana)—„slatkoća, lično prebivalište”

• Lokacija: Donji abdomen, u predelu polnih organa
• Boja: Narandžasta
• Zvuk: Vam
• Element/princip: Voda
●  Radnja/stanje: Imati
• Životinjski simboli: Makara, ribe, vodenja stvorenja
• Čulo: Ukus
• Ukus: Slano
● Hrana: Tečnost
• Fizički aspekti: Genitalno područje, reproduktivni organi, bubrezi, cirkulacija, mokraćna bešika, prostata, krsna kost.
• Spriritualni aspekti: Kreativnost, seksualnost, davanje i prihvatanje, izražavanje emocija, samouverenost, zaštita
• Poremećaji: Impotencija, frigigidnost, problemi sa genitalijama i reproduktivnim organima, bešikom i bubrezima.
• Nedostatak energije: Ogorčenost, izrazita stidljivost, prestrašenost, seksualna krivica, nepoverljivost, sakrivanje emocija.
• Energetska ravnoteža: Kreativnost, druželjubivost, usklađene emocije, intuitivnost, briga za druge.
• Prekomerna energija: Agresivnost, manipulativnost, samoživost, posmatranje drugih kao seksualnih objekata, nestabilnost emocija.
• Kristali: Narandžasti kristali i kamenje: Karneol, Ćilibar, Rutil kvarc, Narandžasti kalcit, Crveni Jaspis, Kuprit
•  Eterična ulja:  Ylang-Ylang, Jasmin, Neroli, Crveni Geranium, Narandža, Sandalovina
• 6 latica

 
SOLAR PLEXUS ČAKRA— Manipura— „grad dragulja”

• Lokacija: Ispod rebara— iznad pupka, između 12. torakalnog i 1. lumbalnog rebra
• Boja:  Zlatno žuta, zlatno braon
• Zvuk: Ram
• Element/princip: Vatra
●  Radnja/stanje: Moći
• Životinjski simboli: Ram (mitska životinja), lav
• Čulo: Vid
• Ukus: Ljuto i gorko
●  Hrana: Ugljeni hidrati
• Fizički aspekti: Stomak, pankreas, jetra, žuč, probavni sistem, slezina, tanko crevo, solar pleksus.
• Spriritualni aspekti: Lična moć, volja, transformacija, hrabrost, radost, jake emocije, smeh, ljutnja
• Poremećaji: Dijabetes, hipoglikemija, poremećaji ishrane (anoreksija i bulimija), čir, želja za vladanje nad drugima, pohlepa, mržnja, bezosećajnost, slabljenje nervnog sistema i fizičke snage, prerano starenje, rak itd.
• Nedostatak energije: Nedostatak lične energije, nedostatak samopoštovanja i samosvesti, konfuzija, nesigurnost.
• Energetska ravnoteža: Radost, samosvest, izrazita lična snaga, opuštenost.
• Prekomerna energija: Preterivanje u radu, preterana intelektualnost, problemi sa autoritetima, kompleks superiornosti/inferiornosti, gramzivost.
• Kristali: Žuti kristali i kamenje: Citrin, Zlatni Kalcit, Zlatni Topaz, Tigrovo oko, Ćilibar
• Eterična ulja: Kleka, Smreka, Ruzmarin, Hajdučka trava, Limun, Majoran
• 10 latica

 
SRČANA ČAKRA— Anahata— „neuništiva”

• Lokacija: Centar grudi
• Boja: Zelena, roze
• Zvuk: Yam
• Element/princip: Vazduh
● Radnja/stanje: Voleti, biti
• Životinjski simboli: Antilopa, leptir, golub i druge male ptice
• Čulo: Dodir
• Ukus: Kiselo
●   Hrana: Voće i povrće
• Fizički aspekti: Srce, pluća, timus, ruke, ramena, grudi, imuni sistem.
• Spriritualni aspekti: Bezuslovna ljubav i praštanje, sposobnost davanja i primanja, spajanje energije zemlje i energije kosmosa.
• Poremećaji: Bolesti srca i pluća, astma, problemi sa krvnim pritiskom
• Nedostatak energije: Paranoja, neodlučnost, osećaj nevoljenosti, samosažaljenje, strah od davanja/puštanja.
• Energetska ravnoteža: Emocionalni balans, bezuslovna ljubav, empatija, saosećajnost.
• Prekomerna energija: Izrazita kritičnost, promene raspoloženja, posesivnost, zahtevnost, manična depresija.
• Kristali: Roze ili zeleni kristali i kamenje: Zeleni Turmalin, Apatit, Roze kvarc, Rodonit, Aventurin, Žad, Rodohrosit, Peridot, Malahit, Smaragd
• Eterična ulja: Ruža, Ružino drvo, Bergamot, Jasmin, Melisa (Matičnjak)
• 12 laticaGRLENA ČAKRA— Vishuddha (Višuda)— „pročišćena”


• Lokacija: Područje grla
• Boja: Nebo plava
• Zvuk: Hum
• Element/princip: Eter (akaša)/zvuk
• Životinjski simboli:  Slon, ptice
●  Radnja/stanje: Stvarati, govoriti
• Čulo: Sluh
• Ukus: Resko
●  Hrana: Voće
• Fizički aspekti: Hipotalamus, tiroidna i paratiroidna žlezda, uši, vrat, ramena, pluća, grlo, jezik, govor.
• Spriritualni aspekti: Iskrena i otvorena komunikacija, izražavanje emocija, poštovanje, centar volje.
• Poremećaji: Problemi sa grlom, prehlade, problemi sa tiroidom, nateknute žlezde, glavobolje, bolovi u ramenima, vratu i kičmi.
• Nedostatak energije: Nedoslednost, nepouzdanost, nesposobnost izražavanja misli, manipulativnost, kukavičluk.
• Energetska ravnoteža: Govorništvo, umetnost, usredsređenost, život u sadašnjosti, lako doživljavanje uzvišene energije.
• Prekomerna energija:  Pravičnost po svom ubeđenju, prekomerno pričanje, arogancija, nametanje mišljenja drugima, bolne senzacije u glavi i očima.
• Kristali: Plavi kristali i kamenje: Sodalit, Lapis Lazuli, Azurit, Lazulit, Plavi Ahat, Plavi Kuncit, Plavi Kalcit, Tirkiz, Plavi Fluorit, Plavi Topaz, Celestit, Akvamarin...
• Eterična ulja: Plava kamilica, Žalfija, Miloduh...
• 16 latica

 
ČEONA ČAKRA— (Treće oko) Ajna (Ađna) —   „spoznaja”

• Lokacija: Između obrva, iznad korena nosa
• Boja: Indigo, ljubičasta
• Zvuk: Om
• Element/princip: Misao/um
●  Radnja/stanje: Videti
• Životinjski simboli: /
• Čulo: Intuicija (6. čulo)
• Ukus: /
●   Hrana: post
• Fizički aspekti: Hipofiza, oči, obe moždane hemisfere, glava
• Spriritualni aspekti: Viša percepcija i intuicija, meditativnost, razumevanje, strpljivost, umnost, čistoća, dostojanstvo, velikodušnost.
• Poremećaji: Glavobolje, košmari, poremećaji vizija.
• Nedostatak energije: Nedisciplina, preosetljivost, popustljivost, strah od uspeha, razvratnost, šizofrenija
• Energetska ravnoteža: Nevezanost za matreiju, harzmatičnost, sposobnost telepatije, vladanje sobom, neustrašivost, potpune vizije.
• Prekomerna energija: Egoizam, arogancija, manipulativnost, dogmatičnost, omalovažavanje drugih.
• Kristali: Indigo plavi i purpurni/ljubičasti kristali i kamenje: Ametist, Fluorit, Sugilit, Lapis Lazuli, Akvamarin, Gorski Kristal...
•  Eterična ulja: Ruzmarin, Lavanda, Pepermint, Tamjan, Omorika, Žalfija...
• 2 latice

 
KRUNSKA ČAKRA— Saharsara— „1000 latica”

• Lokacija: Teme glave
• Boja: Ljubičasta, bela, zlatna
• Zvuk: /
• Element/princip: Svetlost
●  Radnja/stanje: Znati
• Životinjski simboli: Uzdignuta zmija
• Čulo: /
• Ukus: /
●  Hrana: Post, ambrozija
• Fizički aspekti: Epifiza, glava, mozak
• Spriritualni aspekti: Veza sa univerzumom, jedinstvo, blaženstvo
• Poremećaji: Duševni poremećaji
• Nedostatak energije: Neodlučnost, nekreativnost, nedostatak čivotne radosti, melanholija.
• Energetska ravnoteža: Otvorenost ka Uzvišenom, alhemija, odsustvo straha od smrti, čarobnjaštvo.
• Prekomerna energija: Frustriranost, manična depresija, migrene, neusmerena i neostvarena moć.
• Kristali: Ljubičasti, zlatni, beli i providi kristali i kamenje: Gorski kristal, Apofilit, Zlatni Citrin i Selenit, Ametist, Holit...
• Eterična ulja: Tamjan, Sandalovina, Mirišljava smola, Benzoin, Neroli, Lavanda, Anđelika
• 1000 latica
Sačuvana

Zvoncica
Administrator
*****

Karma +113/-2
Van mreže Van mreže

Poruke: 176« Odgovor #6 poslato: 17. Септембар 2008. 03:45:25 »

ASTRALNI KONOPAC


Ključni deo novih tehnika projekcije je nevidljivi, zamišljeni konopac koji visi sa vašeg plafona. Ovaj konopac će koristiti da se izazove dinamički pritisak na jednu tačku vašeg AT da bi se postiglo njegovo odvajanje od fizičkog tela.

Tehnika konopca je slična, ali mnogo direktnija (pa zbog toga i mnogo efektivnija) od drugih mirnijih i posrednih metoda, kao što su sakupljanje i guranje vibracija u svoje telo, ili zamišljanje samog sebe kako lebdite ispred sebe i slično. Ideja usisavanja vibracija je prilično promašena, ako razumete mehaniku projekcije.

Vibracije su POSLEDICA a ne UZROK projekcije. Kada je AT dovoljno potisnuto da bi se oslobodilo, energetsko telo se siri i energija ulazi u sistem čakri, a cuva se u energetskom telu. Ovaj protok energije kroz stotinu čakri i kroz kanale sto ih povezuju, izaziva nastanak vibracija. Ovo se i normalno desava tokom sna, pa to obično ne primecujemo.


IZAZIVANJE PRITISKA

Neki pasivniji načini projekcije zaista naprežu, tj. pritiskaju AT ali to čine na širem području.

Oni iznose centar svesti van tela, iako vrlo slabo. Svaka mentalna radnja koja iznosi centar svesti van tela će izazvati neki pritisak na AT.

Rad koji vršite kada gurate ruku pred ruku, penjući se uz konopac, je jak, usredsredjen rad, i prirodna radnja koju je lako zamisliti. Tehnika konopca usmerava sve vaše mentalne resurse u jednu jaku dinamičku akciju koja izaziva naprezanje jednog dela AT.

 

Ima mnogo drugih, nežnijih načina koji izazivaju pritisak na AT isto tako dobro. Mnoge vežbe meditacije izazivaju pasivan pritisak na vaše AT. Npr. možete zamisliti da se spustate liftom, padate, penjete se merdevinama ili lebdite. Kakva god da je tehnika po sredi, ideja je da vam se smanji aktivnost mozga. Svaki samopokretački unutrašnji osećaji padanja, čine pasivan pritisak na AT, koji čini da se aktivnost mozga smanji i da se svest uvede u stanje transa, gde se otkrivaju dublji nivoi uma.

Osećaji unutrasnjuh padova slabo izbacuju svest iz tela, pasivno pritiskaju AT na velikoj površini, ali u obrnutom pravcu od onog koji je potreban za projekciju. Npr. pritisak na dole, je kao da pokušavate da naterate vaše AT da ispadne iz fizičkog tela, tj. vaš centar svesti pokušava da pada nadole, van fizičkog tela.

Ono sto većina ljudi radi da bi se projektovala jeste da se potiskuju pasivno napred, npr. zamišljajući sebe kako lebde van fizičkog tela, i nadaju se da će im uspeti da se odlepe. Ili čak pokušavaju direktniji metod, tj. zamišljaju sebe potpuno van tela, što je vrlo teško. Spustimo se na zemlju: 99% ljudi ne može dobro da zamisli ni zrno graška, a ne sebe kako hodaju van svog tela, i tamo iznose centar svesti - to je teško pa i nemoguće većini ljudi. Drugi popularan metod je usisavanje vibracija. Ovaj metod je nešto bolji, on pritiska jedan deo AT ali je posredan pa zato i slab.

Sve ovo gore navedeno kao i nedostatak osnovnog predznanja o mehanici projekcije, čini da mnogo ljudi upropaste svoju projekciju.

Održavanje pasivnog pritiska na širokom području AT dovoljno dugo, će eventualno aktivirati refleks projekcije. Ali ovo može dugo da traje i može da bude mentalno iscrpljujuće. Ja sam usavršio tokom ranijih istraživanja bolji, brži, dinamičniji metod projekcije koji je vrlo efektan. Tu tehniku sam nazvao tehnika konopca. Nije upotreba zamišljenog konopca za projekciju moja nova ideja, ali razumevanje mehanike tog sistema i njegovog principa jeste.

Ako potpuno razumete kako to radi, koristićete ovaj metod mnogo uspešnije i postići ćete bolje rezultate.

Nova metoda konopca prevazilazi opšte greske u upotrebi mentalnih resursa i hronične gubitke mentalne energije izazvane uobičajenim dugim procedurama potrebnim za projekciju. Konopac skraćuje vreme koje je potrebno da se izazove projekcija i maksimalno iskorištava raspoloživu energiju.

Jedan od osnovnih činilaca projekcije je dobra motivacija. Bez nje nećete imati dovoljno mentalne energije za odlepljivanje, pa ćete ili zaspati ili potpuno zaboraviti na projekciju. Zato je važno da vreme pripremanja bude što je moguće kraće, tako da ne predstavlja obeshrabrujući i iscrpljujući zadatak.

Jedna stvar koju projektor ima u izobilju je entuzijazam. Entuzijazam je čista mentalna energija. Konopac plus poznavanje principa pojekcije tj. kako se ona dogadja, priprema vas i omogućava bolju upotrebu izvora energije i poboljšava uveliko uspesnost.


STICANJE OSEĆAJA KONOPCA

Zakacite neku traku ili konopac na plafon iznad vas. Neka visi sa plafona tako da ga lako možete dohvatiti rukama. Hvatajte ga tj. dodirujte stalno dok ga ne predstavite sebi u umu, dok se ne naviknete. Konopac je samo taktička pomoć. Postajući sposobni da dosežete i dirate konopac, vi se privikavate na prostorne koordinate nevidljivog konopca. To se učvršćuje u vašem umu kao misaoni oblik, koji vam pomaže da lakše zamislite sebe kako se penjete uz konopac sa svojim imaginarnim rukama.

Napomena: Ne morate da sebi predstavljate ili da vidite konopac uopšte, tj. ne morate da vizualizujete njega, samo treba da znate gde se on nalazi. Ova tehnika nema NIKAKVE veze sa vizualizacijom .

Dostizanje i povlačenje ovog zamišljenog, nevidljivog konopca sa zamišljenim rukama, premešta centar telesne svesti van tela jakom, prirodnom akcijom koja pritiska
jednu tačku astralnog tela.

AKTIVNE ČAKRE

Jedna važna stvar, ako imate čeonu čakru aktivniju od Srcane, što je prilično često, pomerite mesto konopca tako da vam ruke budu pod uglom od 45º iznad glave. Ako koristite vizuelnu pomoć, dakle konopac, pomerite ga tako da vam visi nad glavom više nego nad grudima.

Promena ugla konopca pomera tačku koja pritiska AT na vašu najaktivniju čakru, pa daje bolje rezultate.

U svakom slučaju, podesite položaj konopca na najprirodniji način koji vam najviše odgovara. Veoma je bitno da ugao i polozaj zamišljenog konopca vi osećate kao prirodne tj. da vam pogoduju. Pokušavajte razne uglove dok ne nadjete onaj pravi.


DA LI STE SPREMNI ZA PROJEKCIJU?

Sve vežbe u prethodnom delu teksta su neophodan trening za projekciju. Same za sebe, medjutim, one nisu neophodne za projekciju. Ako obavite sve vežbe opuštanja, smirenja, otvaranja čakri i dizanja energije, možete skroz iskoristiti zalihe vaše mentalne energije. To može dovesti do iscrpljivanja organizma u mentalnom smislu, pa će vam možda nedostajati energije i volje za važan izlaz.

Sve vežbe trebalo bi da radite odvojeno od same projekcije. To su trenažne vežbe tj. vežbe usavršavanja, osmišljene tako da pomoću njih steknete kontrolu nad telom i duhom, ali i da poboljšate protok energije kroz čakre. To je kao kad npr. radite u teretani u sklopu fudbalskog treninga. Ove vežbe ne koristite kad igrate fudbal, njima samo povećavate snagu i kondiciju da biste fudbal igrali bolje.

Radite vežbe odvojeno, osim ako ne pokušavate savršenu projekciju u realnom vremenu. Ali i onda je neophodno da prodjete kroz punu proceduru i aktivirate sve čakre.

Svrha učenja projekcije je odvajanje AT od fizičkog, ali u stanju pune svesti. Što ranije steknete punu svest to bolje. U suprotnom, može se desiti da odustanete u potpunosti jer ćete ubediti sebe da je sve to teško. Zato preporučujem svim početnicima da se koncentrišu na najlakše i najefektivnije načine svesne projekcije. Kada jednom steknete neko iskustvo iz projekcije, možete da pokušavate posle sa nekim složenijim tipovima projekcije.

Radeći vežbe, naučili ste da opustite telo, očistite um i da se koncentrišete. Počeli ste tako da usvršavate i koristite pokretnu telesnu svest (PTS), npr. koristeći imaginarne ruke da biste izvršili neke radnje van tela i u njemu. Takodje ste počeli da budite i koristite čakre, tako da energija teče kroz vas bolje i jače, i nadam se, proveli ste i neko vreme u transu i tako se navikli i na ovo stanje duha. Ove veštine su pripremile vaš um i telo za projekciju.


KADA DA RADITE VEŽBE?

Iako vežbe same po sebi nisu korištene tokom projekcije, potrebno je da ih radite redovno kako biste usavršili neophodne veštine i energetske nivoe za svesnu projekciju.

Ja vam predlazem da vežbe opuštanja, koncentracije i čiscenja uma radite svakog dana. Koristite tokom ovih vežbi svoje imaginarne ruke. Vežbe sa energijom tj. sa čakrama, treba da radite bar jednom nedeljno, da bi imale smisla. Ako vi želite da ih radite češće, u redu, ali nemojte da se zamarate previše.


VAŠ PROJEKCIONI PUT

Teško je dati jedan univerzalni projekcioni put, jer svako ima različite prirodne sposobnosti. Zato dajem jedan univerzalni put i predlažem vam da iskrojite metod projekcije tako da odgovara vama tj. vašim potrebama i sposobnostima. Setite se stare izreke - "Što radi - radi!" Igrajte se sa svojom sekvencom sve dok ne nadjete ono što je pravo za vas, ono što je najlakše i najefektivnije vama.

Prvo, evo pune sekvence za ozbiljnu projekciju u realnom vremenu.


PUNA PUTANJA

1. Uradite vežbe opuštanja.

2. Očistite um svesnim disanjem.

3. (*)Udjite u trans metodom padanja.

4. (*)Podignite energiju i otvorite čakre.

5. Izvucite sebe napolje sa zamišljenim konopcem.

Napomena:

 

1. Koraci 3* i 4* mogu biti zamenjeni ako vam to odgovara tj. možete obaviti energetski rad pre ili posle ulaska u trans. Rad sa energijom daće bolje rezultate kad je obavljen u transu, ali mnogi ljudi imaju probleme sa ulaskom u to stanje. Rad sa energijom pre transa, olaksaće ulazak u trans.

2. Ako još imate problema sa ulaskom u trans, koristite metod zamišljenog konopca kao korak br. 3*, umesto mentalnog padanja, dok ste u transu. Onda prekinite penjanje konopcem pa obavite rad sa energijom pre nego što nastavite sa projekcijom - korištenje konopca kao koraka broj 3*, potpomoći ce ulazak u trans.


KAKO DA KORISTITE KONOPAC?

Sam po sebi, Konopac je celovit metod za projekciju ako imate dobre moći koncentracije. Predlazem početnicima da se koncentrišu isključivo na ovaj metod, dok ne steknu malo iskustva. Ovaj metod projekcije daće vam normalnu astralnu projekciju. Trajanje projekcije u realnom vremenu, zavisiće od količine energije u čakrama.

1. Radite vežbe opuštanja, sve dok se potpuno ne smirite. To bi trebalo da traje samo par minuta, nemojte da preterate.

2. Dohvatite imaginarnim rukama zamišljeni konopac, i vucite sebe gore. Pokušajte i da zamislite jak, grub, oštar konopac u vašim rukama. NE POKUŠAVAJTE da vizualizirate konopac! Hoću samo da zamislite da se penjete uz konopac, u mrklom mraku, tako da ga ne vidite, samo da znate gde je i da steknete osećaj konopca. Vizualizacija troši vrednu mentalnu energiju, koju je bolje da upotrebite kad pritiskate AT. Osetićete malo proklizavanje i drhtanje dok to radite, posebno u gornjem delu tela. To je rezultat pritiska na AT. Osećaji potiču od oslobadjanja AT. Osećaj vrtoglavice će se povećavati što se više »penjete« konopcem.

Imajte na umu:

a) Ove osećaje vrtoglavice ili pritiska koji potiču od povlačenja konopca, morate primetiti. Naučite tačno onu mentalnu akciju koja vam izaziva vrtoglavicu. Moraćete da trenirate ovo penjanje da biste sa lakoćom postigli ovaj osećaj. Zato prvih par puta kad pokušavate penjanje uz konopac, koncentrišite se na nalaženje prave mentalne akcije. Jednom kada naučite šta je to što izaziva te osećaje, moći ćete da po volji ponovo izazovete tu radnju a to znači da stvarno nešto uspevate.

b) Ignorišite SVE osećaje koji se javljaju tokom projekcije, jer ce vas oni odvući, slomiće vam koncentraciju i upropastiće vam projekciju. Koncentrišite se samo na jednu radnju - uspinjanje konopcem, i zanemarite sve drugo. Sve što možete iskoristite za ovu radnju, ali nemojte da se naprežete jer sve ovo je isključivo mentalno.

3. Nastavite sa penjanjem, ruku pred ruku, i osetićete težinu kako vas prekriva. Pritisak koji vršite na svoje AT odvešće vas u stanje transa. Ignorišite ovo kad se desi i koncentrišite se na ono što radite.

4. Nastavite sa penjanjem, i osetićete kako vam se čakre otvaraju, kao reakcija na pritisak - nemojte stati.

5. Sledeće sto ćete osetiti su vibracije, osetićete da vam celo telo vibrira, a vi ćete se osetiti paralizovanim. Koncentrišite se na penjanje, nemojte stati.

6. Sledeće, osetićete da izlazite iz tela. Napustićete telo u pravcu vašeg zamišljenog konopca, i visićete iznad fizičkog tela. Konačno ste slobodni!

Napomena:

a) NE DOZVOLITE sebi da vam se slomi koncentracija kad vibracije počnu. One su prirodna posledica kruženja energije kroz sistem čakri u vašem telu. Ako zaključite da vas ovo baš ometa, provedite više vremena radeći vežbe koncentracije, sve dok ne rešite ovaj problem.

b) Ako niste ovladali upotrebom imaginarnih ruku za opuštanje, dizanje energije, i rad sa čakrama, možda ćete imati teškoće sa penjanjem. To ne znači da morate da budete sposobni da otvarate čakre ovom metodom za projekciju, ne morate, samo znači da će to pomoći onima koji znaju.

Ova metoda je vrlo direktna. Ona dramatićno skraćuje vreme koje je potrebno za projekciju! Kada jednom počnete da se ozbiljno penjete uz konopac, ući ćete u trans, čakre će vam se otvoriti, vibracije će početi, i vi ćete se projektovati vrlo brzo. Brzina ovog metoda će vas možda uplašiti, kada je prvi put probate. Sve će vam izgledati kao da se odvija prebrzo. Ali navići ćete se na to, i naučićete da cenite mentalnu energiju kao glavni činilac u projekciji.

Ako su vaše moći koncentracije dobre, imate i više šanse da izadjete ovom metodom pre nego bilo kojom drugom, čak iako niste ovladali veštinama koncentracije i transa. Ono što je potrebno, van sposobnosti koncentracije, je sposobnost da se izadje na kraj sa jakim mentalnim akcijama, bez telesnog naprezanja (naprezanja misića), tj. vi morate razdvojiti mentalne i telesne osećaje.


VARIJACIJE KONOPCA

Primetite: Jedna dobra varijanta konopca je da se uradi puna sekvenca vežbi i energije, rad sa čakrama prvo ali odvojeno od aktuelne projekcije. Uradite punu sekvencu, ali ne zatvarajte svoje čakre. Ustanite i napravite pauzu, udobno se smestite, popijte piće i slično. Onda se vratite u vaš krevet/fotelju sveži, odmarajte se par minuta pa onda idite direktno na konopac. Ovo će uvećati raspoloživu količinu energije tokom projekcije.

MEHANIKA - KAKO KONOPAC RADI?


Konopac je najdinamičnija metoda koju možete sresti. Sada ću malo više objasniti mehaniku konopca, dakle, šta se stvarno dogadja tokom Konopca:

Čišćenje uma: Mentalni čin penjanja uz konopac potpuno okupira i čisti um.

Talasna aktivnost mozga: Čišćenje uma i pritiskanje AT-a u jednoj tački, smanjuju talasnu aktivnost mozga.

Duboko opuštanje: Smanjenje talasne moždane aktivnosti uvodi telo u nivo duboke opuštenosti.

Stanje transa: Vršenje usmerenog dinamičkog pritiska na AT, dok je fizičko telo duboko opušteno, i dok je aktivnost mozga niska, podstiče um i telo da udju u stanje transa.

Čakre: Usmereni dinamički pritisak na AT, u stanju transa, podstiče energetsko telo da se širi, a podstiče i otvaranje čakri.

Vibracije: Usmereni dinamički pritisak na AT, dok je energetsko telo u stanju širenja i dok su čakre otvorene, izaziva protok energije kroz 300 različitih čakri u telu, i izaziva vibracije.

Razdvajanje: Usmereni dinamički pritisak na AT u stanju vibracija, podstiče odvajanje AT od fizičkog.

Napomena: Ako izvršite dovoljno pritiska na AT, tokom završne faze projekcionog puta, tj. izlaza, potpuno ćete preskočiti projekcioni refleks. Jak pritisak podstiče "ručno" razdvajanje dva tela. Ovo znači: Umesto nehotičnog izlazka iz tela, preko projekcionog refleksa, u vrhuncu projekcije, vi ćete izaći iz tela u pravcu u kome se penjete uz konopac.


KOLIKO DUGO JE POTREBNO?

Ceo proces projekcije može se uraditi za manje od 15 minuta, ja mogu ispod pet minuta. Brzina ovog metoda dopušta vam da koristite svu raspoloživu energiju odjednom. Ako ne izadjete u prvih petnaest minuta, sumnjam da ćete uopste izaći tokom tog pokušaja. Ako vam se to desi, ili ustanite i odmorite se pa se posle vratite, ili odspavajte.

Korištenje metode konopca, zadivilo me je svojom lakoćom i jednostavnošću kada sam ga prvi put upotrebio. Skratio sam moje uobičajeno vreme za projekciju sa 20-30 minuta na 5 minuta, za normalnu astralnu projekciju. I ja još uvek koristim punu sekvencu kada radim projekciju u realnom vremenu.

Moje analize mehanike procesa projekcije dolaze od moje lične upotrebe konopca i pažljivog posmatranja onoga što se dogadja sa telom.


MOJA PRVA PROJEKCIJA SA KONOPCEM

Evo opisa mog prvog pokušaja konopca, iz vremena kad sam jos usavršavao teoriju:

Legao sam u krevet i mislio sam o svojoj novoj teoriji. Izradjivao sam projekcionu tehniku za slepe ljude. Tehnika nije zahtevala nikakvu optičku vizualizaciju. Došla mi je ideja da koristim osećaj dodira da bih izvršio pritisak na AT, tzv. taktično zamišljanje, jer je ovaj osećaj dobro razvijen kod slepaca. Ležao sam par minuta, ta misao mi se motala po glavi, dok sam se spremao za spavanje. Onda sam odlučio da to isprobam, da vidim da li radi.

Napomena: Nisam radio uobičajene vežbe opuštanja, rad sa energijom, ili mentalno smirivanje. Samo sam hteo da vidim da li mogu ovim putem da pritiskam AT.

Podigao sam imaginarne ruke i počeo da se penjem, ruku pred ruku. Odmah sam osetio vrtoglavicu u stomaku i gornjem delu tela, drhtanje u kostima, ali sam nastavio sa penjanjem. Osetio sam ogroman pritisak koji trpi AT, a glava i gornje telo AT-a su već počeli da se izdižu, pokusavajući da dosegnu konopac. Dalje, osetio sam da se menja talasna aktivnost mozga, dobio sam osećaj tezine, i upao sam u trans. Nastavio sam da vučem i trans se produbio, bio sam paralizovan. Čakre su se otvorile, i počele su vibracije. Bio sam začudjen, radio sam ovo samo par minuta! Nastavio sam da vučem AT, i ono se ubrzo oslobodilo fizičkog tela. Ovo je bilo sasvim drugačije od svih mojih projekcija do sada. Projekcioni refleks nije bio taj koji me je izvukao, ja sam se sam izbacio napolje. Plutao sam iznad fizičkog tela, još uvek svestan sebe u krevetu. Otišao sam kroz zid u predsoblje, gde je bilo više svetla jer je u mojoj sobi bilo mračno. Odjednom, bio sam u čudnom svetu. "Gde sam to ja?", pomislio sam. Svetlo je bilo mutno, a svuda okolo bila je magla. Bila je neka velika zgrada ispred mene, sa starim krovom. Na onoj strani prema meni, bila je stara ograda, napravljena od masivnog, grubog, tesanog drveta. Naslonio sam se na ogradu i mislio samo o njoj. Pogledao sam oko kuće i video odraz vode. S druge strane kuće je bilo jezero. Ovo mi je izgledalo dosadno, pa sam probao da se prebacim u drugi svet kroz bazen za plivanje.

Pogledao sam u ruke, to obično pali. Bile su bele i blede, nerealne, i počele su brzo da se tope. Prsti su mi se pretvorili u patrljke, šaka mi se topila a ruka je počela da otpada. Pokušao sam da je reanimiram. Ona je izrasla, kako sam se koncentrisao na njen oblik, ali čim sam prestao, počela je da se opet topi. Onda mi je sinulo, zasto mi je ova scena poznata? Bio sam u slici! Imam veliku sliku na zidu a na njoj se nalazi velika kuća sa starim krovom, drvenom, grubom ogradom okolo. Iza nje je bilo jezero, i rano je jutro, sunce tek izlazi. Tu nije bilo sumnje - bio sam u slici. Bilo mi je dosta ovoga, sve je bilo mutno u ovoj projekciji. Usredsredio sam se na fizičko telo, koje sam još mogao da osetim. Koncentrisao sam se na pomeranje usta, i ponovo sam se našao u fizičkom telu.

Seo sam u krevetu, razmisljao sam o onome što se zbilo. Kada sam se smirio, ponovo sam probao sa konopcem. Za par minuta opet sam bio van tela! Pomislio sam "Ovo je sjajno!". Plutao sam nad telom i gledao po sobi. Tamo u mraku je bila slika na zidu, ona u koju sam slučajno ušao. Krenuo sam prema njoj, da vidim da li će se ponoviti. Što sam bio bliži slici, ona je bila sve veća i činilo se da ulazim u nju. Kad sam stigao do nje, umesto da prodjem kroz nju, ušao sam u sliku i ponovo sam bio u maglovitom svetu sa starom kućom i ogradom. Sve je delovalo stvarno, osetio sam da je ograda drvena, pa čak je i vazduh bio drugačiji, kao onaj na farmi. Ponovo sam napustio sliku, vratio se u telo, i zapisao sve što mi se desilo. Te noći sam razmisljao o onom sto se dogodilo, šta je to značilo...

Ovako sam otkrio projekciju virtuelne realnosti. Ova tehnika nije doradjena, pa zato predstavlja samo grub metod. Planiram da poradim na njoj malo više.


PAMĆENJE DOGADJAJA

Jedan od najvećih problema kod bilo koje svesne projekcije je kako zapamtiti ono što se desilo kad se probudite.

Evo šta možete da uradite protiv ovoga. Čim se probudite, sedite u krevetu i vratite ova sećanja nazad. Sedite i mislite jako. Odvojite za ovo par minuta svakog jutra. To će pojačati vašu memoriju u snovima.

Tokom ovog vremena, pretražite osnovne pojmove dok ne pogodite nešto. Na primer, recite sebi: Gledao sam na sat, pa... Pogledao sam u ruke... Šetao sam se... Prošao sam... Baš sam hteo... Leteo sam... Imao sam... Bio sam u... Bio sam sa...Ovo su fraze koje vaš mogu podsetiti na ono sto ste proživeli u snu. Izmislite neke svoje fraze.

Može vam se činiti da u vašoj glavi nema nicega cega biste mogli da se setite, ali pokusavajte jako, uložite pravi napor. Sećanja su tu, ali ih morate stici i lokalizovati. Kada se jednom prisetite dela sećanja, drugi delovi ce se sami nadovezati. Iznenadićete se kad vidite koliko stvari možete povratiti ovim metodom.

Važno je i da zapisete sve cega se setite sto je pre moguće. Cak iako morate ovo da radite nekoliko puta tokom noči. Sećanja mogu delovati živa i nezaboravna u trenutku, ali sećanja koja nosite iz astrala ili iz snova često nestanu za nekoliko sakundi ako ih ne zapisete. Samo zapisite par kljucnih reci a ostatak možete i kasnije. Vežbajte.


ZAGLAVLJIVANJE

Neki ljudi primecuju da su zaglavljeni u delu tela tokom projekcije. Oni mogu da se oslobode tela, ali su zaglavljeni u predelu glave ili stomaka. Ako se ovo desi, jako pritiskanje AT pomoću metode konopca može izazvati neke fizičke bolove ili neudobnost. Postoje dva moguća razloga za ovo:

Ako ste zaglavljeni u predelu stomaka, može biti u vezi sa obrocima (npr. pojeli ste dosta mesa ili proteina).

Lek: Jedite blage obroke pred projekciju, jedite dosta - ali po mogućnosti izbegavajte meso (može belo meso ili riba), masti, sireve, ulja...

Ako ste zarobljeni u glavi, ili negde drugo, to je znak neke pasivne čakre, verovatno rezultat blokade energije.

Lek: Koncentrišite se na otvaranje ove lenje čakre, tokom vežbi sa energijom. Ako se ovo desi tokom projekcije, zaustavite sve i otvorite ovu čakru, a pošto ste u transu to će vam biti lakše. Kada to popravite, probajte ponovo sa konopcem.


preuzeto sa www.prosvetljenje.net
« Poslednja izmena: 17. Септембар 2008. 14:36:15 Zvoncica » Sačuvana

Zvoncica
Administrator
*****

Karma +113/-2
Van mreže Van mreže

Poruke: 176« Odgovor #7 poslato: 17. Септембар 2008. 03:54:16 »

VIŠE O KONOPCU

 

Konopac je vrlo dobra tehnika za projekciju, ali treba puno učiti. Želeo bih da iznesem nekoliko zaključaka.

1. NEMA vizualizacije UOPŠTE u konopcu. To je sve taktično zamišljanje. Znači da ne morate da se "oslikujete" dok to radite.

To jest, prava mentalna akcija je da osetite penjanje umom.

*Ovo mentalno osećanje jeste Konopac*

2. Treba da "stisnete zube" u mentalnom smislu, da nastavite sa akcijom. Moraćete da uložite maksimalni mentalni napor u to, da osećate kao da se stvarno penjete uz konopac, ali da ne dozvolite misićima da se naprežu - ovo je sve mentalno. Vaše telo ne sme da odgovori. Takodje bi trebalo da osećate da ste jaki, puni energije, kao da možete da se penjete, tako cele noći.

3. Otkrićete da odredjen način fokusiranja vašeg uma dok se penjete, izaziva više pritiska na vaše AT, nego ostali načini. Vrlo je važno da znate sta je to i kako da ga primenite. To će biti najefektivniji način penjanja. Kada pronađete odgovarajući način, osetićete drhtanje u zoni solarnog pleksusa.

4. Da biste uspešno koristili konopac, važno je odlučite da to STVARNO želite. To je neophodno za uspeh. "Uradi to ili umri" je dobra deviza koje treba da se pridržavate. To usredsredjuje svu mentalnu energiju na jednu tačku sa jednim ciljem - da se izadje iz tela.

5. Mnogi ljudi su mi pisali o uspešnim Konopcima. U svakom slučaju, oni su vežbali konopac, kada su iznenada odlučili da to stvarno i urade. Ova volja da se uspe znači razliku izmedju pravih VTI i iskušavanja razlicitih nivoa opuštanja, transa, paralize koji su pokrenuti konopcem. Postojanje volje je od ogromnog značaja.

6. Kada koristite konopac potpuno ignorišite sve fizičke osećaje i bilo koje zvukove koje čujete. Ako budete reagovali na njih, na bilo koji način, izgubićete fokusiranost mentalne energije i upropastićete vaš napor.

Sve energetske/čakra, i ostale vežbe u trećem i četvrtom delu, osmišljene su da stimulišu protok energije u telu, da povećaju koncentraciju, snagu volje i mentalnu kontrolu. Povećanjem protoka energije tokom projekcije i kontrolom uma, trajanje vaše projekcije je duže, a takodje je i lakše da se izadje.

Vi možete preskočiti sve vežbe u potpunosti i usredsrediti se samo na učenje konopca. Svi ljudi imaju različito razvijene prirodne sposobnosti. Nekim ljudima treba dosta treninga da bi postigli VTI, drugima malo. Neki ljudi vole da uče Konopac radeći ga, pre nego da treniraju. Ako vam je cilj samo da imate svesnu projekciju, bilo koje vrste, prosta vrsta konopca data ispod je najbolja za vaš.


PROSTI KONOPAC

Neki ljudi stiču utisak da je konopac komplikovan. To je možda zato što sam u petom delu dao kompletno, detaljno objašnjenje o mehanici konopca.

Konopac ja najlaksa projekciona tehnika. Sve što je potrebno za konopac u prostoj varijanti je sledeće:

1. Lezite u krevet ili sedite u stolicu, smirite se i opustite kao da se spremate da spavate.

2. Počnite da se penjete uz konopac.

To je sve što treba da radite u prostoj varijanti.

Pošto nema vremena za teške vežbe opuštanja, prosta varijanta ima mnogo prednosti. Daje vam da fokusirate sve vaše mentalne resurse na nju. U najvećem broju slučajeva, to je sve što vam treba za prvo svesno VTI.

Pošto je prosta varijanta konopca - prosta, pokušavaćete projekciju mnogo češće, čak i kada ste umorni (što je najbolje vreme za VTI), i neće vaš ometati druge stvari. To povećava učestalost pokušaja projekcije, daje vam više vežbe pa će tako tehnika biti brže savladana.


PODRŠKA LUCIDNIH SNOVA

Imao sam mnogo izveštaja o živim snovima i povećanoj aktivnosti lucidnih snova od ljudi koji su radili energetske/čakra vežbe. Ovo se dogadja suviše često da bi bilo slučajnost.

Rad sa energijom/čakrama povećava protok energije u energetsko telo, i povećava svesnost i memoriju snova u VTI. Šteta je trošiti svu tu energiju na nekontrolisane snove, zato predlažem da LS bude iskorišten kao vaš drugi cilj. Ovo će vam dati VTI ranije, u obliku LS, i pomoći će vam da obavite ono sto želite, dok ne naučite kako da napravite svestan izlaz
.

LUCIDNO SANJANJE

Da biste napravili LS, treba da osmislite "obarač" koji će znati kada sanjate, i kojim ćete preuzeti kontrolu nad snom. Najbolji način da to uradite je da stičete naviku radeći česte provere stvarnosti tokom svakodnevnog života.


PROVERAVANJE STVARNOSTI

Provera stvarnosti je kada prestanete da radite ono sto radite, i proverite stepen stvarnosti vaše situacije. To je lako da se uradi. Svaki put kada radite proveru stvarnosti zapitajte sebe:

1. Da li je ova situacija normalna, da nema nešto čudno u njoj?

2. Mogu li da letim? Probajte da se izdižete u vazduh.

3. Probajte da zatvorite oči. To je ćorsokak - jer ne možete da zatvorite oči u astralnom obliku.
Napomena: Ovo proveravanje stvarnosti mora preći u naviku da bi bilo efektivno.

Kada radite proveru stvarnosti tokom sna, shvatićete da sanjate i da možete da preuzmete kontrolu nad snom. Važno je i da tada potvrdite sami sebi da ćete sve zapamtiti. Ponavljajte sebi stalno: "Zapamtiću ovo kad se budem probudio".LS OBARAČ

Ključ za uspeh u proverama stvarnosti je da imate dobar "obarač" za to. To treba da bude nešto sto normalno radite više puta dnevno. To nek bude ma kakva navika, evo par ideja:

1. Vreme: svaki put kada pogledate na sat uradite proveru stvarnosti. Elektronski sat je dobar za to. Namestite sat, ako možete da zvoni svakog punog sata. Kada zazvoni, uradite proveru stvarnosti.

*Ručni sat koji zvoni svakog sata je najbolji*

 

2. Ruke: Svaki put kada primetite svoje ruke, uradite proveru.

3. Pušenje: svaki put kada pušite (ako uopste pušite), kada uzmete cigaretu, uradite proveru. Često ćete se naci kako posežete za cigarom u snu, ako ste navikli na pusenje.

Napomena: Potrebno je vremena da učinite obarac navikom, obično par nedelja. Pomaže i da uradite nekoliko potvrdjivanja pre spavanja, npr. "Setiću se da pogledam na sat".

Kada postanete svesni u snu, lucidnom snu, trebalo bi da se nalazite u "bazenu snova". Ako želite da ta projekcija bude u realnom vremenu, pokušajte da postanete svesni fizičkog tela. Ako možete da ga osetite, možete i da se vratite u neko obliznje vreme. Ovo je vrlo tesko, i može da obori VTI potpuno, jer forsira vraćanje u stanje budnosti.

Predlažem vam da uživate u LS. Bazeni snova su živopisnih boja i dobra su mesta za odmor i zabavu. Videćete sve moguće čudne, uvrnute stvari tamo i dozivećete mnogo avantura.

Napomena: Da biste poboljšali vaše sećanje LS, nemojte da zaboravite da se podsećate konstantno na to da treba svega da se sećate kad se probudite.

 

PROMENA REALNOG POLOŽAJA

 

Ako vam se ne dopada bazen snova, ili VTI u realnom vremenu, pa želite da promenite lokaciju, evo nekoliko načina za to.

1. Gledajte pažljivo svoje ruke i posmatrajte kako se tope (ovo je vredno radjenja samo da biste videli fenomen topljenja ruku).

2. Okrećite se dok ne postanete dezorjentisani.

3. Zamislite mesto na kome biste želeli da budete. Ovo će vas verovatno odvesti u bazen snova sličan vašem odredištu.

4. Letite pravo gore, najbrže sto možete. Ako ovo ne uspe da promeni realnu lokaciju, barem ćete iskusiti svemirski let.

5. Letite brzo, blizu površine, dok ne nadjete mesto koje tražite.

 

ASTRALNI OBLICI U KRETANJU

 

Mnogi ljudi imaju problema sa kretanjem u prvih nekoliko projekcija. Prost prelaz preko sobe može biti velik problem. Ovaj nedostatak kontrole je rezultat nepoznavanja astralnih oblika. To je slično kao da nema gravitacije. Morate ponovo da učite da se krećete. Kada se projektujete u realnom vremenu, vi ste samo tačka svesti sa vrlo slabim eteričnim oklopom. Kretanje obezbedjuju misli - ne mišići.

 

ASTRALNI MOMENT (ZAMAH)

 

Postoji jedan moment u astralnom obliku koji pravi najviše problema. On vas tera da se krećete za trenutak, pošto odlučite da stanete. To vaš može odvesti kroz zid ili plafon. Ova pokretačka snaga je rezultat vaše misli koju ste koristitli da izazovete kretanje. Ako je ta misao prejaka i vremenski predugačka, kretaćete se suviše brzo i daleko. Samo vežba vas može naučiti kako da se snadjete na svim vrstama kretanja.

Učenje astralnog kretanja je stvarno tih i smešan proces. Secam se kada sam učio da se krećem oko svog rodnog grada dok sam bio mlad. Počeo bih pokušavajući da se orjentišem u kući, obično sam se zaglavljivao na krovu, na tren. Onda bih trčao ulicom, sve brže i brže, pokušavao sam da uzletim kao avion. Na trenutak bio sam kao letelica, ali nikada nisam mogao da dosegnem krovove okolnih kuća. Često sam slučajno ulazio u nepoznate kuće, lutao sam po njima kao da sam pijan. Stalno sam se izvinjavao svim tim strancima u čije sam kuće ulazio.


KAKO SE KRETATI

 

Da biste se kretali u astralnom obliku, prosto to uradite. Ne mislite o tome što radite već samo to uradite. Shvatite da je kretanje rezultat vaših misli. Morate sebe da primorite da se krećete, da menjate pravac ili da stanete. Ovo je sve što mogu da vam savetujem. Stvarno ovo morate da naučite radeći to.

Kada ste naučili osnovno kretanje, ne radite ništa ambiciozno neko vreme. Držite se površine zemlje, i okoline svog mesta. Vežbajte ubrzanje i usporenje dok ne steknete neku kontrolu nad time.


LETENJE

 

Učite da letite isto kao što učite da se krećete - koristite um. U početku, možete naići na nešto slično gravitacionom privlačenju. Možete se vinuti u vazduh da biste otkrili da ćete ponovo pasti na zemlju. Ako istrajete, videćete da se krećete u serijama kratkih letećih skokova. Ovo je rezultat delom navike, a delom i osnovnog problema kretanja. Vi tonete na zemlju kada mentalna akcija koja izaziva kretanje oslabi. Ovo izaziva prestanak letačkog nagona, a onda vas navika postojanja gravitacija vraća na zemlju.

Može vam se desiti kao i meni, da pokušavate da uzletite trčeći ulicom i poskakujući u vazduh. Ovo je nepotrebno. Usredsredite svoju volju na plutanje u vazduhu. Onda voljom izazovite kretanje, kao kod osnovnih pokreta. Gravitacija ne utiče na vas u astralnom obliku. Ubedite sebe u ovo i letećete.


 

BRZINA

 

Definisane su tri osnovne brzine, i one su najčesce prihvacene. To su:

1. Brzina hodanja

2. Brzina automobila

3. Brzina trenutnog putovanja.

Mislim da su ove tri brzine rezultat vremena u kome su nastale. Ovo su bili jedini tipovi brzina koje su ljudi mogli da osmisle. Danas nam TV, racunari i slično pružaju mogućnost da se mentalno prilagodimo drugim vrstama brzina.

Sa vežbom i dobrom mentalnom kontrolom, možete menjati brzinu po potrebi, od brzine šetanja do brzine aviona. Ovo je veliki problem za početnicke misli - da konrolišu pravac i brzinu. To ima dosta veze sa stabilnošću projekcije, i sa iskustvom u korištenju volje za izazivanje kretanja.

 


TRENUTNA PUTOVANJA

 

Široko je prihvaćena tvrdnja da ako možete da zamislite odrediste, možete i da se projektujete tamo trenutno, brzinom misli.

*Nasao sam da je ovo vrlo nepouzdano*

Čini mi se da vas ovaj trenutni metod najčesce projektuje pravo u subjektivnu lokaciju koja je nastala vizualizacijom vaše mete. Činiće vam se da ste na željenom mestu, ali naći ćete često mnogo različitosti izmedju stvarnog mesta i onoga na kome ste.

Trenutna putovanja su kao projekcije virtuelne realnosti. Koristeći svoju moć vizualizacije da njome putujete, ustvari nećete putovati uopšte. Stvorićete subjektivnu kopiju mesta, i ući ćete u nju.


DUGA PUTOVANJA

 

Nalazim da je mnogo pouzdanije pratiti povrsinu na kratko, za projekcije srednje daljine, do nekoliko stotina milja. Cak i ovo može biti tesko, jer je vrlo lako pasti u efekat Alise u zemlji cuda tokom puta. Sve sto treba da uradite je da jednom slomite koncentraciju, i skliznućete u bazen snova. U svakom trenutku morate održavati striktnu mentalnu kontrolu, kada putujete u realnom vremenu.

Nije baš praktično pratiti površinu kada su duga putovanja u pitanju. Na primer, zemlja sa druge strane sveta je 12000 milja daleko. Treba da putujete približno 64 puta brže od brzine zvuka da biste stigli tamo za 15 minuta. Pri ovoj brzini u atmosferi, skoro je nemoguće pratiti objekte, sve se meša i proleće, a koncentracija pada. Svaki aspekt za održanje projekcije u stvarnom (realnom) vremenu biće izgubljen.

Napomena: Novi projektori mogu normalno da ostanu u realnom vremenu samo nekoliko minuta. Zato je svako dugo putovanje ograničeno trajanjem dela projekcije u realnom vremenu.

Da biste putovali na daljinu, neophodno je da proučavate geografiju. Moraćete da prepoznajete kontinente, okeane, zemlje, države i gradove. Takodje, treba da proučite mapu vašeg odredišta, i pronadjete neke karakteristične znake.

 

ORBITIRANJE OKO ZEMLJE

Ući u orbitu je malo teže nego što zvuči. Nije tesko stići tamo, jednostavno idete pravo gore, ali je teško zaustaviti se kada stignete dovoljno visoko. Većina ljudi, a i ja medju njima, vole da se "ispale" van solarnog sistema, a nekad i iz galaksije. Da biste ovo izbegli, važno je da kontrolišete brzinu tokom projekcije.

Lakše je projektovati se prvo na mesec, da lakše udjete u orbitu. Ovo vam daje veliku vidljivu metu na koji možete da se projektujete u momentima. Kada ste jednom tamo, prosto je vratiti se nazad - udjete u orbitu, i kružite dok se ne nadjete nad svojom metom. U svemiru, bez atmosfere, nema problema sa mešanjem zbog brzine.

 

KOLIKO DALEKO MOŽETE IĆI?

 

Nema granica, u smislu odredišta, brzine i daljine. Možete da putujete u najudaljenije galaksije.

Brzina misli je neograničena. Ako nešto vidite, tu možete i biti. Brzina svetla je kao brzina puža u odnosu na brzinu misli. Često idem u dubok svemir, da meditiram. To je lako, ali štos je vratiti se u svesnom stanju. Povratak je težak ako nemate dovoljno znanja iz astronomije, što ja nemam. Praćenje srebrne niti, ako je uopšte vidite, nije praktično pri toj brzini.

Da biste se vratili sa ovih udaljenih mesta, postanite svesni tela. Pokušajte da mrdnete delove fizičkog tela, npr. prste. Ovo će vaš vratiti u telo, zajedno sa svim sećanjima vašeg VTI.

 

VETAR BUDUĆNOSTI

 

Postoji jedna čudna pojava na koju ćete naići s vremena na vreme dok se projektujete. Zove se Vetar budućnosti.

Vi ćete proživljavati svoje VTI, gledati svoja posla, ali odjednom ćete osetiti neku silu kojoj se ne možete odupreti. Osetićete da se krećete protiv svoje volje, najčešće unazad, pod dejstvom ove sile. Možete joj se odupirati malo, ali ona će rasti i odneće vas preko krovova, do neba i....u budućnost!

Onda, posle par trenutaka, naci ćete se na drugom mestu i u drugom vremenu. Biće te oslobodjeni i ostavljeni tamo zbunjeni. Može se desiti da sretnete neke ljude, isto tako zbunjene kao vi.

Ovo može biti neka aktuelna scena vašeg budućeg života, može biti simbolična vizija ili mešavina ova dva. Može se desiti da budete nevidljivi posmatrač ove scene, ili da se stopite sa budućim sobom, i da gledate svojim budućim očima na tren.

Ovo može takodje biti scena nekog važnog budućeg dogadjaja. To može biti katastrofa, prirodna ili neka druga, ili nešto neobično ili uzbudljivo za svetsku javnost. Ovakve vrste dogadjaja obično imaju mnogo energije oko sebe, pa to može biti razlog zašto ih vidite.

Jedina objašnjenja koja ja mogu da dam na ovu temu su:

1. Intervencija "višeg vas": Iz nekog razloga "viši vi" odlučuje da je sad trenutak da vam pokaze nešto iz budućnosti.

2. Pojava vidovitosti: Vaša Grlena čakra je postala vidovita, i prebacila se u budući režim rada. Vaša tačka svesti je uhvaćena ovom vizijom i projektovana u nju.
3. Kombinacija ova dva razloga - najlogičnije.


SIMBOLIČNE VIZIJE


Postoji drugi aspekt vetra koji je sličan gore pomenutima, ali vizija koju iskušavate je simbolična. ili ima simbolične aspekte, pre nego neku konkretnu scenu iz budućnosti.

Napomena: Želim da vaš upozorim na simbolične aspekte vizije. Ako ne razumete prirodu simbolizma, to može mnogo štetiti vašem životu. Ovo upozorenje se odnosi na sve vizije, generalno, bez obzira da li su iskušene u astralnoj formi ili ne.

Na primer: Vi ste odvedeni, vetrom budućnosti, u scenu u kojoj vidite sebe da dobijate ogromnu količinu para. Sedite za stolom i proveravate brojeve na tiketu. Vi vidite da je nagrada 18 miliona dolara. Proveravate svoje brojeve i zaključujete da vaš tiket dobija. Uzbudjeni ste, proradi vam adrenalin, snovi vam se ostvaruju...

Posle ove vizije, vi počinjete da kupujete mnogo tiketa. Takodje, počinjete da pravite odluke u životu sa stavom - "kad se ja obogatim...". Ovo može da vam upropasti život! Vi ćete izgubiti nagon, ambicije, npr. prestaćete da pokušavate da se trudite oko bilo čega.

Ovo proizvodi "kult rasterećenja" kod vas, tj. verovanje da će vam sve biti dato - sa svim negativnim aspektima koje ovaj primitivni sistem verovanja nosi.

Ovo rezultira time da počinjete da živite život veštački.

Ono što ste možda propustili iz simbolizma gore navedene vizije je:

Iznos novca je malo neobičan za nagradnu igru. 18 miliona dolara je prevelika količina para, vrlo su retki toliki iznosi. Ovo ja zovem Poštanski znak - markica budućeg života. To znači da kada lokalna lutrija ima nagradu od 18 miliona, nešto važno će se desiti u vašem životu ili u vašoj okolini. Ako znate kako simbolizam radi, tokom vizije upoznaćete mnogo detalja vezanih za predstojeći dogadjaj. Podešavanja, simboli, povezanost sa vama, radnje i sekvence dogadjaja - sve su to važni aspekti značenja vizije. Nerazumevanje vizije može da vam upropasti život. Samo iskustvo i sračunata primena logike, mogu vaš naučiti kako da protumačite viziju. Dok ne steknete dobro iskustvo, najbolje je da prilazite svakoj viziji sa puno pažnje.

Mogući razlozi za simboličnu viziju su:

1. Upozorio vas je ili usmerio "viši vi".

2 . Dokazano vam je da postoji budućnost, sudbina, svrha i cilj vašeg života.

3. Poštanski znak ove vizije može da obeležava dobre ili loše dogadjaje u vašem životu.

4. Možete stvarno dobiti na lutriji. Lično, ja bih uvek nosio sa sobom tiket, za svaki slučaj, ali ne bih život podredio viziji.


PRIMER VETRA BUDUĆNOSTI


"...Napustio sam svoje telo i kretao sam se oko svoje kuće. Odjednom, neka sila me je prevukla preko sobe. Probao sam da joj se oduprem, ali ona je rasla a na kraju me je odvukla iz moje kuce, gore u noćno nebo. Malo posle, vraćen sam dole, ali van svoje kuće. Samo sam ostavljen da stojim tamo, na sred puta. Ispred mene je stajao frižider. Prosto je stajao na sred puta sa otvorenim vratima. Pregledao sam ga i zaključio da ne radi. Iza njega bio je masivan zid od crvene cigle, visok 40 stopa, i dva put toliko širok. Nema pravih zidova od cigle u ovoj ulici. Onda sam primetio da moja žena stoji pored mene. Okrenuo sam se i pozdravio je. Ona je samo rekla zbogom, vrlo hladno, onda se okrenula i otišla. Zbunjen, gledao sam je kako odlazi. Čudno, umesto da odlazi našoj kući, odlazila je sve dok nije iščezla sa vidika..."
Pošto sam imao iskustva u simboličkim vizijama, znao sam šta to znači - kraj mog braka. Nisam to mogao da shvatim jer smo se tek nedavno venčali, i živeli smo vrlo srećno.

Da bismo dešifrovali simboličnu viziju, treba da je rastavimo na delove i dobro analiziramo.

Šest važnih aspekata ove vizije su:

1. Poštanski znak... (markica dogadjaja) *Frižider koji nije radio*.

2. Veza... (neko, ili nešto u viziji što mene veže sa dogadjajem) *Moja žena. Okolina moje kuće*. Dogadjaj je bio tu kao i ja sam.

3. Simbol... (osnovna priroda dolazećeg dogadjaja) *Veliki zid od crvene cigle*. To je simbol neke barijere ili kraja nečemu. To je bio jedini aktuelni simbol u viziji, ali i drugi delovi vizije su bili po prirodi ili po akciji simbolički.

4. Simbolična akcija... (otkriva značenje vizije) *Hladno zbogom od moje žene*.

5. Simbolična promena... (ovo menja simbol, ili simboličnu akciju u viziji) *Žena se uputila u smeru suprotnom od naše kuce. Šetala je sve dok mi nije nestala sa vidika.*

6. Slaganje dogadjaja...*Pokvaren frižider. Veliki cigleni zid. Postupak moje zene*.

ili...

Kada sam video pokvareni frižider (znak), video sam zid (simbol), i moju ženu (veza) kako se oprašta od mene i odlazi (simbolična akcija) u smeru od naše kuće, sve dok ne nestane (simbolička promena).

Merenje vremena i redosleda dogadjaja u viziji je važno za raspletanje značenja. Važno je da podelite viziju na bar 5 delova, i da to zapišete na papir dok vam je još sveže u glavi.

Napomena: Može postojati više od jedne promene kod svakog dela vizije.


RETROSPEKTIVA

Godinu dana je prošlo od moje gore prepričane vizije, a mi smo se preselili u drugi grad. Na dan kad smo se preselili, morali smo da pozajmimo frižider od rodjaka. Naš se pokvario i bio je na opravci. Pozajmljeni frižider takodje nije radio. Pošto je nas frižider bio popravljen, pozajmljeni smo stavili na trem, gde je stajao dve i po godine i čekao da ga neko pokupi. Jasno sam se sećao vizije, i znao sam da je taj frižider bio "markica" dolazećeg dogadjaja. Takodje sam znao koji je to dolazeći dogadjaj, ali iskreno - nisam mogao da vidim kako se on odvija pored mene. Jednog dana, došli su da odnesu taj frižider. Nedelju dana kasnije, došao je i razvod braka. Iznenada i bez nekog očekivanog razloga.

Gledano unazad, kristalno je jasno šta je bilo značenje vizije. Bilo je to prosto baš koliko je bilo i istinito. Najsimboličnije vizije su najprostije. Budite veoma pažljivi, nemojte se previše udubiti u viziju, inače će prava poruka vizije zaostati.


UVEK RAZDELITE VIZIJU NA NJENE DELOVE

Pitajte svaki deo:

1. Šta on predstavlja?

2. Šta on radi?

3. Koje je najlakše, najprostije simbolično značenje?

Zapišite negde ove odgovore, i onda primenite najprostiju logiku i smisao na njih. To će vas voditi do pravog značenja vizije.

OGLEDALA

Ogledala su od davnina važila za magične sprave koje služe kao vrata za prolaz u druge svetove. Ima mnogo verovanja i babskih priča o njihovom uticaju na nedavno preminule. Pošto osoba umre, običaj je bio da se sva ogledala u kući pokriju. To je radjeno da osoba ne bi primetila nedostatak odraza u njemu, pa se šokirala. Drugi razlog je da se spreči njihovo moguće zarobljavanje u ogledalu.

Postoji ovde malo logike ako se posmatra mehanika projekcije. Smrt, u svojoj ranoj fazi, vrlo je slična moćnoj projekciji u realnom vremenu. Najveća razlika je to što nema tela u koje biste se vratili.

Duhovi se normalno drže blizu fizičke dimenzije, u realnom vremenu oko nedelju dana posle smrti. Sve dok im ne istekne zaliha eterične materije, koja drži duhove blizu fizičkog tela.

Tokom ovog vremena, normalno je da duh luta medju rodjacima ili ljudima koje voli, da se oprosti od njih, i spremi se za novi nivo postojanja. Ovaj proces opraštanja olakšava psihološku traumu od smrti, i priprema duha za novi život.

Ono sto može da se desi sa ogledalima je sledeće: Novi duh može da nepažnjom udje u ogledalo. Ako se to desi, on ulazi u svet ogledala, isto kao sto projektor ulazi u sliku preko projekcije virtuelne realnosti. Kada se nadju u svetu ogledala, obično ne znaju gde su i kako da izadju iz njega, i mogu ostati zarobljeni tamo sve dok im ne istekne vreme koje mogu da provedu u realnom vremenu. Ovo se neće sukobljavati sa putovanjem duše. To će samo izazvati zabunu na nekoliko dana, dok duh ne predje u viši nivo postojanja. Ovo može, ipak da upropasti zadnje dane duha u fizičkom svetu i naruši prirodan proces opraštanja.

Odavde je verovatno proisteklo staro verovanje. Zato, po mom razumevanju projekcije i smrti, pokrivanje ogledala odmah posle smrti preminulog je odlična ideja, za dobro pokojnika. Najbolje je ovo uraditi na dve nedelje, za svaki slučaj.


KRAJ

Moguće je komunicirati sa duhovima nedavno umrlih ljudi, tokom njihovog oproštajnog lutanja fizičkim svetom. Ovo možete uraditi tako što ćete napisati pismo za duha, i ostaviti ga otvorenog na stolu da ga duh pročita. Takodje vas mogu i čuti, tako da razgovaranje sa njima ima svrhe. Mislim da je dobro da svi ljudi koji su voleli preminulog, napišu njemu po pismo i okače ta pisma u sobu preminulog. Ostavite pisma otvorena, da bi ih duh lakše čitao."

Iz knjige Robert Brus "Rasprava o astralnoj projekciji"

preuzeto sa www.prosvetljenje.net
« Poslednja izmena: 17. Септембар 2008. 14:34:13 Zvoncica » Sačuvana

mysty
Učenik
*

Karma +94/-5
Van mreže Van mreže

Poruke: 806


Amor omnia vincit.


« Odgovor #8 poslato: 12. Новембар 2008. 23:58:27 »

SMRT

Kada konačno napustite svoje telo, ja verujem da će se desiti sledeće: Projektovaćete se u pravom vremenu prvih nekoliko dana, blizu fizičkog sveta sve dok vam se ne potroši zaliha eterične materije. Onda ćete proči kroz drugu smrt i ući u astralnu dimenziju. Tamo, ćete se otarasiti svih vaših zelja - svega što ste ikada zeleli u obilju. Ovo je rezultat potpune upotrebe podsvesnog uma tj. njene stvaralačke moći. Ovde ćete moći da zadovoljite sve svoje potrebe sve dok ne vidite da su one ustvari iluzije.

Tada ćete iz astralnog, preći u mentalno telo i ući u mentalnu dimenziju. Tu ćete videti svoj prošli život, iskusićete svaku misao koju ste ikada imali i svaki dogadjaj koji vas je pratio. Tu će vaša sećanja i dogadjaji biti pridodati hronici Akaše, koja je snimljeno iskustvo celog ljudskog postojanja u fizičkoj dimenziji.

Napustajući svoje mentalno telo, ulazite u budičku dimenziju. Tu ostajete da iskusite isceljenje, odmor, kajanje, oprostaj i razumevanje samoga sebe. U ovom svetu, vaše rane biće zalečene, a duša ce biti negovana ljubavlju. Duh će vam postati ponovo savršen.

Onda ulazite u budičku i atmičku dimenziju. Tu ćete čekati one koje volite, i sresti one koji vole vas. Onda, jednom, otići ćete na više nivoe postojanja gde će vam biti otkrivena tajna života.
mene su jako brzo vratili...... smijeh
Sačuvana

Billy
Učitelj
****

Karma +318/-6
Van mreže Van mreže

Poruke: 2371WWW
« Odgovor #9 poslato: 16. Новембар 2008. 02:23:27 »

Zvonki,da li si iskusila astralno putovanje?
Sačuvana

Sajt tradicionalne astrologije i divinacije  http://astroriznica.com
(Sve što sam pisao na ovom forumu je iz perioda kada sam se bavio modernom astrologijom; u međuvremenu sam mnoge stavove napustio ili revidirao)
Zvoncica
Administrator
*****

Karma +113/-2
Van mreže Van mreže

Poruke: 176« Odgovor #10 poslato: 16. Новембар 2008. 02:32:51 »

Mmmhmmm....jecam jecam..ihhiihi
Samo...nesto bas i ne volim da jurcam po astralu, vise me izbacuje onako sponatano i totalno neplanirano..pa se vracam vracam i trazim uzemljenje... kisss
Sačuvana

Billy
Učitelj
****

Karma +318/-6
Van mreže Van mreže

Poruke: 2371WWW
« Odgovor #11 poslato: 16. Новембар 2008. 02:56:14 »

He,he...Isto... Ako stignem,sutra ću i ja postaviti jedan tekst...  kisss
Sačuvana

Sajt tradicionalne astrologije i divinacije  http://astroriznica.com
(Sve što sam pisao na ovom forumu je iz perioda kada sam se bavio modernom astrologijom; u međuvremenu sam mnoge stavove napustio ili revidirao)
Zvoncica
Administrator
*****

Karma +113/-2
Van mreže Van mreže

Poruke: 176« Odgovor #12 poslato: 16. Новембар 2008. 03:06:32 »

Cuuuj...ja Mesec - dusa na stepenu otkrica Urana - astral...ti Uran - astral na 3 Sco..pih...
Stavi slobodno textice...i polako..samo polako..nemoj da te radoznalost povuce..pre svega nauci se tehnikama i informisi se jako dobro sta bi mogao da ocekujes tamo jer vladaju drugaciji zakoni nego ovi nasi u 3d. Zato je vazno imati znanje a potom postepeno sticati vestinu...jer vezbanjem se postaje majstor..
cmokic
Sačuvana

Billy
Učitelj
****

Karma +318/-6
Van mreže Van mreže

Poruke: 2371WWW
« Odgovor #13 poslato: 16. Новембар 2008. 16:03:11 »

Ovo sam prevodio sa engleskog,pa može biti malo nejasno...
MALI KURS ASTRALNE PROJEKCIJE

Svake noći,kada zaspimo,javljaju se snovi koje upamtimo ili ne. U snovima,slike podsvesti postaju realne i dobijaju svoje mesto u svetu koji projektujemo.No,nisu svi snovi projekcije podsvesti.Naprotiv,mnogi zaista egzistiraju u astralnom svetu.Ovo se dešava iz razloga što,kada zaspimo,mi iza sebe ostavljamo fizičko telo,koje drži našu psihu na fizičkom nivou i ulazimo u petu dimenziju,koju nazivamo Astral.Preko tzv. srebrne niti smo povezani sa našim fizičkim telom,što nam omogućuje povratak u fizički svet.Biti bez fizičkog tela,znači da ne postoji fizički svet koji ćemo videti,nešto što ćemo dodirnuti ili probati.Ostaju samo misli,emocije i svest.Na žalost,ono što se zaista nalazi u Astralu,normalno se ne može videti ili se može videti delimično,zbog slika našeg uma koje se tu projektuju.Čak i ono što se da realno zapaziti,ne možemo videti jer nismo ni svesni da se tu nalazimo.Malo zbunjujuće,ha?! Priroda Astrala je takva da svako biće unutar njega stvara svoj sopstveni svet,a ono što se zaista nalazi tamo može se videti jedino ako smo svesni našeg prisustva u Astralu.I naravno,potrebno je očistiti um od slika koje projektuje podsvest.
U pojedinim slučajevima,postoje periodi tzv. lucidnih snova,kada zaista možete da zapazite ono što se dešava u Astralu ili da odete na mesta koja doista postoje u fizičkom svetu.Retki su oni koji su svesni prisustva viših bića,koja vas mogu podučiti raznim tehnikama,probuditi vašu svest i očistiti vašu podsvest od raznih projekcija.
U Astralu postoje 2 nivoa pete dimenzije.Ukupno postoji 7 dimenzija,od kojih smo mi svesni 3,a četvrta je nauci poznata kao vreme.Kvantna fizika teorijski otvara mogućnosti postojanja paralelnih univerzuma koji funkcionišu u petoj dimenziji.U ovoj dimenziji vladaju fizički zakoni koji su potpuno drugačiji od nama poznatih.To je tzv. molekularni nivo,prelaz iz fizičkog sveta u astralni.
Kako Astral izgleda? Kada nije prekriven našim projekcijama podsvesti,vrlo je izgledom sličan fizičkom svetu.Kada se projektujete,vi možete videti sebe u krevetu,ustati,videti svoju sobu,svoju kuću,ulicu u kojoj živite,ceo grad,sve kao i u realnosti.Kako u astralu vladaju drugačiji zakoni,vi tako imate sposobnost letenja,prosto se vinete uvis i letite.Međutim,može se desiti da vidite i svoju sobu koja je malo drugačija nego što je u realnosti.Takođe,mogu se dešavati razne čudne stvari ili se prosto možete odmah projektovati na sasvim drugom mestu.Ovo se dešava iz razloga što je vaš um projektovao nešto što vi ne vidite onako kako bi trebalo ili prosto da bi ste nešto naučili.Veoma je bitno obratiti pažnju na sve uočljive promene,jer može biti puno korisnih informacija,u formi simbola,broja ili reči.Najčešće,informacija je data simbolima,pa je potrebno imati znanja o duhovnim putevima i simbolizmu ili pak,imati vrlo jaku intuiciju,da bi ste znali pravo značenje samog simbola.Zašto simboli? zato što su oni univerzalni jezik i mnogi simboli koje i danas koristimo,bili su u upotrebi pre više hiljada godina i do danas nisu promenila svoje značenje.
Šta se dešava sa strahom? Strah od nepoznatog je sveprisutan,ali uči se prevazići kroz praksu.Strah je ništa drugo do ego,i shvatanjem i eliminisanjem ega,vi se oslobađate straha.Takođe i vaša energija,ako je jaka,manje je straha i obrnuto.Postoji tehnika koja služi za jačanje i transformaciju energija i ona se naziva Alhemija,mada je ljudi pri pomenu,odmah vezuju za magijski bućkuriš,pretvaranja olova u zlato.
Koliko je Astral opasan? Vi u Astral idete svake noći,ali toga niste svesni i ne razmišljate niti vam je ikada palo na pamet da li je opasno ili ne zaspati i sanjati.Kada svesno idete u Astral,javlja vam se strah da se možda nećete vratiti.Ali,vi se uvek vraćate.Mogu vas uplašiti i entiteti koji obitavaju u Astralu,međutim,oni vam uglavnom ne mogu nauditi.
Za astralnu projekciju je potrebno dosta truda,vremena i napora da bi se savladala i pravilno koristila.Morate biti odlučni i istrajni u svojoj želji za astralnim putovanjima.Evo nekih vežbi,kako početi.
1. RELAKSACIJA
Lezite na leđa,ispravite noge i stavite ruke pored tela.Probajte osetiti svaki deo svog tela,svaki mišić i svaki pojedinačno opuštati.Obratiti pažnju na lice,jer tu ima najviše mišića,mali su i lako ih je preskočiti,pa ostaju tenzični.Kada završite,pređite još jednom celo telo,da se uverite da su svi mišići opušteni i relaksirani.Ovo je potrebno praktikovati svaku noć pred spavanje.
2. PAMĆENJE SNOVA
Ova vežba se radi svaki put kada se probudite da bi ste zapamtili šta ste sanjali.Iz snova se može mnogo toga naučiti,posebno što možete vremenom otkriti brojne simbole koji će vam mnogo toga reći.
Kada se probudite,NE POMERAJTE SE.Ni mali prst.Samo otvorite oči i zatvorite ih ponovo i počnite da se prisećate snova počevši od prvog kojeg se možete setiti.Probajte da se prisetite što više detalja,a u tome možete otkriti pojavu još snova.Ukoliko imate velikih problema sa jutarnjim "pomeranjem" možete koristiti i neke mantre,koje ćete u glavi ponavljati.Da bi ste pratili napredak,najbolje je da snove zapisujete u neki dnevnik. Takođe,na taj način možete imati uvida i u vaš psihološki profil,pronaći razloge nekih strahova ili frustracija i uspešno ih se rešiti.
PRIPREMA.
Pre nego što počenete sa tehnikama projekcije,potrebno je pripremiti teren,koristeći prethodno navedene vežbe.Takođe,potrebno je da budete potpuno svesni svega što radite u toku dana i da vežbate vizuelizaciju odnosno koncetraciju,svaki dan.Neuseph projekcije može na prvom mestu doći od uma koji nema sposobnost fokusa na jednu stvar.Po ceo dan razmišljate o 1000 stvari,dok radite jednu,razmišljate o drugoj.To vam ne dopušta ni da se opustite i mnogi ljudi u toku vežbi relaksacije podlegne mislima koje naviru iz mozga.
VEŽBA 1.
Pokušajte biti što svesniji onoga što radite,usredsredite svu vašu pažnju na stvari kao što su kupanje,obuvanje ili izuvanje cipela ili jelo.Ovo su uglavnom mehaničke reakcije,na koje takoreći uopšte ne obraćamo pažnju i dobra su polazna osnova za vežbanje koncetracije.Dakle,kada obuvate cipele,posvetite tome svu pažnju,pogledajte kakve su vam cipele,kakve su pertle,obratite pažnju na sistem koji koristite u vezivanju.Svesnost o tome bi mogla ispisati čitavu knjigu,eto,o jednom običnom obuvanju cipela.
VEŽBA 2.
Uzmite neki predmet,bilo koji,čašu ili olovku ili bilo šta.Sedite i taj predmet postavite ispred sebe tako da ga lepo i jasno vidite.Koncetrišite se na taj predmet,pogledajte kakvog je oblika,kakva mu je struktura,ima li neravnina i kakve su,koje je boje predmet,od kog materijala je izrađen,kako reflektuje svetlost itd.Pokušajte naći na tom predmetu što više detalja.Zatim,zatvorite oči i pokušajte taj isti predmet da zamislite u svojoj glavi.Vrlo je bitno da se opustite i da ne razmišljate ni o čemu drugom,osim o tom predmetu.Nemojte siliti vaš mozak.Ako krenu da vam naviru određene misli,prosto ih ignorišite.Ovo je potrebno raditi bar 2 puta dnevno po 10-15 minuta.
Sa ovim vežbama je pripremljen teren za astralnu projekciju.Sada možemo preći na tehnike koje se koriste u projektovanju.
 KONCETRACIJA NA SRCE
Lezite na leđa i opustite se,kao što je navedeno u prethodnim vežbama.Sada se skoncetrišite na srce.Pokušajte biti svesni njegovih otkucaja,osetite svaki deo ritma.Osetite svaki pojedinačni puls. Ako ste u ovome uspeli,spremni ste za projekciju.U toku odvajanja od fizičkog tela,možete iskusiti razne stvari,uzbuđenje i sl.No,to je individualno,neki ne osete ništa.Najpre možete osetiti da vam je telo teško,a istovremeno se osećate veoma laganim.Paradoksalan osećaj koji vas može zbuniti.Kako vam je koncetracija na srčanom ritmu,možete osetiti intenziviranje otkucaja,zatim mali šum visoke frekvencije u svojoj glavi i nemogućnost da se pomerite.Zatim,možete iskusiti osećaj kao da vam neka struja prolazi kroz celo telo,kao električni impuls,ali prijatan.Tu počinje odvajanje od fizičkog tela i to možete osetiti.Projektovali ste se. Može se desiti da se niste dovoljno odvojili od svog tela tako da ga ne vidite.Potrebno je proveriti,tako što ćete ustati iz kreveta,polako,bez naglih pokreta.Pogledajte oko sebe,da li je soba u kojoj ste ista kao vaša ima li kakvih promena.Ako još uvek niste sigurni,pokušajte da skočite u vazduh i ukoliko poletite,u Astralu ste.Važna napomena.Ne pokušavajte da iskočite kroz prozor.Početnicima je vrlo teško da u prvih par puta odrede da li su se zaista projektovali ili ne,pa mogu biti u konfuziji da li su u realnom ili astralnom svetu.Sa narednim projekcijama,tačno ćete znati jeste li se projektovali ili ne.
U prvih par puta kada se projektujete,nemojte ići daleko.Prvo istražujte oko svoje kuće,svoju ulicu,eventualno svoj grad.Obraćajte pažnju na sve detalje,budite potpuno svesni onoga što vidite i sa čime dolazite u kontakt.Kasnije možete ići dalje,i u druge gradove,države,kontinente,možete se projektovati na druge planete i galaksije,ali to je već za vrlo iskusne ljude.U Astralu možete sresti ljude koje poznajete,one koji su preminuli i ne trebate ih se plašiti.Velika doza straha,vas vraća u relanost i vaš astralni put se završava buđenjem.
Kako postoji dobro,tako postoji i loše.To se vezuje za astral kao što se vezuje i za fizički svet.Bića svetlosti su tu da vam pomognu da spoznate nešto više od fizičke realnosti,da vam opskrbe znanjem,ali tu su i bića mraka čiji je cilj da zaustave vaš put ka saznanju i duhovnom razvoju.Ova mračna bića često ste mogli susretati u noćnim morama.U mnogim religijama su predstavljeni kao demoni.Pripadaju hijerahiji zlih bića,organizovanih po stepenu probuđenosti zle svesti. Uglavnom vas čekaju da bi vas uplašili,kako bi ste se vratili u svoje fizičko telo.Neki vas i mogu zagovarati,tako da potpuno zaboravite zašto ste uopšte došli tu,sprečavajući vas da otkrijete ono što bi trebalo.
Postoje izvesne zaštite,fraze pomoću kojih ćete naterati demone da vam se sklone sa puta.
1. JUPITER
Stavite levu ruku na solarni pleksus.Ispružite desnu ruku i savijte prste u oblik pištolja.Uperite ruku u biće koje vidite ispred sebe i izgovorite sledeće reči
U ime Jupitera,oca Bogova,ja te isterujem Te Vigos Cosilim. Ovo ponovite 3 puta. Možete videti neke zrake koji izlaze iz vaše ruke.
2. BELILIN
Ovde ne morate ništa izvoditi rukama.Jednostavno pokušajte otpevati sledeće reči 3 puta
Belili,Belilin,Belilin,amforo spasenja,želim biti blizu tebe,meterijalizam nema snagu uz mene,Belilin,Belilin,Belilin
Ova tehnika se izvodi ukoliko su vam ruke blokirane ili ste onemogućeni da se pomerate.
U Astralu,možete dozvati bića svetlosti i zamoliti ih za pomoć,ali se mogu pre njih pojaviti upravo zla bića koja su uzela oblik bića svetlosti.Zato je potrebno upotrebiti jednu od tehnika,čisto da budete sigurni da je pred vama ono što ste želeli da bude.
KRUG ZAŠTITE
Ovakva barijera vas štiti od upada zlih bića.Krug zašite sarađuje sa elementalima prirode,koji čine da krug bude stabilan i jak.Krug crtate vizuelizacijom.Elementali se mogu naći u raznim mitovima i legendama pod nazivom vile,gnomi,salamanderi i sl.Koristili su ih drevni narodi da bi zaštitili važne stvari.Kako se crta krug? Najpre izgovorite sledeće reči
Oče moj,molim te,naredi elementalima da nacrtaju magični krug zaštite oko mene (ili kreveta ili sobe,svejedno),tako da nijedno zlo biće ne može ući i povredi me.
Zatim vizualizujte krug koji je kao jak svetlosni zrak položen na zemlji,na mestu koje ste odabrali.Ovo uradite 3 puta da bi ste bili sigurni da je krug zatvoren i kompletan.Ovo možete uraditi bilo kada u toku dana,a najbolje je pred spavanje.Krug ostaje ceo i jak,dokle god ne izađete iz njega.
Mnogi mogu istraživati astralni svet,ali je malo onih koji uspeju da proniknu u njegove tajne.Planiranje i organizovanje vašeg vremena i aktivnosti su veoma važni.Nakon astralnog sveta,sledi svet ezoterije,još jedan nivo u petoj dimenziji,mnogo kompleksniji.Ipak,bez prethodne spoznaje Astrala,nemoguće je otvoriti vrata Ezoteriji.
ZNAČENJE BROJEVA U ASTRALU. (ovo je na engleskom,jer na našem nema adekvatno značenje)
Number 1. The Magician
It represents the masculine principle,the wisdom of the Father and the Unity.It also represents something that begins.It also represents the sword,which is willpower and power (that power is the power to awaken and to dominate the passions of the egos).The 1 unfolds to become 2.The Unity is the root of the Duality,the Father unfolds into the Mother.
Number 2. The Priestess
The Wife of the Magician,the receptive Feminine principle.This is a favourable number." The wind and the waves always favour the one who knows how to navigate" (the waves are Alchemical).The two columns of the temple.
...nastaviće se....
Sačuvana

Sajt tradicionalne astrologije i divinacije  http://astroriznica.com
(Sve što sam pisao na ovom forumu je iz perioda kada sam se bavio modernom astrologijom; u međuvremenu sam mnoge stavove napustio ili revidirao)
Billy
Učitelj
****

Karma +318/-6
Van mreže Van mreže

Poruke: 2371WWW
« Odgovor #14 poslato: 16. Новембар 2008. 22:46:07 »

Number 3. The Empress
The Divine Mother.Spiritual and material success and productivity,overcoming obstacles.The 1 and 2 unfold to produce 3.

Number 4. The Emperor
ruling,progress,success and mercy.It also represents stability,establish a solid base in order to succeed.The cubic stone which is the basis of the spiritual work must be carved.

Number 5. The Hierarch
The divine law,Karma,this includes the persons karma.It is also Mars,which is a rigorous spiritual war.The five pointed star,the solar man must be born.Fight so that the star can point upwards.

Number 6. Indecision.
The choice between different paths.It is also temptation-the struggle between love and desire.The lover.In triumph-victory,good luck,in failure-Erotic violation.

Number 7. Triumph.
The chariot of war.Wars,struggles,battle,difficulties,penitence,pain and bitterness.One must learn to use the Staff andthe Sword and will thus achieve great victory. (Willpower is vital)

Number 8. Justice.
It signifies hard tests suffering and pain.Within it are to be found Initiatic tests and the work of Job,who had enormous patience and who suffered much.It is also righteousness,justice and equilibrium.Seek the good,cost what it may.Fulfil the law with good actions.

Number 9.  The Hermit
Initiation,solitude and suffering.This number also represents the Ninth Sphere,the work with sex.There is great suffering in the Ninth Sphere so one must learn to understand,to suffer and to be resigned,those who do not will fail.

Number 10. Retribution
The wheel of fortune,successful dealings,changes.It is also the Wheel of Samsara,the tragic wheel which is the law of return.It promises good and bad fortune,ascents and descents,and circumstances which repeat in a different form.

Number 11. Persuasion
The tame Lion,the divine law is in your favour.Have no fear.Mars.The work with the Fire,with the force of love.Persuasion has more power than violence,a soft word pacifies anger.Persuasion is in essence,a subtle,spiritual force.

Number 12 The disciple
It implies sacrifices and sufferings,tests and pain.Alchemy is vital to take the pain away.

Number 13. Immortality
Death and resurrection,transformations,it indicates total change.But death has two aspects,the human physical death and the inner death of the egos.It can also signify something new.

Number 14. Temperance
It is chastity,transmutation,the waters.One must work hard,chiselling the Stone,without which one cannot achieve sexual transmutation.Matrimonial association,long life,stability,no change.

Number 15. Passion
It warns of Danger.Failure in love.it is the work with the tempter,which esoterically is called Satan or the devil,in the process of dissolution of the egos.The passion is based in the Luciferic fire-the main defect is sexual passion.lust.

Number 16. Fragility
The fallen tower,the terrible fall of the initiate.It brings punishment.Avoid this date.

Number 17. Hope
Sex under the control of the Spirit.

Number 18. Twilight
Hidden enemies-they can appear at any Moment and can be physical or internal.Illnesses.bad for business.

Number 19. Inspiration
The radiant sun,successes,good luck.It promises total Victory,be it through one's own efforts or with the help of other people.It also can refer to working with the Philosophical Stone

Number 20. Resurrection
The resurrection of the dead(from the death of egos comes life,the resurrection of the soul is only possible through initiation.Human beings are spiritually dead and can only resuscitate by means of Initiation).Favourable changes,take advantage of them.Put an end to weaknesses.

Number 21. Foolishness or Transmutation
The Fool,failure,commiting folly in the spiritual work.
transmutation,it indicates that you must transmute.

Number 22. The Crown of Life
The return to the light,the incarnation of truth within Triumph,everything turns out well,power,strenght,good fortune.

Ako vam se u Astralu ukaže sat i osetite da je taj sat od velike važnosti za vas,pogledajte u njega i potrudite se da zapamtite vreme koje na njemu vidite.
1st hour  the transcendental study of Occultism
2nd hour  persuasion has more power than violence
3rd hour  serpents,dogs and fire.Work with the kundalini
4th hour  the beginner will wander at night amongst graves,he will suffer the horrors of the vision,he will surrender to Magic and Goecy(he will be attacked in the astral by millions of black magicians) all this is to move him away from the Path
5th hour  superior waters from heaven.The disciple learns to be chaste and understands the value of the seminal fluid
6th hour  keep still,immobile.The test of the Guardian of the Threshold,courage is needed to defeat him
7th hour  the fire comforts the inanimate beings,and if the priest or purified man steals it and projects,if he mixes it in holy oil and consecrates it,he will manage to cure the illnesses by applying it to the affected parts.The initiate sees here his financial misfortune threatened and his business fail.
8th hour  the astral virtues of the elements of the seeds of every kind
9th hour  nothing has ended yet.The initiate increases his vision towards the limits of the intangible world.He arrives to the infinite threshold.The divine light reveals and new danger appear
10th hour  the doors of Heaven open and the man comes out of his lethargy.This is the second initiation of the Major Mysteries and the initiate travels in his Etheric Body.It is the wisdom of John the Baptist.
11th hour  angels,cherubims and seraphims fly,there is a joy in the sky.The Earth awakens and the sun arises from Adam.This belongs to he Great Initiations of the Major Mysteries where only the terror of the Law reigns.
12th hour  the towers of fire are disturbed.This is the triumphal entry of the Master in the happiness of Nirvana of his renunciation of it for the love of Humanity,which leads him to be a Bodhisattva of Compassion.
Sačuvana

Sajt tradicionalne astrologije i divinacije  http://astroriznica.com
(Sve što sam pisao na ovom forumu je iz perioda kada sam se bavio modernom astrologijom; u međuvremenu sam mnoge stavove napustio ili revidirao)
Billy
Učitelj
****

Karma +318/-6
Van mreže Van mreže

Poruke: 2371WWW
« Odgovor #15 poslato: 16. Новембар 2008. 23:47:02 »

Malo o rečima.Tekst će opet biti na engleskom,jer na srpskom zaista ima bezvezno značenje.
                                                                   A
AGE-if divine being talk about age in their places of learning in the higher dimensions they are talking about Initiations
AMUSEMENT PARK-the illusory life of the egos
ANGEL-the presence of a Master
ANGER-manifestation of the ego.You cannot pass the initiation test of fire with this
AEROPLANE-represents how ones spiritual progress is going
ARK-alchemy
ARMY-there are armies of the White Lodge and the Black Lodge,the egos also form the legion.A fight against an evil army represents the legion of egos,armies of darkness,enemies,egos.If you form part of a good army look at the grade in it,it represents the level of work of the dreamer
AUTHORITIES OF THE LAW-if they are against the dreamer it is divine justice in action,karma.In favour of the dreamer then the law protects him/her
                                                                             B

BALLOONS-an ordinary life,not on the path,mundane
BANQUET-a celebration of spiritual progress
BARRIERS-obstacles and difficulties
BATHING-in pure clean water-alchemical cleaning   in dirty water-illness
BEARD-for a man it indicates power.Any anomaly in the beard is a bad sign.In a woman it indicates sexual degeneration
BICYCLE-how one is travelling spiritually
BIRDS-in a cage means that there are elements that have come to fulfil a mission,but they are locked by the ego,with the death of the egos they are set free
BLOW-to recieve blows without a reason-attacks
BODY-can show the state of the physical or internal bodies
BREAD-christic atoms
BUILDING-represents where you are or where you need to reach with your spiritual work,it is where you inhabit spiritually.A white one means purification,death of the egos.
BULL-the masculine principle,but usually the ego
BULLETS-if someone is shooting them at you-insults directed towards you.If you are shooting them carelessly or wrongly-bad thoughts,there is a need to control the mental body
                                                                                      C

CANAL-the spinal column.A dry canal represents the absence of Kundalini in the spine
CANE-the same as Canal
CAR-symbolises the inner work one is doing in the physical and shows how it is going,a couple can ride in the car when people is married,then it related to them.Look at the type of car,its colours and condition,how you drive it,etc.
CASTLE-fortress.Negatice castle-stronghold of evil
CAT-if it attacks-enemies.Black cat-black magic.On the positive side a cat can also be related to the sexual fire
CATASTROPHE-related to number 16.It is very bad and represents a fall or a decent
CAVE-a cavern of a mind,with all its darkness
CENTURY PLANT-you are being attacked by the forces of darkness and need to protect yourself
CHAINS-to break chains-to free oneself
CHALICE-the brain,the female sexual organs
CHICKEN-frightened chicken-egos of fear an weakness
CHILD-a spiritual part within
CHURCH-a spiritual place,look at the context
CLASSROOM-being taught in the internal worlds by Masters,look at your behaviour in the classroom
CLIFF-falling down a cliff symbolises an esoteric fall backwards,but it also used in the test of air in the probative path
CLOCK-time is pressing-look at the time in terms of the sum of the numbers as stated in the topic on the meaning of numbers
CLOTHES-indicates ones spiritual state or grade,dressed in rags-spiritually bad,misery and pain.internal bodies
COINS-payment of deeds,dharmic credits.refer the number to the kabalistic sum of the coins
COLD-solitude,sadness,bitterness
COLUMN-support of the internal temple
COMBAT-fight against the egos and enemies.If it is a fight against enemies it is a bad sign to loose.Fighting with oneself-fight against the egos.
COMET-heralds impending disaster,you have to be careful
COW-the feminine principle.A white cow represents the Divine Mother,a black Cow represents her opposite
CROSS-work with alchemy,sacrefices
CROW-negative forces threaten internally,you must protect yourself appropriately.Black magic.
                                                                                   D

DAGGER-assassination of the Christ,fornication
DARKNESS-to be in darkness indicates lack of consciousness in the internal worlds although it can also be due to the egos or negative entities,in the latter case it can be cleared with the conjurations
DATES-they should be worked out through the Kabbalistic numbers.they announce important things
DAWN-a beginning,inspiration,a new start
DEATH-if you see yourself dead it means the death of a defect(ego) or defects.To unearth oneself-a new ego is born
DEBTS-karma is being applied to you.Karmic payments have to be made
DEFECATION-decrease of psychological defects(egos)
DIRTY-a bad sign for the future.Inner filth.The danger of death for a sick person
DISABLED-to see oneself disabled or crippled-the essence is crippled.Lame-lack of sacrifice for humanity
DESERT-aridness and solitude on the path
DEVIL-Lucifer the psychological trainer,the tempter
DOCTOR-help from the Masters of medicine in the case of illness
DOG-there are two types of dog;the negative one steals the sexual energies.The other is a guide along the alchemical work.Dogs can also be guards.
DONKEY-inferior mental body,the ordinary mind.To ride upon it shows control of the mind
DOVE-a white dove is the Holy Spirit

Sačuvana

Sajt tradicionalne astrologije i divinacije  http://astroriznica.com
(Sve što sam pisao na ovom forumu je iz perioda kada sam se bavio modernom astrologijom; u međuvremenu sam mnoge stavove napustio ili revidirao)
Billy
Učitelj
****

Karma +318/-6
Van mreže Van mreže

Poruke: 2371WWW
« Odgovor #16 poslato: 17. Новембар 2008. 00:48:57 »

                                                                                 E

EAGLE-the father
EXAMS-spiritual/esoteric tests,watch how you study and prepare for them,how you sit them and results achieved
                                                                                 F

FACE-how ones appears internally
FATHER-representation of the eternal father who teaches
FLYING-a certain type and level of conciousness achieved.What it is seen and felt while flying needs to be interpreted.in general,it's a good sign,it's even better when someone wakes up fully.Although it can be given as a help when someone is doing badly in order to give them a boost.
FIRE-gives light or destroys so it depends how it is seen
FISHERMAN-walker of the path,who spreads the teaching
FLAG-it represents success.Pay attention to the state of it
                                                                               G

GARDEN-if pleasant,spiritual happiness
                                                                              H

HAIR(on the head)-the state of ones sexual energies and spiritual state.A bald head-lost energies
HARVESTING-the fruit of ones own deeds.If bad-there is need to learn to sow
HELL-to be in one of the circles of the infra-dimensions.Indicates ones inner level,depending on the situation.To be unconscious there shows that the dreamer needs to work hard to eliminate the negative heavy states that drag him/her there.It is possible to investigate there consciously,to go there to learn too.Being put into Hell is a sign of a present or future reality.To get out of there shows some success and hope.
HORSE-it represents the work in the physical as a car does.To be mounted on a horse indicates spiritual advancement.if the horse is well decorated it indicates a good sign.A runaway horse is spiritually dangerous.
HOUSE-the work that one builds,built on sand for example the work has dodgy foundations and can easily fall.If it is inhabited by strangers it shows egos.
                                                                             I

INSECTS-larvae,there is a need to carry out a cleaning internally,clean the astral body with the awakend fire.Also represents attacks.
                                                                            J

JACKAL-Anubis judging,karma to pay
JEWELS-depressing news.When taken out of a chest,a good sign
JUDGE-being judged by the Masters of the Karma in the internal worlds.If the judgment is in our favour a karmic matter goes our way.If the judgment goes against us there is a karma to pay
                                                                            K

KILLING-usually refers to the elimination of the egos,but watch who is killed,it is possible to go against the spiritual
                                                                            L

LAKE-related to sexual transmutation
LAMB-the son,the Christ
LION-represents the law of karma.The solar man in its ascended aspect.Am vicious lion represents the violent egos.Killing a fierce lion with your bare hands is triumph over certain sexual passions
LOAN-good if it is approved and sensible,but remember that it needs to be paid.Business with the karmic law
LUSTFUL DREAMS-due to a lack of work on the egos of lust,urgent needs to overcome them.Indifference in front of lust shows some chastity and balanced centres.
LUSTFUL ODOUR-lustful people emit a bad odour in the astral
                                                                            M

MARRIAGE-when the person is married physically and dreams of being in a married relationship with their physical partner,it means achievements in the alchemical transmutation,they form a true couple
MASTER-spiritual Being,will teach though not always in the way you may think,for example,if a master is in silence you have asked a silly question
MOTHER-represents the internal divine Mother
MIRROR-how you appear in a mirror represents how you appear internally
MONEY-depends on the context,it could for example be related to greed if you are stealing it,or it could be cosmic money related to the karmic payments
MONSTERS-demons,egos.The dreamer is in infra-dimension,in Hell.Also a monster is faced in the test of the guardian of the threshold.
MOON-represents the negative parts oneself
MOUNTAIN-initiation,difficulties,hard task.it is a good sign to climb one.it also means the goal
MUD-a bad sign,a lack of death of the egos,negative influences.To get muddy-illness,need to eliminate egos.

Sačuvana

Sajt tradicionalne astrologije i divinacije  http://astroriznica.com
(Sve što sam pisao na ovom forumu je iz perioda kada sam se bavio modernom astrologijom; u međuvremenu sam mnoge stavove napustio ili revidirao)
Billy
Učitelj
****

Karma +318/-6
Van mreže Van mreže

Poruke: 2371WWW
« Odgovor #17 poslato: 17. Новембар 2008. 02:26:34 »

                                                                                   N


NAKED-big troubles or difficulties are going to fall upon you.Look at what you go through too when naked
NIGHTMARES-indicate a bad psychological state or an upset stomach.the dreamer is in infra-dimension
NUMBERS-they are interpreted Kabalistically
                                                                                  O

OWL-can represent both,wisdom and negative forces
                                                                                  P

PACT-pay careful attention if you have signed a document or made a verbal pact with anyone,because if it is done without consciousness it could have been made with the forces of darkness
PARENTS-representation of the divine Father and Mother.To dream with parents is not necessarily a good sign;they often appear as a last resort when the student is doing very badly.It's important to pay careful attention to what they say and do.
PATH-a pathway in general means the Esoteric path,Initiation.If it is steep and difficult it is the direct path of initiation.but not all are the true path.If it is dark one be careful.If it is in a spiral and ascending it is the path to nirvana,without sacrifices.
PEACOCK-arrogance
PIG-filth,laziness,fornication.there is a need to work upon oneself
PINE-the Father
POLICE-the divine law actively working.To be arrested-karma to pay,this is sorted out in the Tribunal of Divine Justice.Arresting someone-karma acts upon that person.You pay or they pay you for your sacrifices
POSTER-read the information on it
PRISON CELL-the law of karma acts.Psychological prison.The egos have one locked without freedom
PUNISHMENT-paying a karmic debt
                                                                          R
RAIN-tears,sadness and negative emotions.To work under the rain-bitterness,pain,suffering
RECURRING DREAM-something needs to be worked out
RED BERET OR TURBAN-an initiate of the Black Lodge
ROCK-alchemical foundation of the work
                                                                          S

SCALES-the divine law and justice
SCHOOL-the school of life,look at the context to see how you are doing in it in relation to your esoteric work
SEA-the sexual waters.Calm and clean-good control of the waters,chastity.turbulent and dark-passion or lust
SEED-an invitation or potential to be born spiritually
SENTRY-watchful-alert consciousness.Sentry asleep-unconsciousness
SHARKS-egos
SHOES-how one walks along the path.barefoot-doing badly;inadequate footwear-doing the work improperly,etc.
SNAKE-there are two types-the risen Kundalini and the negative tempting serpent,if the latter bites-sexual fall
SNOW-achievements with chastity.Bad omen if the dreamer is covered in or feels cold.
SPEAR-phallic symbol.Represents the work with the seminal waters
STAIRS-to go up-spiritual ascent,a beginning,new internal tasks.Being stopped on one-obstacles.Stopping on one-stagnant work.To go down is bad spiritually.To fall off is very bad.It depends of the height from which one falls.
STAFF-the Kundalini,the spinal column
STARS-refer to what is happening in the sky
STIGMATAS-received towards the end of the second Mountain,but if seen by someone who is not at that stage they indicate pain received while doing the spiritual work.they are very painful but you need to bear the pain somehow.
STONE-refer to rock
STUDYING-study in life using the esoteric work.Prepare or preparing for tests.Pay attention to the way you are studying.
SUN-the Christ.Success in initiation.Rising-something needs to be born within.Setting-something needs to die within.Dim or hazy-being opscured by egos.An eclipse of the sun-the egos eclipse and dominate the consciousness,the light is blocked,one does not allow the Being to manifest.
SWIM-howone hoes in the sexual waters,the waters of life.Also used for the test of water on the probative path.
SWORD-the will(willpower).Also represents the awakend Kundalini,not to be confused with a dagger.
                                                                            T
Temple-a place of teachings.Also refers to the physical body in relation to it as a vessel of the being
THORNS-pain,voluntary suffering,Christic will
TIGERS-they have positive and negative connotations.Positive-wisdom and intelligence.Negative-strong enemies,treason for someone,or that someone is intending to treason you.If you defeat the tiger,tha danger is over.
TORCH OF FIRE-alight-sexual fire lit
TRAIN-the work in the physical with the vehicle/organization that is spreading the teaching.To get off the train is to leave the teaching
TREASURE-to unbury a treasure means to recover esoteric work from the past that has been dormant
                                                                          W


WAR-the fight against enemies/egos
WATER-sexual energies,transmutation.To be dragged by water indicates spiritual failure and inner weakness.It can also relate to health.
WASHING ONESELF-a good sign if it is clean water
WAVE-related to instability in the transmutation,look at the context
WEAPONS-used to fight evil,acquired when honours and grades are obtained.The negative side has its own weapons.
WEDDING-the death of one of the participants(bride or groom).If someone dreams of themselves getting married they are going to die.It may take a long or short time to manifest,but working seriously with the three keys can alter it
WINE-transmuted sexual energy.Generally a good sign,but not if you get drunk with it.
WORMS- larvae's,decay,degeneration
                                                                           Y

YOUTH-seeing yourself younger than you really are,longevity

Sačuvana

Sajt tradicionalne astrologije i divinacije  http://astroriznica.com
(Sve što sam pisao na ovom forumu je iz perioda kada sam se bavio modernom astrologijom; u međuvremenu sam mnoge stavove napustio ili revidirao)
Billy
Učitelj
****

Karma +318/-6
Van mreže Van mreže

Poruke: 2371WWW
« Odgovor #18 poslato: 23. Јануар 2009. 23:59:10 »

Područje astralne razine
Ponajprije treba istaknuti da astralna razina ima sedam pododjela koji se razlikuju po svom odgovarajućem stupnju materijalnosti i
odgovarajućem položaju tvari. Iako nas siromaštvo fizičkoga jezika primorava govoriti o tim podrazinama kao višim i nižim, ne smijemo
zapasti u grešku i misliti o njima (a isto tako o samim razinama ili sferama od kojih su one tek pododjeli) kao o posebnim mjestima u prostoru kao da bi ležale jedna nad drugom poput polica u ormaru ili jedna okružujući drugu poput slojeva luka. Treba razumjeti da tvar svake razine ili podrazine prodire u tvar slijedeće razine ili podrazine ispod nje, tako da se ovdje na površini zemlje nalaze sve na istom mjestu, iako se finije vrste tvari šire dalje, u pravcu, od fizičke zemlje nego li grublje. Kada, dakle, govorimo da se čovjek diže s jedne razine ili podrazine na drugu, tada pritom ne mislimo da se on uopće giba u prostoru, već da prenosi svoju svijest s jedne razine na drugu, na način da postupno postaje neosjetljiv za vibracije jedne vrste tvari i počinje odgovarati na vibracije višeg i profinjenijeg reda, tako da jedan svijet sa svojim područjem i stanovnicima prividno blijedi pred njegovim pogledom, dok jedan drugi, viši, postupno sviće i zauzima njegovo mjesto. Ako te podrazine numeriramo od najviše prema najnižoj, nalazimo da se po svojoj prirodi dijele u tri razreda: pododjeli 1, 2 i 3 čine jedan takav razred, 4, 5 i 6 drugi, dok sedmi i najniži stoji sam.
Razlika između tvari jednog od tih razreda sa slijedećim razredom može se usporediti s razlikom između krutog tijela i tekućine, dok
bi razlika između tvari pododjela unutar jednog razreda više nalikovala razlici između dviju vrsta krute tvari kao npr. čelika i
pijeska. Ostavimo na početku sedmi pododjel po strani. Pododjeli 4., 5. i 6. imaju za svoju podlogu fizički svijet, sa svime što mu pripada. Život na šestom pododjelu je takav, kakav je naš običan život na Zemlji, samo bez fizičkoga tijela i njegovih potreba. Uspinjujući se petim i četvrim pododjelom, on postaje sve manje materijalan i sve više se udaljuje od našeg nižeg svijeta i njegovih interesa.
Područje tih nižih pododjela je, dakle, područje Zemlje, kakvom je poznajemo; ali u stvarnosti ono nam nudi i više od toga; jer, kad je
promatramo s tog drugog gledišta, pomoću astralnih osjetila, tada nam čak i čisto fizički objekti nude sasvim različiti izgled. Kako je
već spomenuto, onaj čije su oči potpuno otvorene vidi, ne kao obično iz jednog kuta gledanja, već sa svih strana odjednom. Ta je
činjenica već sama po sebi dovoljno zbunjujuća. Ako k tomu dodamo da je svaka čestica unutar krutog tijela potpuno i jasno
vidljiva, kao i one s vanjske strane, bit će shvatljivo da će pod takvim okolnostima i najpoznatiji predmeti biti teško prepoznatljivi.
A ipak, razmislimo li na trenutak, uvidjet ćemo da takvo gledanje daje puno ispravnije poimanje onog što gledamo nego li fizički vid.
Ako se sa astralne razine promatraju npr. stranice staklene kocke, sve će biti jednako velike kao što doista i jesu, dok ih na fizičkoj
razini gledamo u perspektivi, tj. dalja stranica se čini manjom od bliže, što je očigledno iluzija. Taj karakteristični način astralnog
gledanja, potaknuo je raspravu o vidu u četvrtoj dimenziji, jedna vrlo sadržajna i opisna fraza.
Osim ovih izvora grešaka, stvari se dalje kompliciraju činjenicom da taj viši vid može opažati vrste tvari koje su, iako, naravno, čisto
fizičke, ipak potpuno nevidljive pod normalnim uvjetima. Npr: sve male čestice koje čine atmosferu, različitih su emanacija koje izlaze
iz svega što ovdje živi; isto tako se razne, još finije vrste fizičke tvari, zbog nedostatka boljih naziva, opisuju kao eteri.
Ovi posljednji tvore jednu vrstu sustava samog za sebe i prodiru nesmetano kroz sve ostale fizičke tvari. Istraživanje njihovih
vibracija i načina na koji različite više sile djeluju na njih, bilo bi samo po sebi jedno dalje polje vrlo interesantnoga studija za
svakoga znanstvenika koji bi posjedovao potrebni vid za proučavanje.
Ako si sada možemo jasno predstaviti sve ono što je do sada rečeno, tada još uvijek nemamo pred očima ni polovicu teškoća ovoga
problema; jer osim svih tih novih oblika fizičke tvari, ovdje se radi o još brojnijim i nepoznatijim vrstama astralne tvari. Najprije moramo
zapamtiti da svaki materijalni predmet, čak i svaka njegova čestica, ima svoj astralni odraz, a sam odraz nije jednostavno tijelo, već je
obično sastavljeno na komplicirani način, iz različitih vrsta astralne tvari. Povrh toga, svako živo stvorenje okruženo je svojom vlastitom
atmosferom, obično nazvanom aura. Ta aura, posebno ona od ljudskih bića čini opet sama po sebi jedan fascinirajući predmet
proučavanja. Pojavljuje se kao ovalna svjetleća magla vrlo kompliciranog sastava. Zbog svog oblika naziva se auričko jaje.
Prirodne filozofe koji čitaju ovu knjigu zasigurno će razveseliti kad čuju da se učenik, već i na prvim stepenicama svoga razvitka
prema potpunom gledanju, može uvjeriti izravnim promatranjem o pouzdanosti onoga o čemu nas je velika osnivačica gospođa
Blavatsky učila: o "sedam principa u čovjeku". Promatrajući svoga druga on ne vidi više samo njegovu izvanjsku pojavu; on jasno
razlikuje eteričko tijelo, koje ima gotovo točno jednaku veličinu kao i fizičko. Istodobno potpuno jasno promatra kako univerzalni
životni fluid (nazvan u sanskrtu prana) biva apsorbiran i specijaliziran, prilagođen individualnoj osobini i u ružičastom
svjetlu cirkulira kroz tijelo, a ako je tijelo zdravo, isijava u promijenjenom obliku. Najsjajniji dio aure i možda najlakše vidljiv
od sviju, unatoč tomu što pripada finijem redu tvari -astralnoj tvari -je onaj koji svojim živahnim svjetlucanjem promjenjivih boja
označava različite požude i želje koje se iz trenutka u trenutak provlače čovjekovom dušom. To je pravo astralno tijelo.
Nakon toga dolazi aura mentalnog tijela ili nižeg manasa, intelekta, koja se sastoji od još finije vrste tvari, tvari od Rupa (forma)
stupnjeva devahanske razine. Njene boje mijenjaju se samo neznatno, ovisno o načinu života čovjeka; one pokazuju pravac,
tijek njegovih misli, sklonosti i karakter njegove ličnosti.
Još više i beskrajno ljepše je svjetlo kauzalnog tijela, vozila ili nosača višega ja, koji pokazuje stupanj razvitka pravog ega tijekom
njegovog napredovanja od rođenja do rođenja. Ali da bi mogao vidjeti te aure, učenik treba, što je samo po sebi razumljivo, razviti
vid do stupnja dotične razine. Onaj tko želi proučavati ovu tematiku, uštedjet će mnogo truda ako
odmah nauči gledati auru, ne kao puku emaniranu atmosferu, vec kao oruđe ega za djelovanje na odnosnim razinama -ako shvati da
je auričko jaje (jajolika cjelokupna aura) pravi čovjek, a ne u sredini kristalizirano fizičko tijelo. Dokle se god reinkarnirajući ego
zadržava na razini svoje prave domovine, bezlične Arupa -sfere, kauzalno tijelo je nosač kojega on nastanjuje; ali, ako silazi u formu
-Rupa -sferu, tada se mora odjenuti u njenu materiju da bi u toj sferi mogao funkcionirati; iz tvari koju tako privlači na sebe, stvara
mu se njegovo mentalno ili misaono tijelo. Isto tako, ako se dalje spušta na astralnu razinu, pravi iz njene materije svoje astralno ili tijelo želja, pri čemu, naravno, zadržava sva druga tijela; kod svog daljeg silaska do najniže razine stvara se konačno fizičko tijelo u sredini jajolike aure, koja sada predstavlja potpunog čovjeka.
 Ali, iako je astralna aura radi sjaja svojih boja često puno lakše vidljiva, živčani eter i eterički dvojnik sastoje se još od mnogo gušće i još fizičkoj razini pripadajuće tvari, ali također nevidljive za obični vid.
« Poslednja izmena: 24. Јануар 2009. 00:00:00 SUPERBILLY » Sačuvana

Sajt tradicionalne astrologije i divinacije  http://astroriznica.com
(Sve što sam pisao na ovom forumu je iz perioda kada sam se bavio modernom astrologijom; u međuvremenu sam mnoge stavove napustio ili revidirao)
Billy
Učitelj
****

Karma +318/-6
Van mreže Van mreže

Poruke: 2371WWW
« Odgovor #19 poslato: 24. Јануар 2009. 00:03:21 »

Stanovnici

Nakon što smo samo površno skicirali pozadinu naše slike, moramo
sada pokušati ucrtati i likove -stanovnike astralne razine. Golema
raznolikost tih bića pravi izvanredne teškoće prilikom svrstavanja i
sistematiziranja. Možda bi najprikladnije bilo podijeliti ih u tri
velika razreda: ljudski, neljudski i umjetno nastali stanovnici.
Ljudski stanovnici
Ljudski stanovnici astralnog svijeta prirodno se dijele u dva
razreda, u žive i mrtve, ili točnije rečeno, u one koji još imaju fizičko
tijelo i one koji ga nemaju.
Živi stanovnici
Ljudi koji za vrijeme svog fizičkoga života djeluju na astralnoj razini
mogu se nadalje podijeliti u četiri grupe:
1) Adepti i njihovi učenici.
Oni koji pripadaju tom razredu obično ne rabe kao nosač astralno
tijelo, več mentalno tijelo koje je načinjeno iz tvari od četiriju nižih
ili Rupa-razina slijedeće više razine. Prednost je tog nosača da
dopušta momentalni prijelaz s mentalne razine na astralnu i
povratak, te stavlja, u svako vrijeme, na raspolaganje više
sposobnosti oštrijih osjetila svoje razine.
Mentalno tijelo nevidljivo je astralnom pogledu pa prema tome,
učenik koji u njemu djeluje mora naučiti privremeno navuci oko
sebe astralnu tvar kada tijekom svoga rada želi da ga vide
stanovnici niže razine (da bi im mogao bolje pomoći). Obično u
prvom slučaju to privremeno tijelo za učenika načini Majstor. Uči
ga i pomaže mu sve dok ovaj nije sposoban lako i brzo načiniti sam
sebi takav omotač. Iako je takav nosač vjerna reprodukcija
vidljivoga čovjeka po svojoj vanjštini, ne sadrži nikakve tvari svoga
astralnog tijela, već se odnosi prema njemu na isti način kao jedna
materijalizacija prema fizičkom tijelu.
Na ranijem stupnju svoga razvitka, učenik se prilikom svog
djelovanja nalazi u svome astralnom tijelu kao i svaki drugi; ali ma
koji nosač rabio, čovjek, koji se uvede na astralnu razinu pod
vodstvom za to sposobnog učitelja, posjeduje tamo uvijek
najpotpuniju svijest i može djelovati vrlo lako na svim njezinim
pododjelima. On je doista takav kakvim ga prijatelji poznaju na
zemlji, samo bez četiri niža principa u jednom slučaju, a tri niža u
drugom slučaju, plus moći i sposobnosti koje odgovaraju višim
stanjima koje mu za vrijeme sna na toj razini omogućuju puno
lakše i djelotvornije ispunjavanje zadaća, koje ga toliko u njegovim
mislima zaokupljaju u budnom stanju. Da li će se on sjećati
potpuno i točno na fizičkoj razini onoga što je učinio ili naučio na
drugoj, ovisi uglavnom o tome je li sposoban svoju svijest bez
prekida prenositi iz jednoga stanja u drugo.
2) Psihički razvijene osobe pod vodstvom Majstora
Takve osobe mogu, a i ne moraju, biti spirituaino razvijene, jer dva
oblika napretka ne moraju ići uvijek zajedno. Kad se čovjek rodi s
psihičkim moćima, one su jednostavno rezultat napora koje je činio
za vrijeme jedne prijašnje inkarnacije; napora koji su možda imali
plemeniti i vrlo nesebični karakter, ili pak nerazumni, pogrešni i
čak potpuno nečasni.
Takav čovjek je najčešće potpuno svjestan izvan tijela, ali vrlo
podložan zabludama o onome što vidi, jer nije prošao nikakvo
posebno školovanje; on može, skoro isto tako lako, kao i pripadnici
1. grupe, prolaziti različitim pododjelima astralne razine, ali često
ga osobito privuče jedan dio, tako da rijetko izlazi iz područja
njegovog utjecaja. Njegovo sjecanje na ono što je vidio varira s
obzirom na stupanj njegova razvitka -od krajnjeg iskrivljavanja i
potpunog zaboravljanja, pa sve do savršene jasnoće. On se stalno
javlja u svojem astralnom tijelu, jer ne razumije kako bi mogao
funkcionirati u mentalnom.
3) Obični ljudi, tj. ljudi bez bilo kakvog psihičkog razvoja
Oni se za vrijeme sna kreću uokolo u svome astralnom tijelu u
manje više nesvjesnom stanju. U dubokom snu viši principi gotovo
bez iznimke izlaze u svom astralnom nosaču iz fizičkog tijela i
ostaju lebdjeti; kod posve nerazvijenih osoba oni praktički jednako
tako spavaju kao i fizičko tijelo.
U nekim slučajevima taj je astralni nosač ipak manje pospan i
pokretan različitim astralnim strujama; tada susreće druge ljude u
sličnom položaju i stiče raznolika iskustva, vesela i nevesela, a
sjećanje na njih postaje zbrkano, često pretvoreno u grotesknu
karikaturu stvarnosti. Slijedećeg jutra čovjek je uvjeren kako je
sanjao čudesno značajnu stvar.
Svi učeni ljudi koji pripadaju višim rasama svijeta imaju jako dobro
razvijena svoja astralna osjetila; kada bi se dostatno probudili za
proučavanje stvarnosti koja ih okružuje tijekom sna, bili bi
sposobni promatrati i mnogo od nje naučiti. Ali, u većini slučajeva
nisu tako budni i zbog toga provode veći dio svojih noći potonuti u
misli i razmišljanje o idejama s kojima su se slučajno bavili prije
nego što su zaspali. Oni imaju astralne sposobnosti, ali ih skoro
nikad ne rabe; oni posjeduju potpunu svijest astralne razine, a ipak
nisu ni najmanje svijesni te razine, pa skladno tome o svojoj okolini
imaju tek jedan neodređeni pojam, ako ga uopće imaju.
Kad jedan takav čovjek pristupi školovanju pod vodstvom Majstora
mudrosti, on obično odmah razbije to stanje sna, te budno
promatra stvarne stvari koje ga okružuju na toj razini; on je sada u
mogućnosti od njih učiti i medu njima djelovati, tako da njegovi sati
spavanja nisu više provedeni beskorisno, već su ispunjeni aktivnim
i korisnim zanimanjem, bez da i najmanje smetaju potrebnom
odmoru umornog fizičkog tijela.
Ta izlazeća astralna tijela, u slučaju zaostalih rasa i individua,
gotovo su bez oblika i neodređenih su obrisa; ali ako se čovjek
razvija intelektualno i duhovno, tada je njegov lebdeći astral oštriji i
određeniji i više nalikuje svom fizičkom omotaču.
Često se čuje pitanje: ako je nerazvijeni astral tako neodređen u
svom obrisu, a velika većina ljudi pripada još uvijek nerazvijenima kako
je tada uopće moguće prepoznati običnog Čovjeka u njegovom
astralnom tijelu? Ako to želimo razjasniti, moramo pokušati
predstaviti si da se vidovitom oku fizičko tijelo čovjeka predočuje
okruženo tzv. aurom -sjajnom maglom, prilično jajolikog oblika
koja se širi u svim smjerovima oko pola metra od tijela. Svi
proučavatelji slažu se u tome da je aura vrlo komplicirano
sastavljena i da sadrži tvari svih različitih nosača koje čovjek
posjeduje na svom sadašnjem stupnju; ali sada, pomislimo najprije
kako bi se aura doimala nekom tko nema više moći gledanja od
astralnog.
Za takvoga gledatelja aura bi, naravno, sadržavala samo astralnu
tvar i stoga bi bila razmjerno samo jednostavan objekt proučavanja.
On bi, ipak, primijetio kako astralna tvar ne okružuje samo fizičko
tijelo, već i prodire u nj i da je unutar obrisa toga tijela mnogo
gušće sabijena nego li u onom dijelu aure koji je izvan njega.
Moguće da je to posljedica privlačenja velike množine guste
astralne tvari koja se skuplja tamo kao odraz stanica fizičkoga
tijela, ali ma kako to bilo, činjenica je bez sumnje da je tvar
astralnoga tijela koja leži unutar granica fizičkoga mnogo puta
gušća od one izvan njega.
Kada se za sna astralno tijelo povuče iz fizičkoga, taj poredak ostaje
i svaki vidoviti koji gleda na takvo astralno tijelo još vidi, upravo
kao i prije, oblik koji nalikuje fizičkom tijelu okruženom s aurom.
Taj oblik sastoji se sada samo iz astralne tvari; ali još uvijek je
razlika u gustoći između njega i okolne magle potpuno dovoljna da
ga možemo jasno prepoznati, premda se taj oblik sastoji samo iz
gušće magle.
Pogledajmo sada razliku u pojavi razvijenog i nerazvijenog čovjeka.
Čak i kod ovog drugog unutarnji se oblik još uvijek raspoznaje, iako
neodređen i nejasan; ali okolno jaje gotovo ne može biti označeno
kao određeni oblik, jer ono je doista bezoblični oblak magle s
nejasnim i promjenjivim obrisima.
Kod razvijenog čovjeka promjena nastupa kako u auri, tako i u
unutrašnjoj jezgri. Taj je oblik mnogo jasniji i određeniji, bolja slika
čovjekove fizičke pojave, dok umjesto oblaka magle vidimo oštro
određen jajolik oblik koji zadržava svoje obličje unatoč
najrazličitijim strujama koje djeluju na njega, strujama koje se na
astralnoj razini stalno kreću.
Budući da se psihičke sposobnosti čovječanstva nalaze u razvoju, a
individue egzistiraju na svim stupnjevima svojeg napredovanja, od
posljednje pa do prve grupe zastupljene su sve stepenice u
nezamjetnim prijelazima.
Sačuvana

Sajt tradicionalne astrologije i divinacije  http://astroriznica.com
(Sve što sam pisao na ovom forumu je iz perioda kada sam se bavio modernom astrologijom; u međuvremenu sam mnoge stavove napustio ili revidirao)
Billy
Učitelj
****

Karma +318/-6
Van mreže Van mreže

Poruke: 2371WWW
« Odgovor #20 poslato: 14. Април 2009. 10:51:32 »

Astralni plan i astralno telo
Astralni plan

U nauci je poznata cinjenica da su naša fizicka cula sposobna da registruju samo mali deo razlicitih vidova energije koji postoje u univerzumu. Na primer, naše culo vida je ograniceno i ne može da registruje infracrveno ili ultraljubicasto zracenje bez optickih pomagala. Takozvana vidljiva svetlost je samo mali deo svetlosnog spektra. Isto tako, mi nismo u stanju da, bez pomoci aparate, percipiramo Xzrake (rendgenske zrake), radioaktivna zracenja, kosmicka zracenja itd. Dakle, jedan veliki dea realnosti koja nas okružuje nismo u stanju da zapazimo svojim culima. Razlog tome je što naše fizicko telo vibrira na odredenoj frekvenciji i naših pet cula, koja pripadaju tom fizickom telu, neminovno su ogranicena na prijem same odgovarajucih frekvencija, odnosno odredenog, ogranicenog opsega frekvencija. Stoga, ako se oslonimo samo na fizicka cula, nismo u mogucnosti da registrujemo više
frekvencije i time smo, u krajnjoj liniji, u nemogucnosti da spoznamo sveobuhvatnost egzistencije i široku realnost, koja leži izvan domašaja cula. Etablirana, zvanicna nauka je manje-više zainteresovana samo za istraživanja koja se odnose na fizicko telo i fizicki svet. Mada se u novije doba situacija uveliko menja, pogotovu Kada je reC o modernoj fizici, te promene su spore i nailaze na velike otpore, jer prihvatanje Cinjenica koje leže izvan dobro nam poznatog fizickog nivoa stvarnosti, zahteva temeljnu promenu celokupnog pogleda na svet. Zato još uvek, iako smo mi mnogo više od fizickog tela, a svet mnogo više od fizickog nivoa realnosti, akademska nauka žilavo teži da ignoriše sve što je izvan fizickog nivoa postojanja. A fizicki nivo egzistencije samo je jedan, i to najniži, od više nivoa koji cine stvarnost univerzuma. U raznim religioznim, ezotericnim i misticnim filozofijama i sistemima postoji više podela na planove ili nivoe egzistencije. Prema kabalistickoj filozofiji, postoje cetiri plana egzistencije koji su istovremeno i planovi svesti, odnosno nivoi na kojima svest može da funkcioniše. Ovi planovi se razlikuju po frekvenciji na kojoj vibrira njihova energija. Što je frekvencija vibriranja niža, to je plan bliži fizickom, odnosno materijalnom nivou egzistencije. Fizicki plan ima najniži nivo vibracija, odnosno najsporije vibracije i, shodno tome, najvecu .gustinu. energije. A kao što nam kaže savremena subatomska fizika, materija i nije ništa drugo do zgusnuta energija. Takozvani spiritualni plan vibrira na najvišoj frekvenciji i služi kao izvor energije za ostala tri plana.
Pošto postoji izvan vremena, karakteristicnog za mentalni plan, forme ili oblika, karakteristicnog za astralni plan i materije, koja odlikuje fizicki plan, spiritualni plan ne može da se spozna putem cula, odnosno oblicima percepcije svojstvenim nižim planovima egzistencije. Mentalni plan vibrira brže od fizickog i astralnog, ali sporije od spiritualnog i ogranicen je zakonom vremena. Za razliku od spiritualnog plana, na kome sve postoji u stanju sjedinjenosti -apsolutnog jedinstva - na mentalnom planu realnost se deli kroz svest o vremenu tj. stvarnost se deli na prošlost, sadašnjost i buducnost. Na spiritualnom planu, medutim, postoji samo vecna sadašnjost, ovaj trenutak, sada, koji ukljucuje sve postojece. Mentalni plan, plan misli i ideja, je dimenzija u kojoj dela naša racionalna svest kako bi analiticki ispitala realnost. Astralnom planu odgovaraju emocije, imaginacija, oblici, strukture, psihicke slike. Ovaj plan vibrira sporije od spiritualnog i mentalnog plana, a brže od fizickog. Na astralnom planu vlada zakon forme oblika.
Uoblicavanje ideja, dogadaja i situacija odvija se upravo na astralnom planu sa koga se ovi oblici spuštaju na fizicki plan -ostvaruju se. Sve što postoji i dešava se na fizickom planu prethodno je uobliceno na astralnom. Astralna percepcija puna je simbolicnih slika. Ako se ovim slikama ulije dovoljno energije - putem emocionalne i mentalne koncentracije - one ce se manifestovati na fizickom planu. Svekolika magija, kao i mnoge tehnike samorazvica zasnivaju se na ovom principu. Može se, najzad, slobodno reci da sve što postoji na fizickom planu ustvari potice od misli sa mentalnog i slika sa astralnog plana.
Prilikom astralne projekcije, vi se u stvari .premeštate. na astralni plan i delate na njemu. Da biste se na astralnom planu osecali sigurnim, veoma je važno da ste u stanju da kontrolišete svoje misli i emocije. Jer na ovom planu vaše misli, emocije i psihicke slike se direktno projektuju i kreiraju vašu realnost. To znaci da se vaši sadržaji svesti (koji se, kao što smo rekli, spuštaju sa astralnog na fizicki plan, ako su dovoljno napunjeni energijom), na astralnom planu neposredno projektuju u vašu astralnu realnost. Tako, na primer, ako ste, prilikom astralne projekcije, uznemireni ili se bojite da cete sresti neko monstruozno bice, sva je prilika da ce vam se to zaista i desiti, jer se vaš strah i vaše psihicke slike na astralnom planu direktno prenose u vašu okolinu. Onoga trenutka kada pocnete da emitujete pozitivne emocije, i vaša astralna realnost ce se preobraziti u nešto lepo i prijatno. Po nekim autorima, dok ne steknete izvesno iskustvo i odredenu sigurnost na astralnom planu, nije preporucljivo da astralnu projekciju praktikujete u periodu od punog do mladog Meseca, dakle kada Mesec opada. Poznato je da Meseceve mene uticu na vodene mase na Zemlji, na plimu i oseku. Isto tako, uticaj Meseca snažno se odražava na vegetaciju. Uticaj Meseca na životinje i ljude manje je primetan, jer životinje i ljudi imaju izraženiju moc volje nego biljke. Medutim, Mesec vlada svime što je instinktivno u coveku, kao i ljudskim emocijama, pa iako taj uticaj u svakodnevnom životu nije tako vidljiv, on nije zanemariv. Senzitivnije osobe to dobro znaju, a mnogi ljudi i instinktivno izbegavaju
odredene aktivnosti u nepovoljnim Mesecevim periodima. Tako, na primer, u to vreme mnogi hirurzi izbegavaju teške operacije, a statistike pokazuju da je tada mnogo više nasilja, nesreca i samoubistava. To je tako zato što u periodu od mladog do punog Meseca, dakle kada Mesec raste, raste i upliv energije na emocionalnom i instinktivnom nivou, odnosno na astralnom planu. Nasuprot tome, kada Mesec opada, ne samo da opada nivo energije, vec je i teže upravljati oslabljenim impulsima. Isti autori smatraju da nije preporucljivo praktikovati astralnu projekciju u periodu od 21. decembra do 21. marta. U ovom takozvanom.mrtvom delu godine., solarni, odnosno Suncevi uticaji su najslabiji, a oni su veoma usko vezani za racionalnu svest i sposobnost kontrole. Medutim, ovi negativni uticaji, bilo da se radi o opadajucem Mesecu ili o .mrtvom delu godine., veoma razlicito deluju na razne osobe. Tako nekim prakticarima zaista smetaju, dok ih drugi uopšte ne osecaju. Stoga ce vam u ovoj stvari licno iskustvo biti najbolji vodic. Dakle, ukoliko ne osecate da je vaš rad na astralnoj projekciji u ovim periodima ometen, ne morate se obazirati na njih. Ukoliko pak niste sigurni da vam ovi negativni uticaji ne smetaju, bolje ih izbegnite. Bar dok ne steknete vece iskustvo. Po nekim izvorima postoji globalna podela astralnog sveta na tri nivoa - tri razlicite oblasti u koje može da se dospe prilikom astralne projekcije. Prva je po izgledu veoma slicna ovom svetu u kome živimo. Neki veruju da to i jeste ovaj naš svet, samo što prilikom astralne projekcije delujemo na njemu u astralnom telu, dok drugi smatraju da je to svet paralelan našem svakodnevnom svetu. Druga oblast je mracna, maglicasta, deluje veoma neprijatno i nekima lici na simbolicne opise pakla. Treci nivo se opisuje kao svet nevidenih lepota i izvesne ljude podseca na opise raja. Astralni plan ima i svoje stanovnike koje neki od.astralnih putnika.srecu, a neki ne. U ovom trecem svetu, ljudi ponekada srecu i duhovna bica umrlih. Uostalom, kada steknete dovoljno iskustva, sami cete istraživati astralni svet i donositi sopstvene zakljucke.
Sačuvana

Sajt tradicionalne astrologije i divinacije  http://astroriznica.com
(Sve što sam pisao na ovom forumu je iz perioda kada sam se bavio modernom astrologijom; u međuvremenu sam mnoge stavove napustio ili revidirao)
Billy
Učitelj
****

Karma +318/-6
Van mreže Van mreže

Poruke: 2371WWW
« Odgovor #21 poslato: 14. Април 2009. 10:55:54 »

Astralno telo

Astralno telo u osnovi ima trostruku funkciju:
1. Da omoguci senzacije, odnosno registrovanje vibracija na frekvenciji astralnog plana. Slicno tome, svrha fizickog tela je da omoguci registrovanje vibracija, karakteristicnih za fizicki plan. Pošto ima brže vibracije od fizickog, astralno telo je u stanju da prolazi kroz fizicke objekte. Zato je prakticno nemoguce iskusiti fizicki plan bez fizickog tela.
2. Da služi kao most izmedu astralnog i mentalnog, s jedne strane, i fizickog plana, s druge.
3. Da, najzad, služi kao .nosac. ili .vozilo. svesti i delanja, nezavistan od fizickog tela.
Vaše misli i emocije odreduju vrstu vibracija vašeg astralnog tela. Pozitivne misli i emocije, kao što je na primer ljubav, bukvalno podižu vibracije vašeg tela, ne samo astralnog vec i fizickog, na viši nivo i time vam olakšavaju prodor na više planove, cije su vibracije brže. Otuda mogucnost da se Prosvetljenje dostigne iskljucivo predanošcu i ljubavlju kao što je slucaj u bhakti jogi. Nasuprot tome, osecanja straha i krivice predstavljaju potpunu suprotnost osecanju ljubavi i izazivaju sporije vibracije. U principu, što su vibracije više, to je vece širenje, ekspanzija i obrnuto, niže vibracije dovode do kontrakcije, odnosno sažimanja. Stoga gajenje pozitivnih misli i emocija dovodi do širenja astralnog tela, a viša frekvencija vibriranja na izvesnom stepenu dovodi cak do takozvanog usijanja. To je uzrok vidljive aure oko glave ili cak celog tela kod svetaca. Dalje podizanje nivoa vibracija dovodi, po nekim izvorima, do transformacije fizickog tela i prevazilaženja fizicke smrti. To je razlog što izvesni sveci, jogini i mistici, kako se smatra, imaju sposobnost da se pojave i nestanu. Oni zapravo ne nestaju, vec su jednostavno sposobni da voljno ubrzaju svoje vibracije iznad frekvencije fizickog plana i da na taj nacin .nestanu.sa fizickog plana, ili, obrnuto, da ih uspore do nivoa vibracija fizickog plana i tako postanu vidljivi ljudima
koji mogu da registruju samo vibracije fizickog plana.
Jedan od prvih uslova za podizanje nivoa vibracija jeste da volite sebe. Ovo .voljenje sebe. cesto se pogrešno shvata kao egoizam. Medutim, da volite sebe zapravo znaci da radite ono što volite da radite, a ne ono što mislite da morate da radite. U zapadnoj civilizaciji emocije su veoma potcenjene u odnosu na racionalno mišljenje. Jedan od uslova za podizanje nivoa vibracija jeste da, kada imate problem i jedan odgovor dolazi iz glave, a drugi iz srca, sledite srce. Svesna sam da je mnogima to veoma teško i zahteva puno truda i vremena. Srce je nepredvidljivo i cesto u opreci sa razumom i da bi covek mogao da radi onako kako mu srce kaže, potrebno je da ima veliko poverenje u sebe - jaku veru u to da je bezbedan ma šta da uradi. Imajte na umu da ste vi mnogo više od fizickog tela i da, cak i kada ne biste imali fizicko telo, ne biste prestali da postojite. Glavni cilj ove fizicke egzistencije jeste da iskusite kako je to biti covek, a to ne možete ako to sebi ne dozvolite u punoj meri. Svako osecanje, svaki doživljaj i svako iskustvo imaju svrhu da vas necemu nauce. Cak i one najbolnije emocije i najgora iskustva su u redu, jer vas necemu uce. Povrh svega, fizicka egzistencija u ljudskom obliku nezaobilazna je faza na putu spiritualne evolucije! Po ucenju svih važnijih ezotericnih i misticnih filozofija i sistema, konacno oslobodenje (nirvana u budizmu, mokša u hinduizmu...), konacno Prosvetljenje kojim se prevazilazi svet patnje i
podeljenosti, moguce je samo iz ljudske egzistencije. Samo covek može da se obogotvori, da se u krajnjem misticnom doživljaju sjedini sa Apsolutom. Vaše misli i osecanja se neprekidno emituju u svet oko vas pa i u podsvest ljudi oko vas i oni, mada nesvesno, reaguju na njih. Zraceci Svoje svesne i nesvesne sadržaje oko sebe, vi ste, bili svesni toga ili ne, želeli da verujete u to ili ne, kreator svega što se dešava sa vama i oko vas. Mnogi ljudi više vole da za sve što im ide naopako krive druge ljude ili sudbinu, jer ne žele ili nisu u stanju da prihvate odgovornost za ono što ih snalazi. Treba da znate da u sebi imate svu moc koja vam je potrebna da iz osnova promenite svoj život, ako treba, a najsnažnije oružje za to jeste ljubav. Ako ne verujete u to, nema drugog nacina da se uverite, osim licnog iskustva. Ma šta da vam neko uradi, oprostite mu i pošaljite mu ljubav, iskreno od srca, ne samo zbog te osobe, nego prvenstveno zbog sebe. U rezultate cete se brzo uveriti i na fizickom planu, a na astralnom još brže. Bez obzira kako možda divno izgledate sa svojim telom na fizickom planu, .lepota. vašeg astralnog tela je odredena vašim emocijama. Na astralnom planu nemate nikakve šanse da, kao u životu, sakrijete svoje prave emocije - sve se vidi. Ali da se, posle ove male digresije, vratimo na temu. Astralno telo sacinjeno je od astralne materije, koja je mnogo reda i finija od fizicke materije. Prilikom astralne projekcije, astralno telo, kao što smo vec rekli, predstavlja .vozilo. za vašu svest. Kako astralnim planom vladaju misli i emocije, prilikom astralne projekcije, vaše astralno telo ne mora da bude identicno vašem fizickom telu, kao što je to slucaj u normalnom stanju, kada je ono potpuno podudarno sa fizickim telom. Na astralnom planu, vi možete da svojim mislima i željama oblikujete svoje astralno telo onako kako vam odgovara. Po mnogim izvorima, u principu postoje tri brzine kojima astralno telo putuje po astralnom planu. Prva brzina predstavlja .normalno. kretanje. Tokom prvih uspešnih astralnih projekcija, najverovatnije je da cete hodati isto kao što hodate na fizickom planu. Jedan razlog za to je što ste navikli da je to.normalan nacin kretanja, a drugi razlog je što ionako nije preporucljivo da se previše udaljavate od fizickog tela dok ne steknete vece iskustvo i sigurnost u svoje sposobnosti. U .drugoj brzini. bicete u stanju da se bez teškoca krecete veoma brzo, ali pri tom cete još moci da posmatrate kuda se krecete. U ovom slucaju, imacete osecaj kao da se stvari krecu prema vama, a ne vi prema njima. Kako je astralno telo mnogo rede od fizickog, ono može da bez teškoca prolazi kroz
fizicke predmete. Pri ovoj brzini, cinice vam se da fizicki objekti prolaze kroz vas, a ne vi kroz njih.
Treca brzina, kojom mogu da se služe samo veoma iskusni prakticari, omogucuje putovanja na velike udaljenosti. U krajnjem slucaju, razdaljine se prelaze trenutno, bez svesti o predenom putu. Dovoljno je da covek samo zamisli i poželi da je na odredenom mestu i sledeceg trenutka je vec tamo. Kakve neslucene mogucnosti ovo pruža, nije potrebno posebno naglašavati.
Sačuvana

Sajt tradicionalne astrologije i divinacije  http://astroriznica.com
(Sve što sam pisao na ovom forumu je iz perioda kada sam se bavio modernom astrologijom; u međuvremenu sam mnoge stavove napustio ili revidirao)
Billy
Učitelj
****

Karma +318/-6
Van mreže Van mreže

Poruke: 2371WWW
« Odgovor #22 poslato: 14. Април 2009. 11:01:35 »

Priprema za astralnu projekciju

1. Ishrana
Bar do prvih uspešnih pokušaja astralne projekcije preporucljivo je da se pridržavate sledeceg režima ishrane, jer olakšava oslobadanje astralnog tela od fizickog:
- Korisno je da povremeno (jednom ili dva puta nedeljno) postite -uzdržite se od jela citav dan ili da barem smanjite kolicinu hrane.
- Ishrana treba da se sastoji pretežno od voca i povrca.
- Rovita ili nekuvana jaja, kao i šargarepa pomažu oslobadanje astralnog tela.
- Korisno je uzimanje razlicitih tecnosti, ali ne u preteranim kolicinama.
- Meso ne bi trebalo da jedete.
- Orasi, badem, kikiriki i slicne namirnice veoma otežavaju oslobadanje astralnog tela.
- Alkohol i duvan nisu preporucljivi.
- Pred sam pokušaj astralne projekcije, nekoliko sati ne treba da uzimate nikakvu hranu, jer pun stomak može da onemoguci astralnu projekciju.

2. Ritmicko disanje
Postoji mnogo razlicitih tehnika ritmickog disanja. Ja cu ovde navesti samo jednu, od jednostavnijih, koju možete da koristite u pripremama za astralnu projekciju. Ako ste ranije vežbali neku od tehnika ritmickog disanja, možete da je primenite u istu svrhu. Cilj vežbi disanja jeste da uspostave ravnomeran ritam disanja, što ce vam olakšati izvodenje astralne projekcije. Naime, ukoliko vam je prirodni ritam disanja neravnomeran, to u izvesnoj meri može da vas ometa prilikom koncentracije na astralnu projekciju. Pored toga, pravilno ritmicko disanje proizvodi stanje svesti pogodno za izvodenje astralne projekcije. Dakle, vežbe disanja su korisne i pomažu vam u pokušajima da se projektu]ete, mada nisu neophodne, jer se, prilikom relaksacije, ako je dobro izvedena, ritam disanja i sam po sebi produbljuje, prirodno usporava i postaje ravnomeran. Za vežbe ritmickog disanja ne morate da se držite istog vremena i prostora. Možete da vežbate bilo gde i bilo kada, koliko god vam odgovara, što više to bolje, sve dok vam ne prede u naviku. Vežbajte na
sledeci nacin:
Sedite na stolicu prave kicme. Nemojte prekrštati ni ruke ni noge, jer to ometa normalnu cirkulaciju energije. Napipajte svoj puls i pocnite da brojite otkucaje, dok ne uhvatite njihov ritam. Zatim izbrojte koliko otkucaja traju faze vašeg normalnog disanja: udisaj, zadržavanje vazduha u plucima, izdisaj, zadržavanje praznih pluca.  Nemojte da forsirate duže intervale udisaja i izdisaja,
ukoliko se pritom ne osecate sasvim udobno. Ritmicko disanje možete da vežbate i u pripremnoj fazi za astralnu projekciju i kasnije. Ono je veoma korisno za razne vežbe meditacije i koncentracije, a i samo po sebi.

3. Relaksacija
Da biste mogli da uspešno upražnjavate svesnu astralnu projekciju, potrebno je da naucite da se sasvim opustite kako vam, tokom v e znanja, misli ne bi skretale na pojedine delove tela, u kojima prilikom dužeg mirovanja dolazi do osecanja neudobnosti. Postoji više metoda svesnog opus tanja ili relaksacije. Ovaj dole opisani je takozvani metod progresivne relaksacije. Najbolje je da udobno legnete na sasvim ravnu podlogu (tvrdi krevet je idealan). Ako nikada ranije niste pokušavali da se svesno sasvim opustite i niste sigurni kakav je to osecaj kada ste zaista opušteni, pocnite sa grcenjem mišica. Zgrcite što jace možete mišice nožnih prstiju, a zatim ucinite suprotno sasvim ih opustite. Zatim zgrcite cela stopala, pa ih sasvim opustite. Zgrcite mišice listova na nogama, sasvim ih opustite. Potom zgrcite butne mišice, pa ih sasvim opustite, najpre prednju, a onda zadnju ložu buta. I tako redom, ne preskacuci nijednu mišicnu partiju, sve do mišica glave i lica. Obratite pažnju na mišice ramena, kao i mišice oko genitalija i anusa, koji su kod mnogih osoba gotovo stalno zgrceni. Nemojte da zaboravite da opustite sve mišice na glavi i licu postepeno - od temena do vrata.
Pogotovu je važno da opustite lice - zgrcite celo, pa ga opustite, zatim ostale mišice lica (napravite grimasu), pa ih opustite. Kada ste postepeno opustili sve mišice tela na opisani nacin, zgrcite celo telo, pa ga odjednom opustite.
Da biste se opustili što bolje, veoma je dobro da, prilikom relaksacije, dišete iz stomaka. - dok udišete, uvlacite vazduh što dublje ka stomaku. Ritam disanja se time usporava, što pomaže opuštaju. Treba da osetite kako vam sa svakim udisajem telo postaje sve opuštenije i opuštenije, sve teže i teže i kako tone sve dublje i dublje. Sugerišite sebi ove senzacije i uživite se u njih. Ostanite opušteni bar 10 do 15 minuta, a možete i duže, koliko god vam prija, a zatim ustanite. Važno je da se sasvim vratite u normalno, potpuno svesno stanje.
Relaksaciju možete da znatno potpomognete i ucinite je dubljom pomocu odgovarajuce vizualizacije. Zamislite da stojite ili ležite ispod izvora blještave bele svetlosti. Ova svetlost vam ulazi kroz glavu, prolazi kroz telo i ruke i izlazi kroz prste na nogama. Intenzivno zamišljajte ovu sliku sve dok ne osetite kako vam je celo telo preplavljeno ovom belom svetlošcu. Pošto bi vam verovatno bilo veoma teško da ovaj proces vizualizacije sprovedete paralelno sa samim opuštanjem, najbolje je da na vizualizaciju predete kada ste završili sa postepenim opuštanjem, odnosno dok ležite u stanju relaksacije. Takode je veoma dobro da vežbu relaksacije završite zamišljajuci da ste potpuno okruženi belom svetlošcu, kao da ste usred lopte, sacinjene od blještave bele svetlosti (ovu vizualizaciju možete da nadovežete na prethodnu). Zamislite da ova svetlost predstavlja sigurnost, zaštitu i ljubav. Možete isto tako, ako ležite na krevetu, da zamislite da je krevet sacinjen od vibracija ljubavi, bele ili ružicaste boje. Zamislite kako kroz tu belu ili ružicastu svetlost ne može da prode ništa drugo osim ljubavi. Posle izvesnog vremena, blagotvoran uticaj ovih vizualizacija manifestovace se i na fizickom planu, osim što predstavljaju izvrsnu pripremu za vežbe astralne projekcije.
Što više budete vežbali, naucicete da se sve bolje opuštate za sve krace vreme. U pocetku, vežbe relaksacije nemojte da radite neposredno pred spavanje, jer cete najverovatnije zaspati u toku vežbanja. Da napomenem i to da je ovakvo vežbanje relaksacije, pored toga što je veoma efikasno kao priprema za upražnjavanje astralne projekcije, veoma korisno i prakticno i u svakodnevnom životu. Ako se osecate umornim, a nemate dovoljno vremena za odmor, izvadite vežbu relaksacije i neko vreme cete se osecati
sveže kao posle nekoliko sati spavanja. Uz to, opisane vizualizacije, u kombinaciji sa opuštanjem, možete da radite i sasvim nezavisno od priprema za astralnu projekciju. Njihovo blagotvorno dejstvo na vaše opšte fizicko i psihicko stanje, brzo ce vam postati ocigledno.
Sačuvana

Sajt tradicionalne astrologije i divinacije  http://astroriznica.com
(Sve što sam pisao na ovom forumu je iz perioda kada sam se bavio modernom astrologijom; u međuvremenu sam mnoge stavove napustio ili revidirao)
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

forum@zvezdavodilja.com