Zvanična Facebook strana knjige
Ciganske Karte u novom svetlu - Vesna Balaban & Žel El --- cena 15 evra

Narudžbine na tel +381 60 397 4 777 ili na mail forum@zvezdavodilja.com


Stranice: 1 [2]
  Štampaj  
Autor Tema: Venera  (Pročitano 27426 puta)
StarDust
Učenik
*

Karma +3/-0
Van mreže Van mreže

Poruke: 3« Odgovor #23 poslato: 31. Август 2008. 23:41:36 »

Ljepo ste vi ovo pisali...moja venera je sirota :) iako vladarica asc,
venera u 9 kući u raku, u konjukciji sa preteškim saturnom i nešto boljim merkurom....ona je bojažljiva, sanja o nekoj ljubavi, nježnoj, predanoj... sasvim dubokoj i ozbiljnoj, nemože je dohvatiti jer je ta ljubav negdje  daleko, osjeća samo saturnove hladne lance i sasvim suprotnu realnost,  ne ostaje joj drugo nego da misli , piše ...ne pomaže joj niti plutonov kvadrat iz 12.. gotovo se zatvara razočaranjima u nemogućnosti da se izrazi...ono što pomaže je eventualno trigon mjeseca iako i taj mjesec u škorpionu pod vladavinom pl. iz 12., mogao bi pomoći trigonom  jupiter iz 5. u ribama, no orbis je 10 stupnjeva pa je pitanje koliko :)
Sačuvana
onna
Učenik
*

Karma +39/-4
Van mreže Van mreže

Poruke: 436« Odgovor #24 poslato: 23. Септембар 2008. 15:08:10 »


I onda smestimo jednu Veneru u Škorpiju. I šta se tada dešava?

Kada je situacija poprilično komplikovana i kada na bojnom polju ne može tek tako da ostvari pobedu kralj u bitku šalje ženu. Ona mora da izgleda savršeno, ona mora  da bude obrazovana, da deluje smireno i krotko. Ali, isto tako... ona je drilovana. Ona može da bude kraljeva žena, ćerka, konkubina, neka od dvorskih dama, svejedno koja je - samo da je najbolja za misiju.
Tamo kada padne noć u logoru i vojnici se raspomame sa onim, ranije rečenim ženama, ona dugo posmatra karte, objašnjava se sa stratezima, zatim odlazi u svoj šator da spremi haljine, mirise i hranu. I ona zna - tada kada sve bude naizgled izgubljeno, kada na polju ostanu samo trupla ovih koji se sada u noći čuju kako urlaju i slave, ona će poći ka neprijateljskom zapovedniku da ga zavede.
To naravno nikada i nije bio problem za nju. Jer... kako je lako zavoditi.

Ali, ona sanja o onom jednom Marsu, tamo preko puta u Biku. Jednom naizgled smirenom tromom čoveku, koji svoje dane provodi u prirodi, u tišini. Onom koji se nikada nije usudio da joj priđe, plašeći se da ne ispadne trapav ili glup.

I zato i jeste lako, jer ona nema šta, nema koga da izgubi
.

U nedrima nosi nož, u prstenu otrov. U očima zavođenje, u mislima mir.

I onda na toj šahovskoj tabli odigraš kraljičin gambit. Žrtvuješ nju... i dobiješ partiju.

I kada se trupe ponosno i u slavi vrate, niko se nje neće sećati...

Eto... i jedna bajka bez srećnog kraja ;)


A by the way, vrlo bi mi prijalo da čujem kako bi vi ispričali svoje venerijanske bajke.


sta reći dalje ... ova venera u skoripiji sanja o jednom biku koji je na pocetku bio izuzetno hrabar a posle je pobegao glavom bez obzira .....eh
Sačuvana
mysty
Učenik
*

Karma +94/-5
Van mreže Van mreže

Poruke: 806


Amor omnia vincit.


« Odgovor #25 poslato: 26. Септембар 2008. 00:02:16 »

 

U grčkoj mitologiji Venera je bila Afrodita, boginja ljubavi...

    Toliko draga pjesnicima i astrolozima, planeta Venera, lijepa susjeda Zemlje, nikada nije udaljena više od 48 stupnjeva u odnosu na Sunce. To je planeta ljubavi, ljepote i skladnosti. Drevni astrolozi su ovoj planeti pripisali osobine idealne boginje, i takvo njeno značenje u astrologiji zadržalo se do danas. Vjekovima su je nazivali "malim dobročiniteljem", i povezivali je sa ženskim rodom, harmonijom i zadovoljstvima. U vašem horoskopu se odnosi na to u čemu nalazite zadovoljstva i kako ih iskazujete. Venera također pokazuje u kakvoj ste vezi sa drugim ljudima i kako reagirate na okolinu.

    Ukoliko želite znati tko vas privlači i zašto, saznat ćete uz pomoć Venere. Njezino djelovanje je nježno i skladno. To je planeta ljubavi i senzualnosti, a ne seksa - kako se to inače obično misli. Na sentimentalnom planu označava srodne duše i izabranika srca. Primarne vrline koje daje Venera razvijaju se ne kroz rad već u društvenim i intimnim odnosima: u suradnji sa drugim ljudima, ljubavi za njih, i želji da im se pomogne na bilo koji mogući način. Ova planeta upravlja emotivnim kontaktima, nježnošću, moralnim karakterom, brakom i svakojakim savezima. Također upravlja društvenošću, sklonostima, luksuzom, poštovanjem, umjetnošću, kulturom, estetikom, posjedovanjem, partnerima, sentimentalnošću, dobrim ukusom, bojama, poezijom, slikama, dramom, muzikom, šarmom...

    Mjesto na kome vam je Venera u horoskopu - pokazuje u čemu stvarno uživate. Venera opisuje ono što vas privlači; vaše umjetničke i romantične težnje; ono što osjećate prema ljudima i ono što oni osjećaju prema vama. Vaš ljubavni život i kreativne aspiracije također su pod utjecajem Venere.

    Kada je Venera u vašem Sunčevom znaku tada ste najprivlačniji. Ljudi vole da su sa vama u društvu; možete do te mjere da ih šarmirate da ih navedete da čine sve ono što vam odgovara; možete privući osobu koju hoćete, promijeniti posao, možete biti romantičniji nego ikada. Venera mijenja znake na svakih nekoliko tjedana, tako da svako od nas ima svoje specijalno "vrijeme Venere" najmanje jedanput godišnje.

    Sve se ovo odnosi samo na dobro postavljenu Veneru u horoskopu. Ali postoji i izvjesna negativna Karma vezana za ovu planetu koja je poznata po svojim velikim odstupanjima. Kada je u imalo lošijim aspektima sa jakim planetama u horoskopu, ona nosi sa sobom mogućnost da budete previše posvećeni sebi, lakomisleni, lijeni ili neodgovorni. Umjetnička crta Venere u ovom slučaju ne stvara lijepa djela već ih degradira i uništava. Javlja se banalnost i sklonost niskim strastima. Ipak, u cjelini gledano, Venera daje više darova nego opterećenja. Venera vas čini mnogo simpatičnijom osobom nego što biste bez nje bili. Samo zapamtite da morate voljeti mudro i odano u ovom životu da biste zadržali ove lijepe osobine za svoj budući život...

astrologija net
Sačuvana

Aurora
Učenik
*

Karma +3/-0
Van mreže Van mreže

Poruke: 21« Odgovor #26 poslato: 27. Септембар 2008. 18:13:42 »

Da ja po nesto kazem o mojoj Venerici u Raku i 8. polju.... Suste suprotnosti, ako uzmemo Raka i Skorpiju zaista mozemo zakljuciti da su to dva razlicita poimanja i dozivljaja ljubavi, ali opet  negdje nadopunjavaju jedno drugo i prave taj skladan trigon, jer osmo polje ima ono sto Rak nema, a opet je sve voda i sve pliva, preplicu se strast i romantika. Pa kud ces bolje!! Bar ja volim svoju Veneru iako je u tom ozloglasenom 8. polju. A gdje je Venera tu je i ljubav  i naravno sta ja to volim, sve sto je Venera u Raku i Ve u 8. polju,  bar na neki nacin, u nekim oblicima od bezbroj simbolika koje nosi. Naravno da sam romanticna i volim umjetnost, narocito knjizevnost i muziku i kao prava Ve u Raku obozavam da kuvam  i volim djecu, a radicu, posto eto Ve vlada mojim sestim poljem , upravo u osnovnoj skoli i to je opet moja Ve u Raku. A onaj sekstil sa Jupiterom volim iznad svega, jer je moja Ve bezbrizna, katkad naivna, zna da uziva u putovanjima (u hrani pogotovo), a u konj. sa Merkurom izuzetno pricljiva. A kad se sudare moja Ve i Me u Blizancima, eto vam svirke na klaviru, eto gdje prica moja Venera, ako ne tako onda kroz papir i olovku... A razocarenja je bilo i bice ih , jer ipak to 8. donosi izazov i opasnost, ali i bol kroz koji se ova Ve regenerise.Tajnu ljubav mi jos nije donijela, mnogi kazu retr. i u 8. tajne ljubavi, moje nisu bile, a sudeci po mom cijelom horoskopu tesko da bi se ista iz moje privatnosti moglo sakriti  Rece Milekic tacno- danas se djevojke sa Ve u Raku udaju kasnije, jer traze muskarce koji su njezni, brizni, ali istovremeno muzevni, jaki, puni iskustva , po malo opasni... Meni uz to vlada i 7.poljem, pa i retro. necu zuriti, kad nisam do sad...Nekad me brine, u 8. moze znaciti udovistvo, a vlada 7.. Ali, ja onda kazem kao prava Ve u 8., pa sta ako i bude tako, samo da znam da sam bar voljela, pa nek umremo i ja i on, il’ nek ostanem sama, za pravu ljubav, pa trajala najkrace, samo da je bila prava....
Sačuvana
mysty
Učenik
*

Karma +94/-5
Van mreže Van mreže

Poruke: 806


Amor omnia vincit.


« Odgovor #27 poslato: 06. Фебруар 2009. 23:26:32 »

Venera je kao i Mesec, ženska planeta, a u horoskopu muškarca opisuje estetski izgled devojke ili žene koja može da mu se dopadne. Venera je planeta kroz koju se pospešuje uzajamnost i bliskost među ljudima. Ona opisuje svaku mlađu devojku u horoskopu muškarca.

Mesec prvenstveno simbolizuje porodicu i porodične odnose, kao i ženu ili suprugu, dok Venera ukazuje više na ljubavne veze, pa i sam seksualni odnos. Osim ovoga Venera govori o ljubavi, braku, nežnosti, lepoti, zabavama, dobrodušnosti, ženama uopšte, ali ako je loše postavljena i aspektovana, može ukazati na nemoralnost, požudnost, nesređeni ljubavni život, tugu i patnju u ljubavi.

Npr. ako je Venera u horoskopu muškarca u znaku Bika ili Vage, ona pokazuje svoj pozitivan uticaj i govori da muškarac sa ovim položajem Venere, živi za ljubav, ovozemaljska zadovoljstva, umetnost, muziku i lepotu. Venera u Biku često ume da podlegne ljubavnim prevarama, jer ona ovde najviše voli ljubav i užitke, a na ovom mestu podleže i uticaju Marsa u izgonu, što traži i razuzdanost.

Kada se Venera postavi u znak Škorpije ili Ovna, gde se nalazi u egzilu ili izgonu, onda ona izobličuje svoje osobine i umanjuje muškarčevu nežnost, pa se od njega mogu očekivati i izlivi besa i grubosti.
Venera u znaku Raka govori o pažljivosti, nežnosti, pa je muškarac sa ovako položenom Venerom, vrlo pažljiv i nežan, što najviše pokazuje prema svojoj porodici (Rak), ali i ženi, jer oseća veliku privreženost i ljubav (Venera) prema njoj. Naravno, ova ''slika'' je upečatljivija ako Venera nije oštećena od strane drugih planeta. Međutim, sa ovakvim položajem Venere, gde je ona u znaku pada Marsa i egzila Saturna, mnogi muškaci doživljavaju velika razočarenja i udarce sudbine u porodičnom i bračnom životu.

Muškarac koji u horoskopu ima Veneru u znaku Device, gde se ona nalazi u padu i gde izražava svoje najlošije osobine, govori da je ovaj muškarac u ljubavi i prema partneru tvrd, analitičan, hladan i kritičan. Ona je u Devici pod uticajem Merkura, koji i suviše ima potrebu za realnošću, a što opet Venera kao zavodnica i kao simbol ljubavi,ne može da podnese

Ako je Venera u Jarcu, većina će reći kako je ona ovde i suviše hladna zbog uticaja Saturna, međutim ne treba nikako zaboraviti da je Venera u Jarcu pod Marsovom egzaltacijom, pa ona ovde i te kako ume da bude strastvena.

Npr. muškarac koji u svom horoskopu ima Veneru u znaku Strelca u ljubavi je direktna i otvorena, jer šta drugo može biti Strelac, nego širina i otvoreno srce. Ovo je najpogodnije mesto za ljubavne afere, jer Venera u Strelcu traži aferu. Aferu koja je podstaknuta znakom gde je Merku u egzilu, pa sve svaka potreba za realnošću u ovom znaku gubi. Muškarac koji ima Veneru u znaku Device u svom horoskopu, pre je povučen šarmom i privlačnošću neke stidljive devojke, dok muškarac koji ima Veneru u znaku Ovna nailazi na devojku koja mu otvoreno nudi ljubav, a često čak napadno i nametljivo. Ona je ovde dominantna i ponosna zbog toga što se nalazi u znaku egzaltacije Sunca, ali često i neodgovorna i nestrpljiva jer je ovo i znak Saturnovog pada. Kada je u pitanju esteski izgled, muškaraca sa Venerom u znaku Vage privlače elegantne devojke, uvek doterane, kao da su u istom momentu sišle sa neke modne piste.

Ako je Venera u znaku Ovna, muškarac će više voleti, devojke koje su temperamentne, energične i strastvene. Venera u Ovnu uvek opisuje početak neke ljubavne veze, a u čega ili šta se veza pretvora, opisaće Mars, dispozitor Venere. Zbog uticaja Marsa, akcenat je na mršavijim devojkama, zategnutim, pa i mišićavim. Ovo su sve one devojke koje imaju istakut nos, čelo, ali i po koju pegu na licu. Ovo je opis devojke sa nekim specifičnim i istaknutim mladežom ili današnja moderna vremena, sa tetovažom. Kako Ovan simbolizuje glavu, muškarac sa ovakvim položajem Venere, u svojoj glavi stalno ima ženu ili devojku. Ovakvu devojku će te nejčešće sresti na sportskim terenima, u teretanama i fitnes klubovima, frizerskim salonima, na mestima gde se troši puno energije. Ovan simbolizuje unifomu, pa ovaj položaj oslikava sve žene policajke, žene vojnike, žene u medicinskim uniformama, sportiskinje i mnoge druge koje na sebi imaju bilo kakavu uniformu. Ona je, kao prvo veliki individualac i lider.
Venera u Biku opisuje čulnu devojku sa svim ženskim atributima i oblinama, jer je ovaj znak Venerinog sedišta. One su kulturne, fine, prijatne, umetnički naklonjene, obožavaju muziku, nakit, ali i novac. I Venera i Bik obožavaju hranu, pa ih često možete sresti u restoranima, ali i poslastičarnicama, u prirodi, parkovima, na kulturnim okupljanjima, koncertima, operi i u bankama.Ona je bankarka, ekonomista, savetnik za finansije, arhitekta, građevinac, pevačica, dizajner enterijera, nameštaja, vlasnik restorana ili prodavnice hrane.

Muškarac sa Venerom u Blizancima voli mladolike žene koje prate modu i sve modne trenove. Ređe biraju ćutljive i stidljive devojke, jer ona mora u Merkurovom znaku da bude i komunikativna i pametna. Ovo su sve one pričljive, radoznale i znatiželjne devojke, a njih najčešće možete sresti na ulici, u javnom prevozu, u automobilu, na autobuskoj stanici, u biblioteci, u vašem komšiluku, u pošti. Ona je trgovački putnik, učiteljica, novinar, spiker, voditelj, prodavačica, pisac, poštar, prevodioc, komercijalista, trgovački putnik, predavač na nekom kursu, ali i svaka ona devojka na naslovnoj strani u nekom časopisu. Muškarac sa Venerom u Raku traži parnerku koja će dobro da vaspitava i podiže njegovu decu, porodičnu ženu, kojoj će porodica biti najveća preokupacija u životu. Ovo su malo punije devojke, zbog postavke Venere u vodenom znaku i zbog uticaja Meseca. One često imaju ovalno lice, krupe i vlažne oči, a spremne su da zaplaču i na najmanju sitnicu ili provokaciju. Uživaju u kućnom i porodičnom okruženju, pa ih često možete sresti baš u njihovoj kući, u kuhnji, zabavljajući se i opuštajući se oko kuvanja i spremanja hrane. Često se mogu sresti i u restoranima, na pijacama, u pekarama, pored mora, jezera ili na bazenu. One su agenti za podaju nekretnina, žene na čelu porodičnih firmi, babice, baštovanke, gastronomi, istoričarke, etnolozi, kuvarice i domarke.

Venera u znaku Lava opisuje reprezentativnu devojku, koja je uvek u centru pažnje i centru zbivanja, jer ova Venera ima potrebu da joj se dive. Često ističu svoju kosu i ona je gusta, blago talasasta i blago kovrdžava. Šta god imale na sebi, to mora da bude najbolje, najkvalitetnije i najskuplje. Obožava zlato i nakit. Venera u Lavu voli da izlazi i da se zabavlja, jer ona mora uvek da se pokazuje, pa će te ovu devojku sretati na svim mestima koje služe za zabavu, od diskoteka do kafića, restorana, ali i na stadionu, u pozorištu, u parkovima, na letovanju, na političkim skupovima, u solarijumima, u krugovima gde se nalazi ''elita''. One su politčarke, glumice, zlatarke i prodavačice nakita, direktori i šefovi, plesačice, sportiskinje, vlasnice diskoteka, menadžeri i šou - biznismeni.

Za razliku od Venere u Lavu, muškarca sa Venerom u Devici, ne privlače devojke koje se ističu u bilo kom pogledu. Njega privlače skromno obučene žene, koje ni u jednom trenutku svojim izgledom neće privlačiti pažnju. Šta god bilo od garderobe na ovoj devojci, to mora da bude besprekorno čisto, ureno i opeglano. One se mogu sresti u apotekama, u bibliotekama, u zdravstvenim institucijama, krojačkim salonima, radionicama, u kancelarijama, na plaži, u staklenim baštama i naučnim institucijama. Venera u Devici simbolizuje svaku apotekarku, bibliotekarku, krojačicu, prodavačicu zdrave hrane, lekarku, medicinsku sestru, profesoricu matematike, prodavačicu kućnih ljubimaca, književnicu, koleginicu sa posla, knjigovodstvenog radnika, sekretaricu, tekstilnu radnicu i veterinraku. Ona je i analitičar, pronalazač i istraživač, nutricionista, inžinjer holtikulture i socijalni radnik.

Muškarac koji u horoskopu ima Veneru u Vagi voli lepo doterane i moderne devojke. Devojka koja je sa njim u vezi, ne bi trebalo da pokazuje ni najmanju grubost ili neotesano ponašanje. Ona mora da bude kulturnih manira, odmerena i fina. Venera u ovom znaku takođe voli da nosi nakit, pa ako idete na sastanak sa muškarcem koji ima Veneru u Vagi obucite se elegantno i stavite na sebe neki ''komad'' nakita. Ove devojke se često sreću po modnim revijama, izložbama slika, koncertima i ostalim kulturnim dešavanjima, u sudovima, na javnim mestima, u kozmetičkim salonima i salonima za ulepšavanje, na političkim skupovima. Venera u Vagi jeste svaka matičarka, kozmetičarka, zlatarka, žena u diplomatiji, prodavačica u butiku, manekenka, krojačica, modni kreator, političarka, slikarka i umetnica.

Muškaraca koji ima Veneru u Škorpiji privlače crnke, erotične i seksipilne devojke. Ona ne mora biti posebno lepa, ali mora biti magnetično privlačna. Garderoba, i izgled moraju biti seksipini, pa čak i erotični. Veneru u Škorpiji često možete sresti na opasnim mestima ili u trenucima opasnosti, na sahranama, na daćama, na groblju, u labaratorijama, u mesnicama, u porezkim filijalama, ali i u bankama, osiguravajućim zavodima, menjačnicama, u seksi - šopovima. Ona je devojka koja može da donese opasnost, ali i smrt, ona je žena detektiv, ginekolog, hirurg, prodavačica u mesnici, špijun, finansijski savetnik, broker, osnivač fondova, kozmetolog, psihoterapeut.

Venera u Strelcu je otvorena za ljubav. Ona je svaka devojka u inostranstvu, strankinja, a često je možete sresti na mnogim splavarenjima, safarijima, jer ovde Venera žudi za avanturom. Ona se sreće na auto - putevima, u bankama, na putovanjima brodom, na raznim ceremonijalnim dešavanjima, na hipodromu, na sportskim terenima, na fakultetima, u ambasadama, u crkvama, turističkim agencijama. Venera u Strelcu jeste studentkinja, bankarka, ministarka, sportiskinja, carinik, predavač, trener, turistički vodič, geografičar, prevodioc.
Muškarac sa Venerom u znaku Jarca, voli starije i iskusnije devojke. Ona je često ozbiljno obučena i trudi se da ne odudara i da ne štrči od okoline. Ona se često sreće na zimovanju, na planinama, na groblju, u manastirima, na političkim okupljanjima. Venera u Jarcu jeste svaka žena arhitekta, građevinski inžinjer, političar,svaka profesionalno ambiciozna žena, ortoped, profesorica matematike, istoričarka, kiropraktičar, stomatolog, arheolog.
Venera u Vodoliji predstavlja nezavisnu i samostalnu devojku, uvek okruženu prijateljima. Ona je intelektualna, voli da komunicira i društvena je. Muškarca sa ovakvim položajem Venere privlače ekcentrične i neobične devojke, a neobične u smislu da se ne utapaju u okolinu. Njih će te često sresti na aerodromima, na Internetu, u javnim institucijama, Internet - kafeima, a ona je stjuardesa, kompjuterski programer, psiholog, naučnik, modni kreator, broker, fotograf, socijalni radnik i humani radnik, poslanik u parlamentu.

Muškarac koji u svom horoskopu ima Veneru u znaku Ribe voli nežne i romantične devojke, a i ova Venera teži idealu. Ovakvu devojku često možete sresti u bioskopu, u bolnici, na moru, na svim umetničkim zbivanjima, u galerijama, plesnim dvoranama, ali i u snovima. Ona je bolničarka, vlasnik hotela, laborantkinja, hemičarka, glumica, umetnica, slikarka, isceliteljka, fotograf, kompozitor, radnica na benzinskoj pumpi.
Sačuvana

Миша
Učitelj
****

Karma +191/-15
Van mreže Van mreže

Poruke: 1793


несташлуци


WWW
« Odgovor #28 poslato: 26. Април 2009. 11:42:29 »

Upoznao sam nekoliko osoba sa venerom u blizancima zadnjih meseci, a jednu sam poznavao od ranije. Ne znam da li je to puka slučajnost, ali svima su vilice bile izražene, da ne kažem široke zadnjim delom. Ovo mi je bilo interesantno, jer po pravilu ne bi trebalo da ima ovolikih pravilnosti oko znaka blizanaca. Možda i nije u pitanju venera, ali ova vilica dosta određuje njihovu auru te mi se postavlja pitanje.

Kod vage bi ih očekivao više pravilnosti koje potiču od same venere, jer bi tu već venera vladala suncem oko koga njena pozicija oscilira, a i merkur je prilično vezan, tako da ima više fiksiranih činilaca.

( Dodatak zarad pretrage: venera u blizancima )
« Poslednja izmena: 26. Април 2009. 11:49:40 Misha » Sačuvana

~~ Natal Po kohu / ultiju ~~

~~ AstroFox 0.5 - Astrološki softver u razvoju ~~

Trash Harry Potter in a can, give us Harry Callahan!
Morena
Učenik
*

Karma +26/-0
Van mreže Van mreže

Poruke: 103« Odgovor #29 poslato: 26. Април 2009. 14:26:13 »Nemam sta da dodam. 
Venera u Vagi

Venus in the Ninth House    9th hs
Venus in Libra   
Sun Conjunct Venus   
Venus Conjunct Pluto   
Venus Conjunct Saturn   
Venus Square Ascendant   
Venus Sextile Mars   

Jezici, diplomatija, ukus, forma, steta sto vise nema balova:) nakit - specifican, obicno su jednostavni i jako skupi modeli. Ako ne mogu da ih priustim, ne pristajem na "zamenu"
 Muzika i pokret me regenerisu. Nisam razvila, ali od malena naglaseno postojala ljubav ka ritmickoj gimnastici i plesu.

Jako iritiram zene, ranije su mi jako smetale optuzbe da zelim da budem sa deckima sa kojima su one,  fright nikada mi na um nije palo, a ja tek imala prvu ozbiljnu vezu u 21. godini  kisss
Jako dobro me podnose zene koje imaju dosta samopouzdanja, sklonost ka umetnosti i koje same odlucuju o svom nacinu izrazavanja.

Imala naglasenu zainteresovanost ka muskarcima starijim 15  do 18 godina, sa "mladjim" muskarcima super, ali se razvija rivalitet
Iskustvo sa zemljanim  i vazdusnim muskarcima, zainteresovanost su pokazivali na cudan nacin, durili su se, prigovarali, ljutili, odbijali razgovor, izbegavali otvorene emocije  smijeh E kad sve te forme prodju, milina da budes sa njima.
To su oni, kao nonsalantno elegantni, ne bi oni da ne mora :)), ozbiljni, koji se groze napadnih zena, dobri drugovi, zatvoreni, ne iskazuju svoj emotivni zivot javnosti - to je greh, znaju tacno sta hoce da dobiju, ali o tome ne govore
obicno imaju dobro postavljenu ili naglashenu Ve

Padanje na prvu loptu, obostrano - Blizanac, Ovan, Skorpija (nikako za ljubav kezz)
 nevaljao

Sačuvana
ognjenka
Učenik
*

Karma +5/-0
Van mreže Van mreže

Poruke: 44


« Odgovor #30 poslato: 11. Новембар 2009. 09:27:22 »

venera u škorpionu (www.forum.hr   S.C.)

Osnova price o ovoj Veneri je konstantno putovanje do podzemlja i nazad, trazenje najdubljih/najintenzivnijih iskustava, s obzirom da ju nista drugo ne zadovoljava.

Venera kao Vladar Vage, zapravo je ona koja ce uvijek traziti dogovor, ravnotezu i sporazum. Uvijek ce nastojati umiriti uzburkane vode, kako bi sretno i zadovoljno plovila kroz zivot. No, Venera u Skorpionu ne. Ona ce biti ta koja ce prva uzburkati sve mirne vode, uzeti zrak i zaroniti najdublje sto moze, makar pod cijenu da podigne sav mulj. To zapravo i zeli.

Skorpion je inace znak koji uvijek trazi ono skriveno, neizreceno, tajne namjere, manipulacije, iluzije......vodjen svojim strahovima. Nista od onoga sto stoji na povrsini njega ne zanima, za njega u svemu postoji neko dublje i skriveno znacenje i on ga mora pronaci.

Za ovu Veneru, mora postojati dublje znacenje jer ju u suprotnome uopce ne bi zainteresiralo. Obicno to sto trazi po dubinama nije nesto lijepo i bajkovito, nego upravo obrnuto - ono ruzno i nepodnosljivo. Venera u Skorpionu zapravo ocekuje kako ce i naci to sto trazi. S obzirom da je rijec o vodenom znaku, govorimo o snaznim emocijama, Veneri koju je vrlo lako povrijediti i razocarati. No, ona nece cekati da ju se razocara, ona ide sama ravno kroz sve strahove, pod bilo koju cijenu. Trga sve slojeve koliko god da ih ima, hrabro ususret goloj istini. Radije tako nego da vene u depresiji.

Venera je Vladar odnosa, povezivanja s drugim bicem, a Skorpionova je zadaca doprijeti do same srzi tog drugog......drugacije ga ne moze prihvatiti.

Drugima pristupa oprezno, s odredjenim odmakom, dok ne pokupi "vibre" i na nekom intuitivnom nivou prepozna zelju s druge strane koja je proporcionalna njenoj vlastitoj.

U ovoj Veneri krije se nesto tajnovito, opasno, mracno, ali zavodljivo i primamljujuce. Privlaci, iako je tesko opisati zasto. No, oprez: ne djeluje bezazleno jer zapravo i nije bezazlena.  Igranje vatrom mnogima je zanimljiva igra. Ipak, treba imati na umu u sto se ovdje upusta.

Ljubomora je inace jedna od karakteristicnih "odlika" Venere u Skorpionu. Ljubomora, posesivnost, paranoja.....sve redom lijepe stvari. Ona sumnja i boji se. A sumnja je neizdrziva. Ali, ne boji se istine, nego se boji zivjeti u iluziji. Vrlo dobro zna koliko ju sve to moze povrijediti, no za nju je i najbolnija istina bolja od bilo kakve lazi. To ne zeli. I ako se treba razocarati, onda neka se razocara odmah.

Zeli se snazno vezati, odnosi su prva stvar u kojima ne zeli povrsnost i opustenost, ali ako se snazno veze, onda dozvoljava drugome da ju i snazno povrijedi.

U odnosu......ukoliko osjeti i najmanji tracak sumnje, neiskrenosti, emotivne rezerviranosti ili nedajboze vece hladnoce, visoko podize repic spremna da ubode smrtonosnom dozom jer odmicanje ne podnosi. Ne voli osjetiti predomisljanje, proracunavanje ili zavaravanje sa suprotne strane, to ju duboko vrijedja i pobudjuje u njoj ono najgore.

Kada sumnja, spremna je na sve. Izigravati detektiva, kriomice promatrati, mamiti, pokusati nasamariti......nista joj to nije strano. Istovremeno izvana glumeci savrsenu pribranost. Sto vise sumnja, a ne nalazi odgovore, sve vise svaki partnerov potez potvrdjuje njene strahove. No tada, dogodi se i njoj da izgubi kontrolu, uvjerena kako je ono najgore ostvareno i tada je potrebno biti spreman na nevidjenu destrukciju. Spremna je unistiti sve oko sebe pa ako treba i samu sebe, kako bi iskalila svoj bijes i povredu.....osvetila se.

Za pocetak, potreban joj je partner koji je spreman suradjivati.  Koji ce razumjeti tu njenu potrebu da stalno kopa ispod, da ide tamo gdje nitko drugi nikada nije isao , tko ce joj dozovoliti da cijelog njega prevrne od vrha do dna. Tako ce joj najbolje pokazati da nista ne skriva.

Pa cak i ako nadje nesto sto bi bolje bilo sakriti, sto drugi ne bi voljeli vidjeti, ona zeli i to.......kako bi mogla voljeti u potpunosti. I ono dobro i ono lose. Cjelovito. Jer Venera u Skorpionu zna da nema samo dobrog, da dobro i lose dolaze u svemu. Na kraju krajeva, Skorpion je taj koji postavlja pitanja: Sto bi ostalo od mene kada bih sve odbacio? I to dobro i to lose? Koliko me sve to odredjuje? Tako razmislja i Venera u Skorpionu i ona mora prvo vidjeti koji su to slojevi kod drugoga, da bi ih mogla prihvatiti, a zatim odbaciti.

Ponekad, ako nema boljeg izbora, radije odabire i ono sto mrzi, sto ju snazno uznemiruje, radije nego nesto prema cemu je ravnodusna. Za ovu Veneru ljubav i mrznja nisu dva suprotna pojma, nego su ljubav i mrznja suprotni ravnodusju.

Ono sto Venera u Skorpionu zeli je najdublje iskustvo koje moze dozivjeti........kroz odnos. Povezivanje na razini tijela, duse......i dalje ako ima.  A pitanje je kada je ona zadovoljna, kada prestaje misliti da ima to "dalje".

Jedan od njenih najvecih problema je sto drugome ne dopusta ono sto i sama cini. Ne dopusta zaviriti u njene vlastite dubine iako zna da onaj tko je ne zna iznutra, zapravo nema pravo reci da ju poznaje. Voli "skinut" drugoga, a sama ostati "do grla zakopcana". No, da bi dozivjela to sto ocekuje, da bi naucila bit povjerenja koje je neophodno da bi se s nekime islo do najdubljeg dna, mora i ona biti gola. To je ravnopravnost koju simbolizira Venera i bez koje nema odnosa. Ono sto ona najcesce radi je pokus i testiranje partnera, svih njegovih slabosti, razine osjetljivosti i ranjivosti dok sama ne da grebati po sebi.

Istina je da zapravo ona to zeli. Zeli biti jednako tako svucena, procitana i prihvacena. Ali ne zeli se sama odavati. Potreban joj je partner koji ce znati biti jaci, bolji i mudriji od nje same, koji ce ono sto njoj dozvoljava, jednako spretno primijeniti na njoj samoj, htjela ona ili ne. Ready or not.

Skorpioni citaju druge, a sami se skrivaju. To je ono u cemu su najbolji. Ono sto ih intrigira jest kada dodje netko i procita njih.

Za takvog partnera, kojeg cijeni i u kojeg polaze puno povjerenje, ucinila bi sve. Do pakla i nazad - prava sitnica. Ususret crnome vragu, ako je potrebno......a ona iz nekog razloga smatra da je to potrebno.  Stovise, da je to ono najvise sto moze uciniti......za partnera i odnos. Na kraju balade, jos jednom zaviriti u samu sebe i proci vlastiti test iskrenosti.

Treba joj nesto.....jako, intenzivno, dosad nevidjeno, neiskusano, nesto sto ce ispuniti ogromnu prazninu koju osjeca u sebi. Ispadne da nije dovoljan partner, on je samo poticaj da krene u potragu za time. Odnos je ono sto ju preporadja. Pa ipak, ovdje gotovo nikada ne uvidi da sve to sto radi, radi zapravo RADI SAME SEBE. Niti radi partnera, niti radi odnosa. Ona je ta koja zudi za necime......uvijek necim dubljim i snaznijim.

I zaista, makar "u ime ljubavi", uvijek se spusti u vlastite najdublje dubine, spremna na susret sa svim demonima, ravno do tocke nakon koje vise nema dalje. Jedino sto moze nakon toga jest - preporoditi se. Nerjetko ju nakon toga partner vise ne doceka na povrsini, jer malo tko ima strpljenja i razumijevanja za njena konstantna posjecivanja pakla, umiranja i radjanja. No za nju to nije bitno, ona na kraju shvati da to cini radi sebe i misli sljedece: ako ne mozes podnijeti ono najgore od mene, ne zasluzujes ni ono najbolje.

Jednom kada njeno srce obavije hladan led, nema smisla ocekivati da se ponovno rastopi.

Kroz odnose ona uci puno o drugima, ali jos vise o sebi. Ono sto joj treba je partner koji ce to ne samo razumjeti, nego ju uvijek izazivati da dublje zaroni, uvijek ju drzati na toj granici zivota i smrti - tada se ona najvise osjeca zivom.
Sačuvana

netonisamja
Učenik
*

Karma +8/-0
Van mreže Van mreže

Poruke: 36« Odgovor #31 poslato: 15. Април 2010. 10:21:57 »

Moja venera je takodje u skorpiji u 11 kuci sa plutonom u konjugaciji na orb. 3 stepen 54' zna li neko mozda nesto konkretnije o tome?
Sačuvana
skorpija88
Gost
« Odgovor #32 poslato: 16. Јул 2010. 17:53:28 »

moze li mi neko opisati muskaraca koji ima mo90ve a dispozitor mo je venera u trigonu s uranom. taj uran sta mu donosi? brzo zaljubljivanje, sta jos? stidljivko
Sačuvana
sladjana
Učenik
*

Karma +9/-0
Van mreže Van mreže

Poruke: 161« Odgovor #33 poslato: 16. Јул 2010. 18:10:32 »

moze li mi neko opisati muskaraca koji ima mo90ve a dispozitor mo je venera u trigonu s uranom. taj uran sta mu donosi? brzo zaljubljivanje, sta jos? stidljivko

moguće i brzo zaljubljivanje a ja bi pre rekla da se prijateljstvo i ljubav meša, moguć brz ulazak u brak ...nisam baš stručnjak ali toliko znam  ...pozzz pozdrav
Sačuvana

Paloma
Gost
« Odgovor #34 poslato: 16. Јул 2010. 18:23:49 »

Pa Venera trigon Uran donosi magneticnost i privlacnost za suprotni pol...donosi i mnostvo prijatelja od kojih ce imati puno pomoci i dobrobiti...iznenadno zaljubljivanje..brak..a i ljubav prema muzici i umetnosti...e sad kako je njegov Mo u kvadratu sa Ve..(njegovom partnerkom) pre mislim da ce njegova partnerka biti poprilicno raspusnih navika i slobodarskog duha..pomalo aljkava,sklona javnim skandalima..i da ce biti ona ta koja ce ustvari biti privlacna za suprotni pol...mislim ja da je taj jadnicak nagrebusio... kezz
Sačuvana
skorpija88
Gost
« Odgovor #35 poslato: 16. Јул 2010. 18:34:02 »

Pa Venera trigon Uran donosi magneticnost i privlacnost za suprotni pol...donosi i mnostvo prijatelja od kojih ce imati puno pomoci i dobrobiti...iznenadno zaljubljivanje..brak..a i ljubav prema muzici i umetnosti...e sad kako je njegov Mo u kvadratu sa Ve..(njegovom partnerkom) pre mislim da ce njegova partnerka biti poprilicno raspusnih navika i slobodarskog duha..pomalo aljkava,sklona javnim skandalima..i da ce biti ona ta koja ce ustvari biti privlacna za suprotni pol...mislim ja da je taj jadnicak nagrebusio... kezz

i on je mnogo privlacan za suprotni spol.

a cula sam isto tumacenje u smislu kao brzo zaljubljivanje a i brzo se hladi? zar to nebi prije donio kvadrat ili opozicija znaci neki tezi aspekt nego trigon? a takodjer mo90ve kao da ce varati suprugu? nikad nije zadovoljan zenom i ljubavnicom u istoj osobi itd..

molila bih jos tumacenje za ovo, a pogotovo me zanima ve120ur, dali to vise opisuje zenu ako je od muskarca horoskop ili takodjer kakav je on prema zenama... krijem se
Sačuvana
Paloma
Gost
« Odgovor #36 poslato: 16. Јул 2010. 19:02:15 »

Pa da .. i meni je nekako logicno da ce pre opozicija ili kvadrat izmedju VE i Ur doneti to brzo zaljubljivanje...brzo hladjenje...mada..cim je Uran u igri sa Venerom...nikad se ne zna..Jer Uran je olicenje ekstremnosti..slobode..jedinstvenosti..skandala....a opet sto se tice toga kako se gleda..pa opisuje ta Ve i njega..ali i partnerku...
Npr..onaj ko ima Ve u Vodoliji lako ce se odreci i preseci vezu,bilo kakav odnos..prijateljstvo.. i biti nekad neverovatno i humana i kamena, ma bila ona kod muskarca ili zene..isto tako Ve u Ribama koliko sam ukacila deluje isto i kod muskarca i kod zene...mnogo se vezu i boluju zbog raskida...

Iskustvo mi je pokazalo da je to sve negde slicno..
« Poslednja izmena: 16. Јул 2010. 19:03:24 Paloma » Sačuvana
iva978
Učenik
*

Karma +10/-0
Van mreže Van mreže

Poruke: 152« Odgovor #37 poslato: 19. Фебруар 2011. 14:59:42 »

Venera u kucama:


U 1. kuci Daje vesele,drustvene,privlacne osobe.Imaju talenta za muziku ili bilo koju drugu umetnost.

U 2. kuci Osobe sa ovim polozajem Venere su zaokupirane novcem,poslom i karijerom.Ovaj polozaj je jako dobar za finansije-ima potencijala.Zarada im uglavnom dolazi kroz modu,umetnost,izgled ili seksualnost.

U 3. kuci Osobe sa ovim polozajem su uglavnom prijatne,lepo vaspitane i umerene.Imaju dobre odnose sa blizom okolinom,talente za trgovinu uglavnom umetninama,antikvitetima ili drugim lepim stvarima.

U 4. kuci Kod ovih osoba je posebno naglasena lepota doma,imaju dosta umetnina i ukrasa.I sami mogu biti umetnici i baviti se umetnoscu u svom domu,imaju dobre odnose sa roditeljima,nasledje u lepim stvarima.

U 5. kuci Ukoliko nije ostecena venera je ovde u izuzetno dobrom polozaju koji daje lepu i talentovanu decu,mnoga zadovoljstva,plodnost.Osobe su sarmantne,komunikativne,privlacne i cesto neverne.Imaju dobre odnose sadecom i omladinom uopste,talenat za predavaca,sport i glumu.

U 6. kuci Ove osobe se cesto bave poslom koji vole,ljubav takodje nalaze preko posla.Moguci su problemi sa venericnim bolestima,takodje imaju losu osobinu(losu po njih) u emotivnim vezama to sto vole da sluze drugima.

U 7. kuci Ovo moze biti vrlo povoljan polozaj za brak,takodje donosi popularnost,omiljenost,javnost-javni posao,moguce nakon sklapanja braka ili brak pracen javnoscu.

U 8. kuci Neugrozena Venera ovde donosi dosta nasledstva ili dobar miraz.Ove osobe uglavnom imaju finansijsku podrsku drugih.Skloni su avanturama.

U 9. kuci Ove osobe su prijatne,direktne filantropi,iskrene i poeticne.Uglavnom su sa visokim obrazovanjem i imaju uspeha na polju metafizike.Partner im je uglavnom iz inostranstva ili druge vere.

U 10. kuci Ovaj polozaj Venere je veoma dobar za umetnike,imaju uspeha kroz umetnost,modu ili sopstvenu lepotu.Daje popularnost,dosta prijatelja i dobar polozaj.

U 11. kuci Ove osobe su sklone avanturama zbog cega teze stupaju u brak,imaju veliku podrsku prijatelja i cesto im prijateljstvo prerasta u ljubav.Imaju dosta prijatelja u umetnickim vodama i dosta zenskih prijateljstava,

U 12. kuci Ovaj polozaj Venere nije preterano povoljan,osobe sa ovim polozajem cesto imaju dosta ljubavnih problema,tajnih veza i sl.Bave se humanitarnim radom,socijalnom sluzbom i sl.Nemaju mnogo prijatelja ili su pak uvek usamljeni.
Sačuvana

Ribica
Učenik
*

Karma +0/-0
Van mreže Van mreže

Poruke: 15


http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=as


« Odgovor #38 poslato: 27. Мај 2011. 14:12:12 »

ja imam veneru u ovnu u 8 kuci i ne podnosim slabost ljudi , ne mogu da zamislim zivot sa nekim muskarcem koji je slab treba mi neka jacina i neko ko moze da prati moju energiju i jacinu...to je sto se likova tice i ne bih mogla da zamislim da zivim s nekim 10 tak godina .. ahhahah to me baca u depresiju ...
Sačuvana
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

forum@zvezdavodilja.com