Značenja Ciganskih Karata - Nepoznat Izvor

(1/1)

Žel El:
-UVOD U CIGANSKE KARTE-

Ne zna se porjeklo ciganskih karata, ali se koriste isključivo za proricanje sudbine. Postoje različite ilustracije, od klasičnih do savremenih . Ukupno postoji 36 i 52 karte.
Načini otvaranja ciganskih karata mogu biti različiti, zavisno od toga šta i kako pitate. Gledanje i tumačenje simbola iz Ciganskih karata je jedna umetnost proricanja. Ta umetnost se događa u telepatskom kontaktu i vidovitosti između osobe koja gleda, tj. tumači karte i osobe za koju se otvaraju i bacaju karte. U proricanju sa ciganskim kartama može se tačno odrediti događaj koji će se desiti, videti težinu dešavanja,VREME kad će se taj događaj desiti, te videti da li se može unapred intervenirati da bi se taj događaj ublažio ili u potpunosti izbegao . Mnogo puta je moguće videti budući događaj i promeniti tok njegovog budućeg stvaranja.
Ukoliko tražite posao, upisujete fakultet, u dilemi ste sa ljubavnim, bračnim partnerom, decom ili razmišljate o prošlosti ( neki događaj koji još uvek ne možete shvatiti), sadašnjost (trenutna životna situacija), bliska budućnost, ili pak daleka budućnost - može se rastumačiti uz pomoć CIGANSKIH KARTI veoma precizno i tačno i na taj način Vam olakšati i poboljšati život.


1.   KARTA "KUĆA" - DOM

Ova karta je simbol doma, porodice, vaših nekretnina, porodične atmosfere, privatnog posla. Nagoveštava promene u domu, a od karata koje je okružuju u velikoj meri zavisi kakve će te promene biti. Ako je karta sa leve strane ili ispod nje loša, a sa desne ili iznad nje dobra, trebalo bi da očekujete pozitivan ishod svih problema u vezi sa domom ili porodicom. Ukoliko je okružuju karte koje se odnose na vaše raspoloženje kao što su «Nada « «Zamišljenost» «Neiskrenost» i sl.trebalo bi da za probleme sa kojima ste suočeni, nezavisno od porodice, moguće u vezi sa vašim profesionalnim ili porodičnim životom, potražite savet nekog člana porodice. Ako uz nju stoji karta «Putovanje», trebalo bi da planirate putovanje, može nagovestiti preseljenje u neki dugi grad ili zemlju. Ako je okružuju karte koje predstavljaju osobe, imaćete posetu u domu, a ukoliko je okružuju karte koje simbolizuju osećanja i misli, bićete zbog nečega zabrinuti. Karte koje simbolizuju nešto loše nagoveštavaju period problema i briga.

2.   KARTA « PISMO»

„Pismo" može značiti pismo u bukvalnom smislu, ali i bilo koji važan dokument na koji je trebalo da obratite pažnju. Ona se odnosi isključivo na pismenu poruku, koja će imati određen značaj za vas. Ukoliko očekujete rešenje, bilo u vezi sa sudskim sporom ili u vezi sa statusom na poslu, a karte koje je okružuju imaju izraztito loše značenje, vesi neće biti povoljne i obrnuto, dobre karte oko karte „pismo" označavaju povoljne vesti. Karte koje simbolizuju osobe, pored ove karte opisuju osobe od kojih ćete čuti važne vesti.

3.   KARTA «POSETA»

Karta poseta se odnosi na posetu nekoga u vašem domu ili na vašem radnom mestu. Postea,može biti najavljena ali i neočekivana, sve zavisi od karata koje je okružuju. Ako se uz nju nalazi karta put, predstoj susret sa osobom koja živi u drugom mestu ili drugoj državi. U svakom slučaju, neko ko će vas posetiti ili s kim ćete ugovoriti eventualno sastanak negde van doma ili radnog mesta može biti neko preko koga možete dobiti potrebne informacije ili podršku u vezi sa onim što vas muči.

4.   KARTA «NEPRILIKA»

Nagoveštaj je manjih ili većih problema u zavisnosti od toga da li je okružena dobrim ili lošim kartama. U slučaju da su dobre karte oko nje, problemi će se brzo resiti, a ukoliko je okružuju karte koje simbolizuju lica, odnosi se na dom, bolest ili neki drugi problem. Možete i sami zaključiti koje vrste će biti neprilike sa kojima ćete biti suočeni na osnovu značenja okolnih karata i njihove simbolike. Ukoliko su pored nje karte "Oficir" ili "Sudija", mogući su problemi sa zakonom, ili ako su pored njih i dobre karte, pozitivan ishod nekog problema posredstvom zvaničnih organa. Značenje ove kajre je višestruko, i treba obratiti pažnju da li se često ponavlja pri otvaranju karata, jer to znači da bi osoba kojoj se karte otvoraju mogla biti suočena sa ozbiljnim preprekama u životu ili sa ozbiljnom neprilikom.

5.   KARTA «LOPOV»

Ova karta nagoveštava da će u skoroj budućnosti biti nekakve štete u vašem domu, ili ćete se vi zbog bilo čega osećati «pokradenim». Ako je okružena lošim kartama ,problemi se nastavljaju, mada u izvesnom slučaju mogu i značiti da lopov krade nesreću, što znači pozitivan preokret sitaucije koja se odnosi na pitanje koje ste u sebi postavili dok su se karte mešale. U slučaju da ste već doživeli neki poveći neočekivani izdatak, da ste pretrpeli štetu, nećete tako lako izaći iz finansijskih problema. Ponekad ova karta označava i gubitak u emotivnoj sferi, posebno ako je okružuju karte koje simbolizuju osobe. Ako se pored ove karte nalaze karte koje simbolizuju osećanja, dogodiće se nešto zbog čega ćete promeniti raspoloženje, s dobrog na loše i obrnuto.

6.   KARTA «DETE»

Ova karta može simbolizovati konkretno dete, vaše, neke osobe koja vam je jako značajna, neko vaše buduće dete ili neki posao koji je u začetku. Takođe može značiti da možete postati roditelj, ili da možete imati problema sa decom. Ako ste pitanje postavili za posao, onda ova karta znači da situacija nije zrela da bi taj posao zaživeo ili doneo dovoljno novca, ili profit koji očekujete. Može značiti da vi niste dorasli situaciji, i da možete da se postavite previše detinjasto onda kada bude trebalo da se pokaže odlučnost. U slučaju da ste pitanje postavili u vezi sa ljubavlju, možete očekivati lepu vezu, ili partnera oko koga ćete morati da se dosta angažujete jer će se ponašati pomalo nezrelo. U tom slučaju nikako nemojte forsirati vezu već mu dajte šansu da «odraste» jer se može uplašiti vašeg previše autoritativnog stava ili prevelikih zahteva koje stavljate pred njega. Morate se prema partneru ponašati zaštitnički ali vrlo delikatno da ne primeti da ga smatrate po mnogim pitanjima nezrelim.

7.   KARTA « NADA»

Ova karta je dobra, jer ma kako da su loše karte koje je eventualno okružuju, postoji mogućnost da se situacija okrene u vašu korist. To znači da će se dogoditi nešto što će vam uneti nadu da bi situacija mogla krenuti nabolje po vas. U svakom slučaj, trebalo bi da imate više poverenja u sebe, jer je očigledno nada nešto što vam nedostaje. Ako ste po prirodi optimista i puni entuzijazma, treba da nastavite da se tako ponašate, ma sa kakvom situacijom bili zaista suočeni.

8.   KARTA «UDOVAC»

Karta nagoveštava period samoće, ili za žene poznanstvo sa slobodnim čovekom, to ne mora biti u pravom smislu reci udovac, već čovek koji je slobodan, najverovatnije pre poznanstva sa vama raskinuo dugu vezu ili se razveo od supruge. Može značiti, ukoliko ste mušakarac,
kontankt sa osobom koja vam neće doneti mnogo sreće, već će vas opterećivati svojim problemima, ma kakav daje status te osobe, da lije slobodna ili je u vezi sa nekim. Ako ste muškarac koji ima ozbiljne krize u vezi ili braku, moguć je rastanak, dok na poslovnom planu označava takođe mogućnost napuštanja radnog mesta, bez obzira da li ćete imati potrebe za samostalnošću ili ćete dobiti otkaz. Ona za muškarce označava nov period u životu u kome će morati da se sami snalaze po mnogim pitanjima, kako na poslu tako i u privatnom životu. Za žene je nešto povoljnija, jer znači novo poznanstvo, ili moguće obnovu nekadašnje veze.

9.   KARTA "MISAO"  "ZAMIŠLJENOST»

Značenje ove karte u velikoj meri zavisi od pitanja koje ste postavili kao i od karata koje ste dobili za prošlost i sadašnjost. Ako je okružuju loših karata, očigledno period neizvesnosti u vezi sa glavnim problemom će se nastaviti, a ako su dobre karte oko nje, moguće je da ste pred uspehom u vezi sa onim što nameravate da učinite. Ipak,cilj neće biti tako lako ostvariv, kako se vama to čini, naprotiv, prolazićete kroz period u kome će vaša neodlučnost biti dominantna, što može usporiti realizaciju vaših planova. Nešto će se dogoditi što će u svakom slučaju zaokupirati vašu pažnju. Na mentalnom i emotivnom planu može označavati vašu neodlučnost ili neodlučnost vašeg partnera tj.partnerke, nesigurnost i potrebu za podrškom. U pogledu zdravlja takođe označva sumnje u vezi sa zdravljem, potrebu da odete kod lekara i da svoje sumnje u vezi sa nekom bolešću otklonite.

10.   KARTA «BOLEST»

Ova karta ne mora da u bukvalnom smislu znači bolest ni vama niti nekom ko vam je blizak, već bolesnu atmosferu, bilo u domu, na poslu, pshičke probleme, a može značiti i konkretnu bolest. Ona govori takođe da rešenje koje imate u vidu u vezi sa problemom koji vas muči može biti pogrešno, i pogoršati situaciju u kojoj se nalazite. Ako je okružuju dobre karte, možda ste previše opušteni ili vodite previše komotan život, malo računa vodite o svom zdravlju, zbog čega možete imati zdravstvenih problema. A ako ste bolesni, a oko ove karte se nalaze karte sa pozitivnim značenjem, ishod će biti dobar. Ako se pitanje odnosi na ljubav, atmosfera između vas i partnera može postati «bolesna» zbog toga što jedno od vas dvoje verovatno previše radi.Moguće daje fizički i psihički umor jednog od vas dvoje razlog osećanju usamljenosti
11.   KARTA «NEISKRETNOST»

Karte koje je okružuju reći će vam na šta se odnosi ova karta, da li ste vi neiskreni, da li treba da se postavite uzdržano i da ne pokazujete emocije, ili se neko tako ponaša prema vama. Sve zavisi kakvo ste pitanje postavili u sebi dok ste otvarali karte. Uglavnom sa ovom kartom možete očekivati izdaju od strane neke osobe u koju imate poverenja. Ponekad može značiti da vi treba da mnogo toga prećutite i da budete neiskreni, da ne otvarate svakome dušu da se to ne bi okrenulo protiv vas. Ako ste pitanje postavili u vezi sa zdravljem, moguće je daje dijagnoza pogrešna ili ćete naići na lekara koji neće biti previše otvoren ili neće ozbiljno shvatiti vaše tegobe.
12.   KARTA «LJUBAVNIK»

Ako ste dobili ovu kartu a žena ste, ma kako bile loše okolne karte, imate sve šanse da probleme resite uz pomoć osobe koja vam je draga, sadašnjeg partnera ili nekog ko će se tek pojaviti. Ukoliko ste slobodni ili imate probleme u ljubavi, oni će se verovatno pozitivno resiti, ili ćete sresti nekoga ko vam u svemu odgovara.Ako ste postavili pitanje u vezi sa finansijama, muškarac za koga ste emotivno vezani, ili ćete ga upoznati uskoro, pomoći će vam da problem resite. To takođe može značiti da možete na poslu upoznati nekoga ko će vam biti vrlo značajan u emotivnom smislu, a ako ste muškarac, radiće se o dugogodišnjem budućem prijateljstvu. Takođe može značiti da će vam se pružiti prilika da osvojite neku devojku ili ženu i da uđete u ozbiljnu vezu sa njom, a kvalitet te veze će zavisti od vas i vaše spemnosti da se u njoj dovoljno angažujete.

13.   KARTA «LJUBOMORA»

Karta govori sama po sebi. Očigledno je da vas nečija ljubomora opterećuje. To može biti vaša ljubomora, partnerova, ili ljubomora neke osobe za koju ste zainteresovani. Ljubomora može značiti i ljutnju na nekoga, zavist, osećaj promašenosti i bes usmeren ka samom sebi. Sto više karata koje simbolizuju osobe okružuju ovu kartu, to je verovatnije da ste predmet zavisti i tračeva. Ukoliko se nalazi pored karte dom, moguće je da se radi o osobama na koje ni najmanje ne sumnjate da vam nisu naklonjene.

14.   KARTA «VERNOST»

Ako sumnjate u svog partnera, a dobijete ovu kartu, okruženu lepim kartama, nemate razloga za tako nešto, ili ako ste u emotivnoj krizi, situacija će se vrlo brzo raščistiti. Trebalo bi da budete mnogo opušteniji i da sa više optmizma gledate na budućnost. Ukoliko je okružuju loše karte, ili karte koje oslikavaju osobe, moguje da ste omiljeniji nego što mislite, bilo da se radi o emotivnim ili prijateljskim odnosima. Ako se ne osećate srećnim i imate brojne probleme, a oko ove karte se nalazi ona koja označva vas pri otvaranju karata, budite uvereni da imate na koga da se oslonite,samo treba malo da se okretene oko sebe. Takođe može značiti i da ne treba da sumnjate u svoje stavove i uverenja.

15.   KARTA «SUDIJA»

Ova karta kao simbol zvaničnih institucija i zvaničnih lica predstavlja putokaz kako treba da ubuduće rešavate probleme. Očigeldno za problem koji vas muči treba da se obratite nekome ko je za to kvalifikovan, bez obzira da li se radi o advokatu, tj.da putem suda tražite svoja prava, ili psihologu ako je u pitanju vaš brak, moguće lekaru, ako ste postavili pitanje u vezi sa zdravljem, ili nekoj uticajnoj osobi ako ste postavili pitanje u vezi sa poslom. Ako su okolne karte povoljne možete očekivati zvanično rešenje koje će biti povoljno po vas, i obrnuto, ako su negativne, za sada se situacija neće povoljno odvijati.

16.   KARTA «UDOVICA »

Mnogi strepe od ove karte smatrajući je negativnom, međutim ona je simbol starije žene, naj verovatnije iz porodice, majke, tetke, bake, svekrve, tašte, može predstavljati i vas ako ste razvedni ili udovica. Takođe može predstavaljati osećanje usamljenosti ili samoće, tuge, ili bolest bračnom partneru. Muškarac koji dobije ovu kartu, može očekivati vezu sa ženom koja je razvedena ili udovica. Ako su okolne karte nepovoljne, može označavati daje osećaj usamljenosti i neraspoloženja prolazne prirode, može značiti negativan uticaj nekih žena na vas, tako da bi bilo dobro da se manje družite sa onima koji na vas prenose negativne misli, raspoloženje i na život gledaju pesimistično. Može značiti vaš strah da bi vaš partner mogao biti bolestan, ili ako je to već slučaj, da bi se bolest mogla loše završiti, a ako ste u svađi, da biste vezu mogli prekinuti. Ako ste već prekinuli vezu sa nekim, ova karta označava strah od samoće. Moguće je da ste vezu preiknuli zbog crne magije ili mešanja starijih žena iz porodice u vašu vezu.

17.   KARTA «IZNENADNA SREĆA» - NEOČEKIVANA SREĆA

Mnoge obraduje ova karta koje ima izuzetno povoljno značenje, iako njen uticaj može biti ograničen i kratkotrajan. Ona označava brzinu, neočekivan rasplet događaja, pozitivan po vas, bez obzira da li se pitanje odnosi na posao ili ljubav. Karte koje je okružuju govore o povodu za osećanje sreće, i ako su u pitanju karte koje simbolizuju osobe, možete očekivati prijatnu vesti od nekoga ( zvaničnu vest, ako su u pitanju karte "Uniformisano lice" ili "Sudija", ili od osobe koja vam je draga ako su u pitanju karte "Ljubavnik" ili "Ljubavnica"). Uz kartu koja označava novac i dobitke može nagovestiti dobitak na lutriji.
 
18.   KARTA «NOVAC»

Prestoji vam neki dobitak, očekivan ili neočekivan, ma kakve karte daje okružuju, osim onih sa izuzetno negativnim značenje, poput karte "Lopov"," "Gubitak", i si. u kom slučaju možete biti opljačkani. Uz karte koje označavaju lica i osobe, novac vam dolazi preko poslovnih ili emotivnih odnosa, a ako je pored karte „Kuća" može značiti kupovinu nekretine ili dobitak nekog člana porodice, započinjanje privatnog biznisa. U slučaju daje uz kartu "Dete", može biti nagoveštaj trudnoće i proširenja porodice. Uz kartu "Pismo" ili "Poruka", nagoveštava pozitivno rešenje od zvaničnih organa.

19.   KARTA «LJUBAVNICA»

Ako ste žena, ova karta simbolizuje vas i znači da će razvoj događaja u budućnosti u najvećoj meri zavisti od vas, kako u poslu ili ljubavi. Bez obzira da li ste slobodni ili u braku, dužoj vezi, ako je karta okružena kartama koje simobolizuju osobe , bićete pozvani u veliko društvo, a ako je okružena kartama koja označavaju osećanja ona oslikava stanje vaše duše u zavisnosti od toga koje su karte u pitanju. Ukoliko ste muškarac karta simbolizuje na vašu partnerku ili osobu koja vam je draga. Muškarcima u svakom slučaju nagoveštava mogućnost da uđu u novu emotivnu vezu, ili ukoliko su srećni u postojećoj vezi, vernost partnerke, osim ako oko karte nisu one sa negativnim značenje, u kom slučaju treba je tumačiti u tom kontekstu.

20.   KARTA «LJUBAV»

Za usamljene znači novu ljubav, a za one koji su u vezi postojanost osećanja, osim ako su karte koje je okružuju izrazito loše. Naročito je nepovoljna karta „Lopov" jer znači da ste prevareni, neko krade vašu ljubav, u prenosnom smislu, partner je neveran, ili je neko resio da ga osvoji. Uz karte koje simbolizuju osećanja ili namere znači da ćete prevladati tugu, strah, neizvesnost, a uz kartu „Nada" možete očekivati dobar obrt u ljubavi. Uz kartu „Poklon, "Venčanje" "Kuća" može označavati bračnu ponudu ili trudnoću. Uz kartu "Putovanje" ili "Neočekivana sreća" signalizira moguće brzo poznanstvo na nekom putu.

21.   KARTA « POKLON»

Ova karta znači poklon u bukvalnom smislu reci, ali i neku drugu pogodnost koja vam se može ukazati u vidu neke poslovne šanse ili nekog poznanstva koje možete smatrati prstom sudbine. Poklon je nešto što dobijate mimo onoga što vam pripada, neku vanrednu pogodnost, što znači da može značiti dobre prilike koje ne treba propusti ni u kom pogledu. Sto su povoljnije karte oko nje to će biti veći dobitak, a ukoliko je okružena kartama sa negativnim značenjem, pazite da ne budete pokradeni ili na nekoj vrsti šteti.

22.   KARTA «SVEŠTENIK»

Karta je simbol ne samo sveštenog već i zvaničnog lica, nekoga koje za vas autoriet, nekoga koga smatrate ispravnom, moralnom osobom i koja je za vas u duhovnom pogledu autoritet. On može simbolizovati i neki svečani čin, kao stoje venčanje u crkvi ili krštenje. Vaše spone sa verom kojoj pripadate su jake i treba da ih i dalje negujete u nekom obliku. Ako ste pitanje postavili u vezi sa poslom, može se pojaviti neka osoba visokog ranga koja je vrlo ugledna, i čiji moral nije doveden u pitanje ni po jednom osnovu, koja će vam pomoći da poslovni problem lako resite. Ako ste pitanje postavili za ljubav, a imate partnera, i dosta problema u međusobnoj komunikaciji, trebalo bi da zajedno odete u crku ili da potražite savet stručnjaka, psihologa npr, ili od neke starije, ugledne osobe iz porodice.

23.   KARTA «NESREĆA»

Karta znači nesreću u bukvalnom smislu ili loš period pun raznih negativnih obrta koji su vas doveli u stanje da se osećate nesrećnim. Ako trenutno prolazite kroz period teže krize bilo u porodičnim, ljubavnim, bračnim ili poslovnim odnosima, preti vam gubitak posla ili ste bolcsni,od okolnih karata zavisi kako će se situacija resiti. Ova karta takođe u velikoj meri utiče na karte koje je okružuju, i ako one simbolizuju osobe i ličnosti, te iste osobe mogu biti uzrok nekoj nesreći ili ih vi možete smatrati odgovornim za stanje u kome se nalazite.

24.   KARTA «SMRT»

Ova karta može značiti smrt neke vama drage osobe, ali i kraj neke situaicije, bez obzira da li je ona povoljna ili ne po vas ili po nekog vama bliskog. Može značiti transformaciju, tj .potrebu da se počnete iz početka, da prekinete sa dosadašnjim navikama, stilom života, poslom, brakom, i da napravite takav zaokret u životu u kome će svi primetiti promenu na vama i u fizičkom i u psihičkom i socijalnom pogledu. Može značiti kraj jednog perioda koji je za vas bio prilično mučan. Ako se nalazi pored karte "Ljubav", "Ljubavnik", "Ljubavnica", pazite da ne budete vi uzrok prekidu veze. Ako je okružuju dobre karte, imate šanse da napravite dobar zaokret u životu, a ako je okružuju loše karte, pazite kakve poteze povlačite, da ne napravite sebi medveđu uslugu.

25.   KARTA "OFICIR" -UNIFORMISANO LICE

U bukvalnom smislu karta može simbolizovati osobu koja nosi uniformu, a to može biti vojno lice, policajac, lekar, sportista, bilo ko ko nosi neku vrstu zaštitne uniforme na radu. Iz nekog razloga ta osoba ima nekakav uticaj na vaš život, ma o kome da se radi. Može predstavljati vašeg oca, supruga, vas samog ako nosite uniformu na radu, ali uvek predstavlja muškarca, ne može predstavljati ženu, čak iako je pripadnik policije, radi za vojsku ili je lekar, sportista,u kom slučaju predstavlja kolegu sa posla. Ženama može uz okolne karte sa dobrim značenjem nagovešatavati ljubavnu avanturu ili čak brak sa uniformisanom osobom.

26.   KARTA «GUBITAK»

Ova karta može značiti gubitak materijalnih vrednosti, imanja, kuće, novca, ali i posla, ugleda, ljubavi, neke drage osobe, osećaj gubitka i često promašaja. Karta sama za sebe, ma koje karte da se nalaze pored nje, nagoveštava moguće gubitke. Da li će to biti gubitak pozicije na poslu, posla, novca, ljubavi, partnera, saznaćete iz simbolike okolnih karata, ali vas opominje da pazite šta radite. Ako su to karte koje sibmolizuju konkretne osobe, onda bi trebalo da se pazite nekih osoba koje bi mogle da vam naprave taj gubitak, bilo da zatraže od vas novac na zajam, ili da vas nagovore na neki zajednički biznis ili kredit koji biste uzeli zajednički. Uz kartu "Udovac", "Udovica" simbolizuje mešenja drugih u vašu emotivnu vezu.

27.   KARTA «VENČANJE»

Za one koji su u vezi i voleli bi da stupe u brak, karta znači upravo to, moguć brak, dugogodišnju vezu ili ukoilko ste postavili pitanje u vezi sa poslom, moguć partnerski odnos. Moguće je da ćete zaista stupiti u brak, ili ćete sresti nekoga ko će biti za vas vrlo značajan. Ako su okolne karte povoljne, u stabilnoj ste vezi. Ako ste postavili pitanje u vezi sa karijerom, a priželjkujete promenu posla ili tražite posao, imate sve šanse da ga nađete, i to bi moglo biti radno mesto na kome ćete duže ostati, koje će vam u mnogo čemu odgovarati. Ukoliko se pitanje odnosi na zdravlje, može imati dvojako značenje, u zavisnosti od okolnih karata. Jedno tumačenje je da ste se previše "vezali" za bolest, moguće da ste umišljeni bolesnik, da patite od hroničnih tegoba koje bi trebalo ozbiljnije shvatiti ili da patite što nemate dovoljno ljubavi. Može značiti da treba da se za nekoga vežete, bilo za lekara, instituciju ili način lečenja, ishrane i da u tome budete istarjni da bi došlo do isceljenja.

28.   KARTA "NEŠTO NOVCA" -MANJI DOBITAK

Ova karta se odnosi konkretno na neki manji novčani dobitak. Ma kave da su okolne karte, vrlo brzo možete očekvati isplatu novca. Ako vam duguju poveće svote, karta nagoveštava početak isplate koja će moguće ići u ratama ili, pored karata sa lošim značenjem, odlaganje plaćanje većeg dela. Ona predstavljati dobar signal za razrešenje situacije koja vas muči jer predstavlja dobru volju bilo vašeg poslodavca ili partnera da sa vama poboljša odnose. Ukoliko se pitanje odnosi na zdravlje, postoji mali pomak ka ozdravljenju koji može biti uvod u potpuno ozdravljenje.

29.   KARTA «TUGA»

Ako ste već u period tuge ili neraspoloženi karta oslikava vaše stanje duha i pored karata sa pozitivnim značenjem nagoveštava izlazak iz tuge, a uz karte sa lošim značenjem nagoveštava da će taj period potrajati. Ponekda označava pasivnost i nespremnost da se uhvatite u koštac sa životom i prepuštanje crnim mislima. Trebalo bi da budete spremniji na životne teškoće i da se sa njima hrabro suočavate umesto što se prepuštate događajima. Uz karte koje označavaju lica i osobe, one simbolizuju one koji vam mogu pomoći da prevaziđete to osećanje ( ako je uz njih dobra karta) ili će one biti povod neraspoloženju (uz loše karte ili ako sama lica simbolizuju loše osobe - npr.lopov i si.).

30.   KARTA «ŽELJA»

Karta označava ulazak u nov životni period u kome imate šanse da neke svoje želje ispunite. U svakom slučaju bilo bi dobro da drugačije formulišete pitanje i da vidite da li će se ispuniti, jer je ovo samo nagoveštaj da ćete imati veće ambicije kako u vezi sa ljubavlju tako i u vezi sa karijerom. Nagoveštava optimističan stav prema životu. Ako se često ponavlja u otvaranju karata na nekom istaknutom mestu, moguće je da ste prilično nerealni, ili imate mnogo neostvarenih želja,a ako se nalazi uz kartu koja označva osobu koja vam se dopada, osećanja su uzajamna. Uz karte koje nagoveštavaju osećanja i misli, treba da razmislite da vaše želje nisu možda na nivou fantaziranja, bez realnog osnova.

31.   KARTA «PORUKA»

Ova karta znači da ćete dobiti poruku, bez obzira da li očekujete ili ne. U svakom slučaju ta poruka će sadržati finanlno rešenje za pitanje koje ste postavili, bez ozbzira na koju se oblast života odnosi. Ako su okolne karte loše, vest će biti nepovoljna, a ako dobijete kartu „Sudija", „Sveštenik" dobićete zvanično rešenje. Pravite razliku između karata «Pismo» i «Poruka» ovde se radi o nekom usmenom saopštenju koje možete dobiti i preko sms, Interneta , telefona ili usmenim putem, u svakom slučaju je daleko kraće od pisma i sadrži u sebi veoma važnu infomrmaciju. Uz kartu „Lopov" karta govori o lažima u koje ne treba da verujete. Može takođe da znači da će vas neko sprečiti da saznate ono što bi trebalo.

32.   KARTA «POSTOJANOST" - KONSTANTNOST

Značenje ove karte je vrlo važno.Ona simboizuje na neki način prst sudbine, situaciju koja je do sada bila promenljiva a sada postaje postaje konstntna. Može značiti da će se dogoditi nešto na šta ni na koji način nećete moći da utičete, ma šta to predstavljalo, nečiju odluku, status na poslu emotivnu situaciju. To može značiti i nečiji nepokolebljiv stav, snažne emocije, volju na koju nećete moći da utičete, u svakom slučaju, u prošlosti ste bili suočeni sa nečim što ste mogli da menjate a možda ste i želeli ili bili primorani na to. Uz kate koje simbolizuju osobe i ličnosti, vašim životom upravljaju drugi, i to može značiti da ste okruženi jakim osobama i na poslu i u privatnom životu koje svojim autoritetom uspevaju da upravljaju vama ili da ste pod magijom, koju treba da otklonite. Moguće je da ste fatalista u duši i da niste borac već se prepuštate sudbini da vas vodi kuda ona hoće.

33.   KARTA «VESELJE»

Ne bi trebalo da imate ikakvih sumnji u pogledu toga da li ćete imati razloga da se radujete, tako da nemojte previše da panicite, čak i ako ovu kartu okružuju izuzetno loše karte, osim ako se ne radi o karti „Lopov" što znači da neko „krade" vaše veselje, tj. vašu radost. U prenosnom smislu nešto će se dogoditi zbog čega ćete morati da se pozabavite sa malo ozbiljnim problemima nego što očekujete.

34.   KARTA «NEPRIJATELJ»

Sa ovom kartom morate biti izuzetno oprezni jer možete biti suočeni sa nečim neprijatnim, to može biti situacija ili neprijateljstvo konkretne osobe. Neko može da opstruira vaše napore bilo u pogledu karijere, realizacije vaših planova ili u vezi sa rešavanjem pitanja u vezi sa ljubavnim životom. Trebalo bi da što pre promenite ili sredinu ili svoj odnos prema njoj. Možda vi druge na neki način nečim provocirate, da se tako ponašaju prema vama a da toga niste svestni. Karte koje simbolizuju osobe ili ličnosti označavaju one koji mogu biti prema vama neprijateljski nastrojeni.

35.   KARTA «SREĆA»

Predstoji vam lep period u budućnosti i dogodiće se srećan obrt tako da ćete moći da odahnete i da se prepustite sreći. Ma kakvo pitanje da ste postavili, odgovor na njega je više nego pozitivan. Ako su okolne karte simbol negativnih osoba, one vam ne mogu ništa, iako se mogu potruditi da vam tu sreću pomute, a ako dobijete karte koje simbolizuju poztivne osobe, one će moguće doprineti vašem osećanju sreće. Ipak pripazite, možda ste u toj sreći pomalo naivni i možda vam mnogi zavide, mada vas lično to ipak, bar za sada, ne dotiče.

36.   KARTA «PUTOVANJE»

Rešnje vašeg problema naći ćete u kontaktima sa osobma koje nisu iz vašeg mesta, bilo rođenja, ili mesta u kome živite, a najveroatnije ni iz zemlje. Trebalo bi da imate stoje moguće intenzivniji kontakt sa starncima, sa osobama iz drugih zemalja, jer je to za vas pravi životni put, ili način da resite problem na koje se odnosi vaše pitanje. Uz pozitivne karte govori o srećnom ishodu putovanja ili pozitivnim promenama, a uz negativne karte o mogućim problemima na putu, o odlaganju puta.

Navigacija

[0] Indeks poruka